ΚΟΙΝΩΝΙΑ

BOEING 737-800: Ο CEO της Flydubai υποστηρίζει ότι οι συνθήκες ήταν κατάλληλες για προσγείωση

BOEING 737-800: Ο CEO της Flydubai υποστηρίζει ότι οι συνθήκες ήταν κατάλληλες για προσγείωση

Ο διευθύνων σύμβουλος της αεροπορικής εταιρείας χαμηλού κόστους Flydubai ανατρέπει τα όσα μέχρι στιγμής είχαν ειπωθεί για το αεροπορικό δυστύχημα στο αεροδρόμιο του Ροστόφ της Ρωσίας.

Σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε o Ghaith Al Ghaith στο Ντουμπάι ισχυρίστηκε πως οι συνθήκες για την προσγείωση ήταν «κατάλληλες».

Μιλώντας σε δημοσιογράφους τόνισε μεταξύ άλλων ότι «κατά την προσπάθεια προσγείωσης του αεροσκάφους, το αεροδρόμιο ήταν ανοιχτό. Υπήρχαν κατά γενική ομολογία οι κατάλληλες συνθήκες για να προσγειωθεί. Την τελική απόφαση για την προσγείωση του αεροσκάφους την έλαβε ο πιλότος σε συνεργασία με τις αρμόδιες αρχές. Το αεροσκάφος, επίσης, είχε πληρότητα σε καύσιμα για να αλλάξει την πορεία του, εάν αυτό κρινόταν απαραίτητο. Όλα τα αεροσκάφη της FlyDubai είναι εφοδιασμένα με καύσιμα έτσι ώστε να χειριστούν οποιαδήποτε δυσκολία. Είτε αυτή είναι να αλλάξουν κατεύθυνση, είτε να παραμένουν για πολλή ώρα στον αέρα».

Υπενθυμίζεται ότι το αεροπλάνο συνετρίβη στις 2.50 ώρα Κύπρου τα ξημερώματα του Σαββάτου (19/03), την ώρα που προσγειωνόταν στο αεροδρόμιο Rostov-on-Don στο Ροστόφ, ενώ είχε απογειωθεί από το Ντουμπάι. Όλοι οι επιβάτες, 62 στο σύνολό τους σκοτώθηκαν.

Το Bloοmberg μετέδωσε ότι οι αρμόδιες Αρχές από Ντουμπάι και Ρωσία εξετάζουν λεπτομερώς τα μαύρα κουτιά, τα οποία έχουν ωστόσο υποστεί εκτεταμένες ζημιές, προκειμένου να δοθεί φως στα αίτια της τραγωδίας.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Υπόθεση Θανάση Νικολάου: Ζητά ακύρωση του πορίσματος της θανατικής ανακρίτριας ο Σταυριανού

Υπόθεση Θανάση Νικολάου: Ζητά ακύρωση του πορίσματος της θανατικής ανακρίτριας ο Σταυριανού

Το πόρισμα της θανατικής ανακρίτριας για την υπόθεση του Εθνοφρουρού Θανάση Νικολάου είδε χθες (10/05) το φως της δημοσιότητας.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top