ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

«Άνοιγμα» Κύπρου στο δίκτυο συμβάσεων για την αποφυγή διπλής φορολογίας

«Άνοιγμα» Κύπρου στο δίκτυο συμβάσεων για την αποφυγή διπλής φορολογίας

«Στα σκαριά» νέες φορολογικές συμφωνίες Κύπρου με τρίτες χώρες.

Νέες φορολογικές συμφωνίες επιδιώκει να υπογράψει το Υπουργείο Οικονομικών, αναφέρει σε ρεπορτάζ του ο «Φιλελεύθερος».  Ήδη, τεχνοκράτες του Υπουργείου βρίσκονται στο Χονγκ Κονγκ για τον πρώτο γύρο διαπραγματεύσεων με στόχο την υπογραφή συμφωνίας αποφυγής διπλής φορολογίας, ενώ στα προσεχή πλάνα του Υπουργείου συγκαταλέγονται το Μαρόκο και η Τυνησία.

«Αγκάθι» η συμφωνία με Ινδία

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, ωστόσο, «αγκάθι» για τους τεχνοκράτες του υπουργείου αποτελεί η φορολογική συμφωνία με την Ινδία. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι η Κύπρος μπήκε στη μαύρη λίστα της Ινδίας το 2013, όταν η Κύπρος αρνήθηκε να δώσει στοιχεία που ζητήθηκαν από τις φορολογικές Αρχές της Ινδίας  σε σχέση με καταθέσεις που είχαν Ινδοί στις κυπριακές τράπεζες, ενώ οι δύο χώρες διατηρούσαν από τον Δεκέμβριο του 1994 συμφωνία για αποφυγή διπλής φορολογίας.

Το δημοσίευμα αναφέρει ότι οι συζητήσεις βρίσκονται πλέον σε αδιέξοδο, καθώς υπάρχουν πρόνοιες που είναι αδιαπραγμάτευτες για την κυπριακή πλευρά, ενώ όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς αναμένουν την επίσκεψη του προέδρου Αναστασιάδη στην Ινδία (η οποία αναμενόταν να γίνει τον Απρίλιο) προκειμένου να συζητηθεί το ζήτημα σε πολιτικό επίπεδο.

Τα οφέλη για την Κύπρο

Όπως επισημαίνεται τα οφέλη για την Κύπρο από μία τέτοια συμφωνία με την Ινδία θα είναι πολλαπλά, καθώς η Ινδία είναι μια αναδυόμενη δύναμη, η οποία αναζητά πύλες προς την Ευρώπη. Ήδη η Κύπρος κατέχει την έβδομη θέση αναφορικά με τις άμεσες ξένες επενδύσεις (FDI) στην Ινδία, με τη ροή των επενδύσεων μεταξύ 2000-2014 να φτάνει τα $7,6 δισ.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Ανάλυση - Επίθεση Ισραήλ: Τι να περιμένουμε μετά το χτύπημα - Το Ιράν ενεργοποίησε συστήματα αεράμυνας

Ανάλυση - Επίθεση Ισραήλ: Τι να περιμένουμε μετά το χτύπημα - Το Ιράν ενεργοποίησε συστήματα αεράμυνας

Στη Μέση Ανατολή και στις σχέσεις Ισραήλ και Ιράν είναι στραμμένα τα βλέμματα της διεθνούς κοινότητας για ακόμη μία φορά μετά το χτύπημα στο έδαφος της Τεχεράνης που αποδίδεται στο Τελ Αβίβ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top