ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Αναδιάρθρωση δανείων ολοκλήρωσαν Τράπεζα Κύπρου - Ομιλος Λεπτού

Αναδιάρθρωση δανείων ολοκλήρωσαν Τράπεζα Κύπρου - Ομιλος Λεπτού

Την ολοκλήρωση της αναδιάρθρωσης των δανείων του Ομίλου Λεπτού ανακοίνωσε η Τράπεζα Κύπρου.

Οπως αναφέρεται σε Δελτίο Τύπου η Τράπεζα Κύπρου και οι εταιρείες Armonia Estates Ltd  («Αρμονία»), Pandora Investments Public Ltd («Πανδώρα»), Leptos Calypso Hotels Public Ltd («Καλύψω») και ορισμένες από τις αντίστοιχες θυγατρικές τους εταιρείες («Όμιλος Λεπτός») ανακοινώνουν την ολοκλήρωση της αναδιάρθρωσης των δανείων του Ομίλου Λεπτός με την Τράπεζα Κύπρου.

Η Συμφωνία, όπως αναφέρεται, προνοεί την αναδιάρθρωση των όρων των δανείων του Ομίλου μέσω, μεταξύ άλλων, της επέκτασης του χρόνου αποπληρωμής, της ενίσχυσης των εξασφαλίσεων και της απαλλαγής συγκεκριμένων άλλων εξασφαλίσεων.

Επίσης, τη μετατροπή €100 εκατομμυρίων υφιστάμενων υποχρεώσεων εταιρειών του Ομίλου Λεπτός προς την Τράπεζα  σε αντίστοιχου ποσού μετατρέψιμα ομόλογα μακροχρόνιας λήξης που εκδόθηκαν από την ιθύνουσα εταιρεία της ιδιοκτήτριας του έργου Neapolis Smart Eco City.
Την υλοποίηση εταιρικής αναδιοργάνωσης του Ομίλου Λεπτός η οποία αποβλέπει στη μεγιστοποίηση των επιχειρηματικών του δυνατοτήτων, στην υλοποίηση της Συμφωνίας και στην ενίσχυση της οικονομικής βάσης συγκεκριμένων θυγατρικών.

Προστίθεται ότι η αναδιοργάνωση περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, τις ακόλουθες συναλλαγές την απόκτηση από την Πανδώρα μετοχών σε δύο θυγατρικές κτηματικές εταιρείες της Καλυψούς σε αντάλλαγμα για την από μέρους της Πανδώρας ανάληψη δανειακών υποχρεώσεων της Καλυψούς προς την Τράπεζα Κύπρου ύψους €30 εκατομμυρίων, την ανταλλαγή μετοχών κοινοπραξιών μεταξύ Αρμονίας και Πανδώρας με σκοπό τον εξορθολογισμό της ιδιοκτησιακής τους δομής.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, ο Τζον Χούρικαν, Διευθύνων Σύμβουλος της Τράπεζας Κύπρου, δήλωσε μέσω αυτής της Συμφωνίας η Τράπεζα καταδεικνύει την προθυμία της να συνεχίσει να παρέχει τη στήριξη της στον Ομιλο.

Ο Μιχαλάκης Λεπτός, Εκτελεστικός Πρόεδρος του Ομίλου Λεπτός, δήλωσε, όπως αναφέρεται ότι η Συμφωνία “διασφαλίζει μια ισχυρή και σταθερή οικονομική βάση για τον Όμιλο Λεπτός, με αμοιβαία οφέλη για τα συμβαλλόμενα μέρη, ως επίσης και για την κυπριακή οικονομία”.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Πέρασαν χειροπέδες σε δεσμοφύλακα: Τον έπιασαν με τις πιτζάμες του ενώ έφερε κουκούλα και γάντια

Ετοιμάζουν βαλίτσες οι Κύπριοι: Οι προορισμοί που επέλεξαν για ταξίδι το Πάσχα - Τι ισχύει με τις τιμές

Τραυματισμός 29χρονου: Καταζητείται ο 33χρονος συγκάτοικος του - Τον μαχαίρωσε έπειτα από λογομαχία

Πασχαλινό τραπέζι: «Καίει» το κρέας τις τσέπες των καταναλωτών – Πιο φθηνά από πέρσι τα αυγά και τα λαχανικά – Δείτε πίνακες

Δίκη για το Μάτι: Φυλάκιση από 111 έως 3 έτη στους 6 ενόχους - Εξαγοράσιμη η ποινή, αφέθηκαν ελεύθεροι

Εκλογές 2024: Αυτή είναι η κοινότητα με τους λιγότερους εκλογείς



Απόπειρα φόνου: Ανάμεσα στους συλληφθέντες φυσικοί δράστες - Καταζητείται άλλο ένα πρόσωπο - Τεκμήρια θα ρίξουν φως στην υπόθεση

Απόπειρα φόνου: Ανάμεσα στους συλληφθέντες φυσικοί δράστες - Καταζητείται άλλο ένα πρόσωπο - Τεκμήρια θα ρίξουν φως στην υπόθεση

Υπό κράτηση βρίσκονται από χθες Κυριακή επτά πρόσωπα για τα οποία υπάρχει μαρτυρία για την ενδεχόμενη εμπλοκή τους στην απόπειρα φόνου κατά 34χρονου στην Ανθούπολη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top