ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Την Πέμπτη τα σπουδαία για το πάγωμα των αποκρατικοποιήσεων

Την Πέμπτη τα σπουδαία για το πάγωμα των αποκρατικοποιήσεων

Την ερχόμενη Πέμπτη (7/4) οδεύσει στην Ολομέλεια η πρόταση νόμου για πάγωμα των αποκρατικοποιήσεων μέχρι το τέλος του 2017. Αυτό αποφάσισε σήμερα η κοινοβουλευτική επιτροπή Οικονομικών.

Μπορεί η Κυβέρνηση να απέσυρε τα νομοσχέδια που διέπουν την αποκρατικοποίηση της Cyta ωστόσο τα κόμματα της αντιπολίτευσης δεν πιστεύουν ότι το θέμα έχει τελειώσει. Για ακόμα μια αφορά τον καταλυτικό ρόλο στην τύχη της πρότασης νόμου θα έχει το ΔΗΚΟ, το οποίο θα τοποθετηθεί στην Ολομέλεια. Τα υπόλοιπα κόμματα πλην του κυβερνώντος ΔΗΣΥ, όπως πληροφορούμαστε, θα τοποθετηθούν υπέρ της πρότασης, η οποία εξάλλου κατατέτθηκε από το ΑΚΕΛ, το ΚΣ ΕΔΕΚ, τους Οικολόγους και την Συμμαχία Πολιτών.

«Παρόλο που η Κυβέρνηση εξυπηρετώντας προεκλογικούς σκοπούς έχει υπαναχωρήσει, εντούτοις είναι σαφής η θέση των κυβερνώντων υπέρ των αποκρατικοποιήσεων και θα επανέλθουν μετά τις εκλογές. Είναι γι' αυτό το λόγο που εμείς θέλουμε η πρόταση νόμου να οδηγηθεί στην Ολέμελεια», ανέφερε ο βουλευτής του ΑΚΕΛ Σταύρος Ευαγόρου.

Σύμφωνα με κοινοβουλευτικές, υπέρ της πρότασης φαίνεται να τάσσονται όλα τα κόμματα πλην του ΔΗΣΥ και του ΔΗΚΟ, το οποίο θα τοποθετηθεί στην Ολομέλεια.

Από την πλευρά του, ο Πρόεδρος του Κινήματος Οικολόγων Περιβαλλοντιστών – Συνεργασίας Πολιτών, Γιώργος Περδίκης είπε πως το Κίνημα επιμένει «ότι θα πρέπει να πάει στην Ολομέλεια για να ψηφιστεί από την πλειοψηφία, Φαίνεται εκ πρώτης όψεως να υπάρχει καλή θέληση από την πλευρά του ΔΗΚΟ και ενδεχομένως να έχουμε πλειοψηφία».

«Aυτό που φαίνεται ότι μετά τις εκλογές θα επανέλθει δριμύτερη η Κυβέρνηση και θα επιδιώξει να προωθήσει τα σχέδιά της για αποκρατικοποίηση τόσο της ΑΤΗΚ όσο και της ΑΗΚ», κατέληξε.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Ανθρωπιστική βοήθεια: Αναχώρησε από Λάρνακα το σκάφος Jennifer για Γάζα

Ανθρωπιστική βοήθεια: Αναχώρησε από Λάρνακα το σκάφος Jennifer για Γάζα

Αναχώρησε απόψε από το λιμάνι της Λάρνακας το σκάφος Jennifer φορτωμένο με ανθρωπιστική βοήθεια, όπως δήλωσαν στο ΚΥΠΕ αρμόδιες πηγές. 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top