ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΠΡΑΚΤΙΚΑ ΒΟΥΛΗΣ ΓΙΑ AGUSTA - «Καλή διαπραγμάτευση, λογικές τιμές» έλεγε η Γιωρκάτζη!

ΠΡΑΚΤΙΚΑ ΒΟΥΛΗΣ ΓΙΑ AGUSTA - «Καλή διαπραγμάτευση, λογικές τιμές» έλεγε η Γιωρκάτζη!

Λίγο πριν η κυπριακή Πολιτεία (στην ουσία ο φορολογούμενος) καταβάλει 75 εκατομμύρια για πέντε ελικόπτερα Agusta, η Χρυστάλλα Γιωρκάτζη υπερθεμάτιζε ανάβοντας πράσινο φως.

Της Ιωάννας Μάντζιηπα

Δεν το λέμε εμείς, αλλά τα πρακτικά της συνεδρίας της Βουλής στις 20 Νοεμβρίου του 2008!

Το ThemaOnline πληροφορήθηκε το περιεχόμενο των συζητήσεων στην επίμαχη συνεδρία της Επιτροπής Άμυνας της Βουλής και σας παρουσιάζει τι ακριβώς διαμείφθηκε σε κάποιες στιγμές.

Η Γιωρκάτζη, λοιπόν, όπως σημειώσαμε ήταν υπέρ της αγοράς των ελικοπτέρων, που χαρακτηρίστηκαν ως κάκιστη επένδυση.

«Ήταν μια καλή διαπραγμάτευση πέραν πάσης λογικής αμφιβολίας» είχε αναφέρει σε κάποια στιγμή αναφερόμενη στη συμφωνία για την αγορά των συγκεκριμένων πτητικών μέσων.

Λίγο αργότερα είχε συμπληρώσει: «Κρίνοντας από τα δεδομένα δεν βλέπω ότι οι τιμές είναι αδικαιολόγητες».

Τη συνέχεια όλοι λίγο ή πολύ τη γνωρίζουμε… Τα 75 εκατομμύρια που δαπανήθηκαν ήταν τελικά πάρα πολλά. Τα Agusta βάσει πανομοιότυπων αγορών που έκαναν άλλα κράτη, υπερπληρώθηκαν. Επιπλέον, την… πατήσαμε και στα ανταλλακτικά των εν λόγω ελικοπτέρων, που ήταν μεταχειρισμένα και σε κάποιες περιπτώσεις οξειδωμένα.

Στην επίμαχη συνεδρία που η Γιωρκάτζη ωραιοποιούσε τη συμφωνία για αγορά των Agusta κρατούσε στα χέρια της το σημείωμα του αναπληρωτή διευθυντή των τεχνικών υπηρεσιών της Ελεγκτικής, Ανδρέα Χασαπόπουλου.

Ο τελευταίος είχε επιφυλάξεις για το αποτέλεσμα της διαπραγμάτευσης και γενικά για την αγορά. Διαφωνούσε και μάλιστα το είχε καταγράψει στο σημείωμα, το οποίο κρατούσε η Χρυστάλλα Γιωρκάτζη.

Η τότε Γενική Ελέγκτρια και νυν Κεντρική Τραπεζίτης, μάλιστα, λες και δεν ήξερε τι σημείωνε ο κ. Χασαπόπουλος, διερωτάτο στην ίδια συνεδρία: «Ποιος είμαι εγώ που θα κατέληγα ότι οι τιμές είναι ακριβές; Με ποια δεδομένα θα το έλεγα;».

Κι όμως είχε δεδομένα μπροστά της κι συγκεκριμένα το σημείωμα του κ. Χασαπόπουλου. Το οποίο είχε υπογράψει, σημειώνοντας ότι ήταν πολύ υποβοηθητικό (;;;).

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Μεγάλο Σάββατο: Το τέλος των Παθών – Τα μεσάνυχτα η Ανάσταση του Κυρίου

Άγιος Φως: Θαύμα ή τελετή - Θεολόγος εξηγεί στο «Τ»

Σε «έξαρση» ο παρβοϊός πανευρωπαϊκά: Πρέπει να ανησυχούμε; Τι είναι και ποια τα συμπτώματα - Απαντά στο «Τ» ο Δρ. Καραγιάννης

Ήρθε Πάσχα, κατεβαίνω… χωριό – Ψήνουν σούβλες και παίζουν παραδοσιακά παιχνίδια – Δείτε εκδηλώσεις σε όλη την Κύπρο



LIVE: Δείτε τη λειτουργία της Πρώτης Ανάστασης ζωντανά από το Μετόχι Ιεράς Μονής Κύκκου

LIVE: Δείτε τη λειτουργία της Πρώτης Ανάστασης ζωντανά από το Μετόχι Ιεράς Μονής Κύκκου

Το Μεγάλο Σάββατο το πρωί, γίνεται η λεγόμενη Πρώτη Ανάσταση, δηλαδή το προανάκρουσμα της Αναστάσεως που μεταδίδουν οι ύμνοι και της προσμονής της λυτρώσεως όλης της κτίσεως από την φθορά και τον θάνατο.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top