ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΣΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ: «Θα σας βάλουμε πόμπα» - Γκανγκστερικές απειλές από λειτουργούς Ψυχικής Υγείας - DOC

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΣΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ: «Θα σας βάλουμε πόμπα» - Γκανγκστερικές απειλές από λειτουργούς Ψυχικής Υγείας - DOC

Σοβαρή καταγγελία που θυμίζει υπόθεση του υποκόσμου, έγινε στον Υπουργό Υγείας Γιώργο Παμπορίδη.

Σύμφωνα με επιστολή της προέδρου του Συνδέσμου Ψυχολόγων Κύπρου, Ελένης Καραγιάννη, την Τετάρτη (23/03) στην είσοδο του Υπουργείου Υγείας τα μέλη του Συμβουλίου Εγγραφής Ψυχολόγων Κυριάκος Πλατρίτης, Λούης Χατζηθωμά και η σύζυγος του τελευταίου, απείλησαν και εξύβρισαν τον Δρ Μάριο Κωνσταντίνου.

Με βάση πάντα τους ισχυρισμούς που προβάλλονται στην εν λόγω καταγγελία, τα τρία προαναφερθέντα πρόσωπα, εκτόξευσαν απειλές που είχαν να κάνουν με σωματική βλάβη, βομβιστική επίθεση σε βάρος ίδιου του Μάριου Κωνσταντίνου και της συζύγου του που είναι –επίσης- μέλος του Συνδέσμου Ψυχολόγων Κύπρου, αλλά και επαγγελματική καταστροφή τους.

Άλλη ψυχολόγος, μέλος του ΣΨΚ, που φέρεται να ήταν παρούσα βάσει της γραπτής καταγγελίας, ειδοποίησε δυο αστυνομικούς που κατέφθασαν στον χώρο. Σύμφωνα με τα όσα υποστηρίζονται στη σχετική επιστολή, η φερόμενη προσπάθεια εκφοβισμού σταμάτησε προσωρινά λόγω της παρουσίας των οργάνων της τάξης, ωστόσο συνεχίστηκε στον χώρο στάθμευσης του Υπουργείου.

Σημειώνεται πως το επεισόδιο που καταγγέλλεται, ακολούθησε της συζήτησης που έγινε στο Υπουργείο Υγείας με αντικείμενο τους Γενικούς Κανονισμούς Περί της Νομοθεσίας Εγγεγραμμένων Ψυχολόγων, η οποία διακόπηκε με οδηγίες του Υπουργού και την κλήση αστυνομικής δύναμης.

Ο Κυριάκος Πλατρίτης και ο Λούης Χατζηθωμά είναι πρόεδρος και αντιπρόεδρος του ΣΕΨ, αντίστοιχα.

Η γραπτή καταγγελία που κοινοποιήθηκε στον Πρόεδρο και στα μέλη του Υπουργικού Συμβουλίου, κατατέθηκε στη συνεδρία της Επιτροπής Υγείας την Πέμπτη (24/03).

Ο υπουργός σχολιάζοντας την καταγγελία, φέρεται να ανέφερε πως αίρει πλήρως την εμπιστοσύνη του προς το Συμβούλιο Εγγραφής Ψυχολόγων. Έκανε επίσης λόγo για «απαράδεκτη συμπεριφορά των μελών του ΣΕΨ» και πρόσθεσε: «Θα λάβω άμεσα μέτρα διόρθωσης».

Μιλώντας στο πλαίσιο της συνεδρίας της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Υγείας όπου συζητήθηκαν «Οι περί Εγγραφής Ψυχολόγων (Γενικοί) Κανονισμοί του 2014», ο κ. Παμπορίδης είπε μεταξύ άλλων σε έντονο ύφος: «Μπαξιώνετε εξουσίες ο ένας στον άλλο τα τελευταία χρόνια και έχετε αποτύχει πλήρως στο έργο σας. Ψυχολόγοι αναμένουν έξι χρόνια μέσω δικαστηρίων να εγγραφούν και πλέον μέσω των δευτεροβάθμιων οργάνων θα μπορούν να εξετάζεται η αίτηση ή προσφυγή τους σε έξι εβδομάδες. Αν δεν σας αρέσει να πάτε στα δικαστήρια και να περιμένετε εσείς έξι  χρόνια».

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Τραγωδία στην άσφαλτο - Έχασε τη ζωή του ο Πολύκαρπος Μιχαήλ από την Κοκκινοτριμιθιά

Πάσχα στο σπίτι του θα κάνει ο παππούς Χρύσανθος - Αφέθηκε ελεύθερος ο 82χρονος

Καταγγελία για απαγωγή και κακοποίηση Σύρου - «Η αστυνομία δεν ενήργησε άμεσα» - Δείτε φωτογραφίες

Μονή Αββακούμ: Επανέρχονται οι δικηγόροι των μοναχών - Τι ζητούν από τον Μητροπολίτη Ησαΐα

Νηστεία: Ποιες τροφές μπορούμε να φάμε την Μεγάλη Εβδομάδα - Προτάσεις γευμάτων



Ανασκόπησε τις δράσεις για 2024 σε ειδική συνεδρία το Υπουργικό Συμβούλιο - Δείτε βίντεο

Ανασκόπησε τις δράσεις για 2024 σε ειδική συνεδρία το Υπουργικό Συμβούλιο - Δείτε βίντεο

Την εξέλιξη των 88 δράσεων που ανακοίνωσε στις αρχές του χρόνου για το 2024 ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδούλιδης, εξέτασε σε ειδική συνεδρίασή του το Υπουργικό Συμβούλιο, το απόγευμα της Δευτέρας.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top