ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ: Χαμόγελα αισιοδοξίας από τις αυξημένες προκρατήσεις από Ρωσία

ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ: Χαμόγελα αισιοδοξίας από τις αυξημένες προκρατήσεις από Ρωσία

Δημιουργούνται οι προϋποθέσεις για να ξεπεραστεί το ρεκόρ των ρωσικών αφίξεων στην Κύπρο.

Χαμόγελα αισιοδοξίας για τον κυπριακό τουρισμό δημιουργεί η είδηση ότι οι αφίξεις από Ρωσία θα είναι αυξημένες κατά πολύ φέτος στο νησί μας. Σύμφωνα με τον «Φιλελεύθερο», οι αυξημένες προκρατήσεις για όλη τη χρονιά μέχρι και κατά 50% από κάποιους μεγάλους οργανωτές όπως η Biblio–globous δημιουργούν προϋποθέσεις για να ξεπεραστεί το ρεκόρ των ρωσικών αφίξεων στην Κύπρο, που ήταν το 2014 με 650 χιλιάδες περιηγητές.

Όπως ανέφερε στον «Φιλελεύθερο» ο γενικός διευθυντής του ΠΑΣΥΞΕ, Ζαχαρίας Ιωαννίδης, η τουριστική βιομηχανία του τόπου μας μπορεί να είναι συγκρατημένα αισιόδοξη ότι η ρωσική τουριστική αγορά θα πάει φέτος πολύ καλά. Πέρσι, πρόσθεσε, που ο τουρισμός από τη Ρωσία μειωνόταν παντού δραστικά, η Κύπρος κατάφερε να ελαχιστοποιήσει τις απώλειές της, ενώ φέτος μπορούμε βάσιμα να μιλούμε για αισθητή αύξηση. 

Σύμφωνα με τον κύριο Ιωαννίδη, η αύξηση επισκεπτών από Ρωσία οφείλεται και στο γεγονός ότι πλέον οι Ρώσοι τουρίστες δεν προτιμούν προορισμούς όπως η Αίγυπτος και η Τουρκία, γεγονός το οποίο είχε σαν αποτέλεσμα να δίνεται προτεραιότητα σε άλλους μεσογειακούς προορισμούς.

Ο γ.δ. του ΠΑΣΥΞΕ σημείωσε ακόμη ότι φέτος για πρώτη φορά περιλαμβάνουν την Κύπρο στα προγράμματά τους τρεις νέοι οργανωτές ταξιδίων. Οι νέοι οργανωτές είναι οι εταιρείες mouzenidis-travel, καθώς επίσης και οι εταιρείες Coral και Annex που μέχρι πρότινος είχαν στο επίκεντρο της δράσης τους την Τουρκία ως προορισμό και τώρα αναζητούν εναλλακτικές λύσεις, περιλαμβάνοντας και την Κύπρο σε αυτές. 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Υπό οκταήμερη κράτηση και ο 28χρονος που συνελήφθη στη Λάρνακα

Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Υπό οκταήμερη κράτηση και ο 28χρονος που συνελήφθη στη Λάρνακα

Υπό οκταήμερη κράτηση τέθηκε και ο 28χρονος που συνελήφθη στη Λάρνακα, για την απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top