Τρισάγιο στα Φυλακισμένα Μνήματα στη μνήμη των αγωνιστών της ΕΟΚΑ

Τρισάγιο στα Φυλακισμένα Μνήματα στη μνήμη των αγωνιστών της ΕΟΚΑ

Με το καθιερωμένο τρισάγιο στους τάφους αγωνιστών της ΕΟΚΑ στα Φυλακισμένα Μνήματα συνεχίστηκαν στη Λευκωσία οι εκδηλώσεις για την επέτειο της έναρξης του απελευθερωτικού αγώνα της ΕΟΚΑ 1955-1959.

Το τρισάγιο τέλεσε ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου Χρυσόστομος Β` στην παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας Νίκου Αναστασιάδη, του Υπουργού Εθνικής Άμυνας της Ελλάδας Πάνου Καμμένου, των Υπουργών Άμυνας και Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης Χριστόφορου Φωκαΐδη και Ιωνά Νικολάου, αρχηγών και εκπροσώπων κομμάτων, εν ζωή αγωνιστών της ΕΟΚΑ, συγγενών αγωνιστών και απλών πολιτών.

Σύμφωνα με το ΚΥΠΕ, μετά το τρισάγιο ακολούθησε κατάθεση στεφάνων στους τάφους των αγωνιστών ενώ άγημα της Εθνικής Φρουράς απέδωσε τιμές υπό τους ήχους της φιλαρμονικής της Αστυνομίας.

Το τρισάγιο ολοκληρώθηκε με την ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου.

Πηγή — ΚΥΠΕ 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Πιέσεις, αναταραχές και τραγωδίες - Τα γεγονότα που «σημάδεψαν» την εβδομάδα

Πιέσεις, αναταραχές και τραγωδίες - Τα γεγονότα που «σημάδεψαν» την εβδομάδα

Η εβδομάδα που πέρασε άφησε πίσω της έντονο πολιτικό παρασκήνιο, κοινωνική αναταραχή αλλά και μια τραγωδία που άνοιξε ξανά τη συζήτηση γύρω από τις συνθήκες διαβίωσης και την ασφάλεια παλαιών οικοδομών στην Κύπρο.

BEST OF TOTHEMAONLINE