ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΛΙΜΑΝΙ ΛΕΜΕΣΟΥ: «Λουκέτο» επ΄αόριστον

ΛΙΜΑΝΙ ΛΕΜΕΣΟΥ: «Λουκέτο» επ΄αόριστον

Συνέχεια στην απεργία δίνουν οι εργαζόμενοι στο Λιμάνι Λεμεσού, παρά τη συμφωνία στην οποία κατέληξαν στη σημερινή Γενική Συνέλευση, οι ηγεσίες των τριών εκ των τεσσάρων συντεχνιών.

Με 66 ψήφους υπέρ και 22 κατά, η Γενική Συνέλευση των μελών των συντεχνιών που  συμμετέχουν στην επ` αόριστον απεργία στο Λιμάνι της Λεμεσού, αποφάσισε συνέχιση των απεργιακών κινητοποιήσεων.

Το ThemaOnline επικοινώνησε με το λιμάνι Λεμεσού, που επιβεβαίωσε την είδηση για συνέχιση της απεργίας. Όπως πληροφορηθήκαμε από εργαζόμενο στο λιμάνι Λεμεσού «δεν κινείται τίποτα», ενώ πάρα πολλά κοντέινερ με εμπορεύματα να παραμένουν εγκλωβισμένα λόγω των κινητοποιήσεων.

Το πρωί οι συντεχνίες ΣΥΑΛΚ, ΣΥΠΑΛΚ και ΔΕΟΚ κατέθεσαν πρόταση για αναστολή της απεργίας, μετά τις διαβεβαιώσεις που έλαβαν από τον Πρόεδρο της Επιτροπής Συγκοινωνιών της Βουλής, για αναβολή μιας εβδομάδας της συζήτησης του νομοσχεδίου για τις αποκρατικοποιήσεις.
 
Ωστόσο η πρόταση απορρίφθηκε από την πλειοψηφία των εργαζομένων, οι οποίοι σε μυστική ψηφοφορία ψήφισαν υπέρ της πρότασης της ΣΗΔΗΚΕΚ ΠΕΟ για συνέχιση της απεργίας.
 
Σε δηλώσεις του ο ΓΓ της ΣΥΑΛΚ Αντρέας Γεωργίου ανέφερε πως "οι εργαζόμενοι εναντιώθηκαν στην πρόταση μας, ακούγοντας χθες και τις δηλώσεις αξιωματούχων για βολεμένους, για μια μάζα υπαλλήλων που κάνουν ότι θέλουν και με αυτόν τον τρόπο αντέδρασαν περισσότερο".
 
Ερωτηθείς σχετικά, ανέφερε ότι το πρωί εξυπηρετήθηκαν κανονικά 2 κρουαζιερόπλοια ενώ αποφασίστηκε να εξυπηρετηθούν και 4 πλοία που βρίσκονται στο αγκυροβόλιο με ευπαθή προϊόντα.
 
Αύριο οι συντεχνίες αναμένεται να καλέσουν στις 8:30 το πρωί Γενική Συνέλευση των εργαζομένων στο λιμάνι της Λάρνακας, όπου θα γίνει ενημέρωση για τις εξελίξεις, χωρίς να αποκλείεται η λήψη απόφασης για απεργιακά μέτρα και στο λιμάνι της Λάρνακας.
 
Υπενθυμίζεται ότι στην απεργία δεν συμμετέχουν ΣΕΚ και ΠΑΣΥΔΥ.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Παρασύρθηκε από όχημα πεζός στην Πάφο – Μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο – Η κατάσταση της υγείας του

Χειροπέδες σε 10 πρόσωπα για σωρεία αδικημάτων έξω από την ΑΔΕ Λεμεσού - Τραυματίστηκε αστυνομικός και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο

Η κροτίδα που στιγμάτισε τη ζωή του Κώστα: «Άνοιξα τα μάτια μου και έλειπαν τρία δάχτυλα» - Συγκλονιστικές εικόνες

Συμπλοκή νεαρών στη Λευκωσία: Χειροπέδες σε 18χρονο - Στην κατοχή του μαχαίρια και ναρκωτικά - Ανήλικος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο

Πάσχα: Αναλυτικά το εορταστικό ωράριο καταστημάτων - Πότε θα είναι ανοιχτά και πότε κλειστά

Famagusta: Δάφνη και Τεύκρος κάνουν το επόμενο βήμα στη σχέση τους



Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Υπό οκταήμερη κράτηση οι 6 εκ των 9 - Αρχίζει η διαδικασία για τον 10ο

Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Υπό οκταήμερη κράτηση οι 6 εκ των 9 - Αρχίζει η διαδικασία για τον 10ο

Υπό οκταήμερη κράτηση τέθηκαν οι έξι από τους εννέα συλληφθέντες, για την απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top