ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Πρόθεση Τράπεζας Κύπρου για εισαγωγή της στο Χρηματιστήριο του Λονδίνου

Πρόθεση Τράπεζας Κύπρου για εισαγωγή της στο Χρηματιστήριο του Λονδίνου

Η Τράπεζα Κύπρου ανακοίνωσε την πρόθεσή της να επιδιώξει την εισαγωγή της στην premium κατηγορία του Χρηματιστηρίου Αξιών του Λονδίνου (London Stock Exchange, «LSE»).

Η Τράπεζα στοχεύει στην εισαγωγή της στο LSE κατά το δεύτερο εξάμηνο του 2016, υπό την επιφύλαξη της λήψης των απαραίτητων εγκρίσεων, της αξιολόγησης των διάφορων τεχνικών πτυχών και των συνθηκών της αγοράς.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Τράπεζας, η HSBC Bank plc έχει διοριστεί ως αποκλειστικός σύμβουλος και ανάδοχος, ενώ σχετικές ανακοινώσεις θα γίνουν σε εύθετο χρόνο.

Το Συγκρότημα ανακοίνωσε επίσης ότι προτίθεται να διατηρήσει τη διαπραγμάτευση των μετοχών του στο Χρηματιστήριο Αξίων Κύπρου, ενώ δεν προτίθεται να διατηρήσει τη διαπραγμάτευση των μετοχών του στο Χρηματιστήριο Αθηνών, καθώς δεν διατηρεί πλέον τραπεζικές δραστηριότητες στην Ελλάδα.
 
«Η εισαγωγή στην premium κατηγορία του LSE εκπληρώνει έναν από τους στόχους της Τράπεζας για εισαγωγή της σε μεγάλο, ευρωπαϊκό χρηματιστήριο. Η εισαγωγή στο LSE  και η ενδεχόμενη συμπερίληψη στους δείκτες FTSE UK, σε περίπτωση που πληρούνται τα απαιτούμενα κριτήρια, θα ενισχύσει την προβολή του Συγκροτήματος και την εμπορευσιμότητα της μετοχής του», αναφέρεται.

Προστίθεται ότι η ευρύτερη πρόσβαση στις διεθνείς αγορές κεφαλαίου, σε συνδυασμό με το ενδυναμωμένο προφίλ και την ενισχυμένη προβολή του Συγκροτήματος στις ευρωπαϊκές χρηματοοικονομικές αγορές, θα βοηθήσει το Συγκρότημα να διαδραματίσει σημαντικό ρόλο στην ανάκαμψη της κυπριακής οικονομίας.

Τέλος, αναφέρεται ότι η συμμόρφωση με τα υψηλά πρότυπα εταιρικής διακυβέρνησης και διαφάνειας, η οποία απαιτείται στην premium κατηγορία του LSE, θα ενδυναμώσει περαιτέρω την εμπιστοσύνη όλων των ενδιαφερομένων μερών προς το Συγκρότημα.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Το αδιαχώρητο σε κρεοπωλεία και υπεραγορές για τα πασχαλινά ψώνια - Αναμένεται αύξηση της κίνησης - Διστακτικοί οι καταναλωτές λόγω ακρίβειας

Καύσιμα: Με αυτές τις τιμές θα βγάλουμε τις μέρες του Πάσχα - Δείτε τα φθηνότερα και τα ακριβότερα πρατήρια Παγκύπρια

Ξεσπά πατέρας στο «T»: Απέρριψαν κατ'οικον φροντίδα σε βρέφος με SMA και μηχανική υποστήριξη - «Κινδυνεύει το παιδί και ο ΟΚΥπΥ μας αγνοεί»

Τέσσερις συλλήψεις στη Λεμεσό: Toυς τσάκωσαν με την «πραμάτεια» τους - Ανάμεσα τους γυναίκα

Kαιρός: Πότε αναμένεται πτώση της θερμοκρασίας και βροχές - Η πρόγνωση μέχρι την Δευτέρα του Πάσχα



Επιβεβαιώνει ο ΟΗΕ: Στην Κύπρο την Τρίτη η Ολγκίν - Βλέπει Χριστοδουλίδη και Τατάρ

Επιβεβαιώνει ο ΟΗΕ: Στην Κύπρο την Τρίτη η Ολγκίν - Βλέπει Χριστοδουλίδη και Τατάρ

«Η Προσωπική Απεσταλμένη του Γενικού Γραμματέα για την Κύπρο, Μαρία Άνχελα Ολγκίν, θα πραγματοποιήσει την τρίτη επίσκεψή της στην Κύπρο, στις 7 και θα παραμείνει έως τις 14 Μαΐου», δήλωσε ο εκπρόσωπος του ΓΓ του ΟΗΕ, Στεφάν Ντουζαρίκ κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης Τύπου ξένων ανταποκριτών στην έδρα του διεθνούς οργανισμού, στη Νέα Υόρκη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top