ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ζέτα Αιμιλιανίδου: Ετοιμάζεται νέα πλατφόρμα για τοποθέτηση ανέργων εντός του 2016

Ζέτα Αιμιλιανίδου: Ετοιμάζεται νέα πλατφόρμα για τοποθέτηση ανέργων εντός του 2016

Για τις προσπάθειες που καταβάλλονται, μεταξύ άλλων, για τη δημιουργία μιας ηλεκτρονικής πλατφόρμας εντός του 2016 στην οποία θα έχουν πρόσβαση οι εργοδότες και θα εμπεριέχονται τα προσόντα και η εμπειρία των εγγεγραμμένων ανέργων, ενημέρωσε η Υπουργός Εργασίας, Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων Ζέτα Αιμιλιανίδου την Επιτροπή Ελέγχου της Βουλής.

Η κ. Αιμιλιανίδου, η οποία ήταν καλεσμένη της Επιτροπής με στόχο την εξέταση της έκθεσης του Γενικού Ελεγκτή για το Υπουργείο της για το 2014, έλαβε τα εύσημα από τον Πρόεδρο της Επιτροπής Ελέγχου Γιώργο Γεωργίου για το έργο που επιτελείται, ενώ κλήθηκε να καταβάλει πιο έντονες προσπάθειες αντιμετώπισης της μάστιγας της ανεργίας από την Βουλευτή ΑΚΕΛ – Αριστερά – Νέες Δυνάμεις Ειρήνη Χαραλαμπίδου.

Ανοιχτή σε εισηγήσεις για την ανεργία

Στις δηλώσεις της μετά τη συνεδρία και απαντώντας σε ερώτηση για το πρόβλημα της ανεργίας, η κ. Αιμιλιανίδου ανέφερε ότι «πράγματι έχω πει πάρα πολλές φορές ότι είναι ένα πολύ σοβαρό θέμα».

«Έχουμε κάνει πάρα πολλά προγράμματα για ενεργοποίηση των ανέργων πέραν των €70 εκ. μέχρι σήμερα και προγραμματίζουμε και άλλα προγράμματα τα οποία θα βοηθήσουν τόσο τους μακροχρόνια άνεργους όσο και τους νέους μας». Ήδη, ανέφερε, τρέχουν κάποια προγράμματα, δίνοντας το παράδειγμα προγράμματος της ΑΝΑΔ για τους νέους και για την εξάμηνη πρακτιή εξάσκηση. Πριν λίγο καιρό, πρόσθεσε, ολοκληρώθηκε το πρόγραμμα που αφορούσε τους μακροχρόνια άνεργους στο πλαίσιο του οποίου εργοδοτήθηκαν 1.100 άνθρωποι.

Ναι, ανέφερε η Υπουργός, «είμαστε ανοιχτοί σε οποιαδήποτε συζήτηση για τα θέματα αυτά γιατί η ανεργία είναι θέμα που απασχολεί όλους μας».

Προσπάθεια για λειτουργία πλατφόρμας ανέργων εντός του 2016

Απαντώντας σε ερώτηση για τη δημιουργία πλατφόρμας ανέργων, εξήγησε ότι η πρακτική που ακολουθείται τώρα είναι ότι το Τμήμα Εργασίας έχει όλα τα μητρώα για τους εγγεγραμμένους ανέργους και όταν κάποιος εργοδότης ζητήσει υπάλληλο, τότε με βάση τα στοιχεία μας στέλνουμε αυτούς οι οποίοι πληρούν τα προσόντα που ζητάει ο εργοδότης.

«Στόχος να υπάρχει μια ανοιχτή πλατφόρμα όπου όλοι οι εγγεγραμμένοι άνεργοι, με βάση τα προσόντα τους και την εμπειρία τους, να μπορεί ελεύθερα οποιοσδήποτε εργοδότης να βρίσκει ποιοι είναι οι διαθέσιμοι προς εργασία», σημείωσε.

Απαντώντας σε ερώτηση αν έχει τεθεί κάποιο χρονοδιάγραμμα, η κ. Αιμιλιανίδου είπε ότι οι προσπάθεια που καταβάλλεται είναι να μπορέσει να ολοκληρωθεί μέσα στο 2016.

Διευκρίνισε ότι ο έλεγχος των όρων εργοδότησης θα συνεχίσει να υπάρχει στο Υπουργείο Εργασίας, «γιατί είναι το πρώτιστο για τη διασφάλιση των δικαιωμάτων των εργαζομένων».

Στόχος της πλατφόρμας, πρόσθεσε, «είναι να μην χρειάζεται η διαμεσολάβηση της δημόσιας υπηρεσίας και να μπορεί ο εργοδότης να έχει πρόσβαση στην ηλεκτρονική πλατφόρμα». Είπε επίσης απαντώντας σε άλλη ερώτηση ότι για τη συμπερίληψη τους στην πλατφόρμα θα πρέπει να δοθεί εξουσιοδότηση από τους άνεργους, αφού θα αναρτηθούν προσωπικά τους δεδομένα.

Πηγή: ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Παρασύρθηκε από όχημα πεζός στην Πάφο – Μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο – Η κατάσταση της υγείας του

Χειροπέδες σε 10 πρόσωπα για σωρεία αδικημάτων έξω από την ΑΔΕ Λεμεσού - Τραυματίστηκε αστυνομικός και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο

Αναστάτωση έφερε ο Ψινάκης στο J2US - «Δεν πάω τη γυναίκα σας λόγω #Metoo» είπε στον Ίαν Στρατή

Συμπλοκή νεαρών στη Λευκωσία: Χειροπέδες σε 18χρονο - Στην κατοχή του μαχαίρια και ναρκωτικά - Ανήλικος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο

Η κροτίδα που στιγμάτισε τη ζωή του Κώστα: «Άνοιξα τα μάτια μου και έλειπαν τρία δάχτυλα» - Συγκλονιστικές εικόνες

Πάσχα: Αναλυτικά το εορταστικό ωράριο καταστημάτων - Πότε θα είναι ανοιχτά και πότε κλειστά



Γιώργος Περδίκης στο «T»: «Θα συνεχίσουμε να είμαστε εδώ» - «Ποντιοπιλατική η στάση του Ν. Χριστοδουλίδη στο θέμα του Οδυσσέα Μιχαηλίδη»

Γιώργος Περδίκης στο «T»: «Θα συνεχίσουμε να είμαστε εδώ» - «Ποντιοπιλατική η στάση του Ν. Χριστοδουλίδη στο θέμα του Οδυσσέα Μιχαηλίδη»

Πέντε μήνες μετά από την ανάληψη της προεδρίας του Κινήματος Οικολόγων - Συνεργασία Πολιτών, ο Γιώργος Περδίκης ανοίγει τα χαρτιά του στο «T» αναφορικά με τη σημερινή κατάσταση στο Κίνημα, τις συνεργασίες ενόψει Ευρωεκλογών και τη σχέση με την ΑΙΧΜΗ και τον Δημήτρη Παπαδάκη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top