LIFESTYLE

Αντρέας Κημήτρης: Τι απαντά σε όσους λένε ότι ο Alpha «επιβάλλει» ένα νέο άπειρο άτομο στις ειδήσεις;

Αντρέας Κημήτρης: Τι απαντά σε όσους λένε ότι ο Alpha «επιβάλλει» ένα νέο άπειρο άτομο στις ειδήσεις;

Το όνομά του από τη μέρα της ανακοίνωσής του καναλιού των Λατσιών ότι θα είναι ο κεντρικός παρουσιαστής του Alpha Κύπρου παίζει παντού... κι αυτός φροντίζει να δώσει απαντήσεις σε όλα τα ερωτήματα...

Ο Αντρέας Κημήτρης δίνει την πρώτη του συνέντευξη στο περιοδικό Tv Μανία μετά τη μεταγραφή του από το Σιγμα στον Alpha Κύπρου… Απαντά σε ερωτήματα καυτά και μας πείθει ότι μπορεί να δικαιώσει αυτούς που τον επέλεξαν για τη θέση του παρουσιαστή του κεντρικού δελτίου του νέου τηλεοπτικού σταθμού της Κύπρου και να γίνει ο Αντώνης Σρόιτερ της Κύπρου. 

Πολλοί διερωτώνται, ποιος είναι ο Αντρέας Κημήτρης; Τι απαντάς;

Tα τελευταία σχεδόν τέσσερα χρόνια εργάστηκα ως δημοσιογράφος στο συγκρότημα «Δίας». Κυρίως στην τηλεόραση του Σίγμα και για ένα μικρό χρονικό διάστημα στο διαδικτυακό portal του καναλιού. Σε αυτά τα τέσσερα χρόνια, κάλυψα διάφορα θέματα, γεγονός, που μου έδωσε την ευκαιρία να έχω τριβή με όλα τα ρεπορτάζ. Μεγαλύτερη έμφαση έδωσα στο πολιτικό ρεπορτάζ.

Και δεν μου λες, πώς αισθάνεσαι που επιλέχτηκες να είσαι ο κεντρικός παρουσιαστής του Alpha Κύπρου;

Από τη μια αισθάνομαι ικανοποίηση, διότι αποτελεί για μένα ένα μεγάλο επαγγελματικό βήμα. Όμως, την ίδια ώρα, αντιλαμβάνομαι και το βάρος της ευθύνης που φέρει αυτή η θέση.

Είσαι έτοιμος να σηκώσεις το «φορτίο» του κεντρικού δελτίου ειδήσεων;

Πρόκειται για μια μεγάλη πρόκληση. Όμως, πιστεύω ότι με συνεχή προσπάθεια και σωστή καθοδήγηση θα μπορέσω να ανταποκριθώ.

Σε αγχώνει το γεγονός ότι είναι η πρώτη φορά που βγαίνεις στο γυαλί ως παρουσιαστής;

Αν έλεγα όχι, θα ήταν ψέμα! Είναι λογικό να συμβαίνει. Εντούτοις, έχω την άποψη ότι το άγχος μπορεί να λειτουργήσει και ευεργετικά, αρκεί βέβαια να μην το αφήσουμε να μας καταβάλει. Αυτό συμβαίνει και τώρα. Υπάρχει αγωνία ώστε το τελικό αποτέλεσμα να είναι το καλύτερο δυνατό.

Πώς ήταν η εμπειρία και τα δοκιμαστικά που έκανες στον Alpha Ελλάδος;

Πρόκειται για πρωτόγνωρη εμπειρία. Απέκτησα γνώσεις που θα με βοηθήσουν πολύ στη συνέχεια. Βρέθηκα σ’ ένα περιβάλλον άκρως επαγγελματικό και ήρθα σ’ επαφή με ανθρώπους που γνωρίζουν πολύ καλά το δίπτυχο «τηλεόραση-ενημέρωση». Αυτό για μένα ήταν το σημαντικότερο.

Πιστεύεις ότι σε βοήθησε να είσαι πιο σίγουρος μπροστά στο γυαλί;

Φυσικά. Άλλωστε, αυτός ήταν και ένας από τους στόχους. Στα δοκιμαστικά παρατηρούσαμε το καθετί, προκειμένου να διορθώσουμε και την πιο μικρή λεπτομέρεια. Κάναμε ξανά και ξανά κάποια πράγματα μέχρις ότου το αποτέλεσμα να ήταν αυτό που θέλαμε. Η προσπάθεια συνεχίζεται, για να είμαστε απολύτως έτοιμοι, όταν ο Alpha Κύπρου βγει στον αέρα.

Τι είναι αυτό που πιστεύεις ότι ο Alpha είδε σε σένα και σου εμπιστεύτηκε ένα από τα σημαντικότερα πόστα του κυρίως σε μία προεκλογική περίοδο;

Αυτό είναι ένα ερώτημα που θα ήταν καλύτερα να απαντηθεί από τη διοίκηση του καναλιού. Όμως, με τιμά ιδιαίτερα η εμπιστοσύνη που ο Οργανισμός δείχνει στο πρόσωπό μου. Στόχος μου είναι, μέσα από συνεχή προσπάθεια, να δικαιώσω τους ανθρώπους που με εμπιστεύθηκαν.

Να σε ρωτήσω και κάτι άλλο; Τι απαντάς σε όλους εκείνους που προέτρεξαν να γράψουν ότι ο Alpha«επιβάλλει» ένα νέο άπειρο άτομο στις ειδήσεις παρά έναν πεπειραμένο και αναγνωρίσιμο δημοσιογράφο;

Όλα θα κριθούν στην πράξη. Επομένως, παραμένω συγκεντρωμένος και προσηλωμένος σε αυτό που ανέλαβα να κάνω, προκειμένου το τελικό αποτέλεσμα να είναι το καλύτερο δυνατό. Παρόλα αυτά, από την όλη σύνθεση της δημοσιογραφικής ομάδας, προκύπτει ότι ο Alpha επιλέγει να επενδύσει και να δώσει την ευκαιρία σε νέους ανθρώπους. Υπάρχουν φυσικά και οι πιο έμπειροι δημοσιογράφοι, που αναλαμβάνουν το δύσκολο κομμάτι της καθοδήγησης. Όμως, έχει δημιουργηθεί ένα ισχυρό σύνολο, έτοιμο ν’ ανταποκριθεί στις απαιτήσεις και στην ανάγκη για πλήρη και αντικειμενική ενημέρωση.

Έχεις άποψη για την πολιτική στην Κύπρο;

Ένας δημοσιογράφος που ασχολείται με το πολιτικό ρεπορτάζ είναι λογικό να διαμορφώνει και άποψη γι’ αυτά που συμβαίνουν. Όμως, ένα πράγμα είναι η είδηση και το γεγονός και άλλο η άποψη και η ερμηνεία. Καλό είναι στη δουλειά μας να υπάρχει σαφής διαχωρισμός.

Τι σκεφτόσουν όταν υπέβαλλες την παραίτησή σου από το online τμήμα του Σίγμα;

Σίγουρα, είναι ιδιαίτερη στιγμή να «κλείνεις» έναν κύκλο σχεδόν τεσσάρων χρόνων. Ειδικά, όταν αποχωρείς από το συγκρότημα που σού έδωσε την ευκαιρία να αναδειχθείς επαγγελματικά.

Και τι σε ώθησε σε αυτή την απόφαση; 

Η πρόταση του Alpha αποτελεί μεγάλο επαγγελματικό βήμα. Είναι μια ευκαιρία που δεν παρουσιάζεται κάθε μέρα.

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Πέρασαν χειροπέδες σε δεσμοφύλακα: Τον έπιασαν με τις πιτζάμες του ενώ έφερε κουκούλα και γάντια

Ετοιμάζουν βαλίτσες οι Κύπριοι: Οι προορισμοί που επέλεξαν για ταξίδι το Πάσχα - Τι ισχύει με τις τιμές

Καταγγελία για απαγωγή και κακοποίηση Σύρου - «Η αστυνομία δεν ενήργησε άμεσα» - Δείτε φωτογραφίες

Δίκη στο Μάτι: Συγκλονίζει ο Άρης Χερουβείμ που έχασε μάνα, αδερφή και δίδυμες ανιψιές στη φωτιά

Μονή Αββακούμ: Σε προχωρημένο στάδιο οι εξετάσεις της Αστυνομίας

Πασχαλινό τραπέζι: «Καίει» το κρέας τις τσέπες των καταναλωτών – Πιο φθηνά από πέρσι τα αυγά και τα λαχανικά – Δείτε πίνακες



Σύγκρουση Γενικού Εισαγγελέα - Γενικού Ελεγκτή - Η επόμενη μέρα

Σύγκρουση Γενικού Εισαγγελέα - Γενικού Ελεγκτή - Η επόμενη μέρα

Ενώπιον μιας πρωτοφανούς σύγκρουσης θεσμών βρίσκεται η κυπριακή κοινωνία η οποία παρακολουθεί με μεγάλο ενδιαφέρον για το ποιο θα είναι το αποτέλεσμα της δικαστικής διαμάχης μεταξύ του Γενικού Εισαγγελέα Γιώργου Σαββίδη και του Γενικού Ελεγκτή Οδυσσέα Μιχαηλίδη. Ενδιαφέρον Συνταγματικό, Πολιτειακό και Πολιτικό.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top