ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Οργή του Νικόλα για δηλώσεις Φαίδωνα Φαίδωνος - Καλεί το ΔΗΣΥ να ξεκαθαρίσει την θέση του

Οργή του Νικόλα για δηλώσεις Φαίδωνα Φαίδωνος - Καλεί το ΔΗΣΥ να ξεκαθαρίσει την θέση του

Οργή και αγανάκτηση εκφράζει το ΔΗΚΟ, δια στόματος του Προέδρου του κόμματος Νικόλα Παπαδόπουλου, για την “ανήθικη και συκοφαντική”, όπως τη χαρακτηρίζει, επίθεση στον Τάσσο Παπαδόπουλο από τον Δήμαρχο Πάφου Φαίδωνα Φαίδωνος. Παράλληλα, ο κ. Παπαδόπουλος καλεί το ΔΗΣΥ να ξεκαθαρίσει αν υιοθετεί τις θέσεις του Δημάρχου.

Σε δηλώσεις του στα γραφεία του ΔΗΚΟ, ο κ. Παπαδόπουλος είπε πως η “επίθεση” προς τον Τάσσο Παπαδόπουλο βασίζεται “σε ψέματα, ανακρίβειες, λασπολογίες και σε κακοήθη κουτσομπολιά”, προσθέτοντας πως κάποιοι δεν του συγχώρησαν ποτέ το περήφανο ΟΧΙ στη διάλυση της Κυπριακής Δημοκρατίας, το 2004.

“Κατανοούμε ότι κάποιοι δεν του συγχώρησαν ποτέ ότι, με τη στήριξη της πολύ μεγάλης πλειοψηφίας του λαού μας, απέτρεψε την επιβολή ενός καταστροφικού σχεδίου που θα καθιστούσε την Κύπρο προτεκτοράτο της Τουρκίας. Κατανοούμε ότι κάποιοι, και τότε και σήμερα, δεν θέλουν φωνές, όπως αυτή του  Τάσσου Παπαδόπουλου και του ΔΗΚΟ που αντιστέκονται στα σχέδια τους”, είπε, και πρόσθεσε πως “αυτά όμως τα μικρόψυχα, δεν δικαιολογούν την ατεκμηρίωτη επίθεση σε έναν πολιτικό που αφιέρωσε ολόκληρη τη ζωή του στην υπηρεσία της Κύπρου και του λαού της”.

Σε έναν πολιτικό, συνέχισε ο Πρόεδρος του ΔΗΚΟ, που απέδειξε ότι λειτουργούσε και ενεργούσε με μόνο στόχο το καλό και το όφελος του τόπου και του λαού και που, όπως όλοι γνωρίζουν, δεν είπε μόνο το μεγάλο ΟΧΙ το 2004 αλλά έλεγε καθημερινά ΟΧΙ στη διαπλοκή και τη διαφθορά.

Ο Νικόλας Παπαδόπουλος ανέφερε επίσης πως “κουτσομπολιά και ψέματα, ανώνυμες πηγές και ανακρίβειες, ύβρεις και λασπολογίες δεν μπορούν να πλήξουν το ήθος, την εντιμότητα, τη διαδρομή, την προσφορά και την υστεροφημία του Τάσσου Παπαδόπουλου. Πλήττουν όμως βάναυσα την ποιότητα της δημοκρατικής μας ζωής”.

Ο Πρόεδρος του ΔΗΚΟ κάλεσε το ΔΗΣΥ να ξεκαθαρίσει “αν υιοθετεί τα αίσχη και τις αθλιότητες που εκστομίζει ο Δήμαρχος του ΔΗΣΥ στην Πάφου για τον Τάσσο Παπαδόπουλου”, και σημείωσε πως ο ίδιος δεν θα επέτρεπε και δεν θα ανεχόταν ποτέ, οποιοδήποτε στέλεχος του ΔΗΚΟ να μιλούσε με αυτό τον ανήθικο τρόπο για τον Γλαύκο Κληρίδη, πόσο μάλλον, στη βάση “ανώνυμων πληροφοριών” και κουτσομπολιών.

Ο κ. Παπαδόπουλος είπε πως καμία συκοφαντική επίθεση, απ’ όσους επιχειρούν να επαναφέρουν και να επιβάλουν ένα νέο Σχέδιο Ανάν, δεν πρόκειται να εμποδίσει το κόμμα του να διεκδικεί τη σωστή λύση στο Κυπριακό. “Ο λαός μας γνωρίζει ποιος ήταν ο Τάσσος Παπαδόπουλος, έχει μνήμη, κρίση και αξιοπρέπεια και απαντά στους συκοφάντες με την απόλυτη περιφρόνησή του”, πρόσθεσε.

Δημοσιεύματα και πληροφορίες για φορολογικό παράδεισο στην Κύπρο

Κληθείς να σχολιάσει τις πληροφορίες που έχουν δει το φως της δημοσιότητας για το σκάνδαλο που αποκάλυψαν τα Panama Papers, και πως η Κύπρος παρουσιάζεται ανάμεσα στις 10 πιο ενεργές χώρες που διαμεσολαβούν στη φοροδιαφυγή, ο κ. Παπαδόπουλος είπε πως έχει δει τις πληροφορίες αλλά δεν γνωρίζει κατά πόσον είναι τεκμηριωμένες. Όπως είπε, δεν αφορούν την Κύπρο αλλά άλλες χώρες και διάφορα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα ανά το παγκόσμιο.

Ωστόσο, όπως είπε, η Κύπρος είναι η μόνη χώρα που επέλεξαν κάποιοι να τιμωρήσουν με κούρεμα καταθέσεων με το πρόσχημα ότι διεξάγεται ξέπλυμα βρώμικου χρήματος. “Έγιναν έρευνες από την ίδια την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, από το ΔΝΤ από την ίδια την ΕΕ και αυτό που ανακάλυψαν ήταν ότι αυτές οι καταγγελίες που κάποιοι αναμασούσαν τότε και δυστυχώς υιοθετήθηκαν από την τότε Κυβέρνηση του ΑΚΕΛ, χρησιμοποιήθηκαν για να διαλύσουν το κυπριακό τραπεζικό σύστημα, να κουρέψουν τις συντάξεις, τις καταθέσεις, τα αξιόγραφα και δυστυχώς εκείνη τη προσπάθεια δυσφήμισης του κυπριακού τραπεζικού συστήματος πληρώνει ο λαός μας μέχρι σήμερα”, είπε.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Μας τα... χαλάει ο καιρός - Σε ισχύ κίτρινη προειδοποίηση για ισχυρές καταιγίδες και χαλάζι

Ζίζυρος, σακκουλλοδρομίες και άλλα 10 παραδοσιακά παιχνίδια του Πάσχα στην Κύπρο - Διατηρούνται αναλλοίωτα στο πέρασμα του χρόνου

Γρίπη των πτηνών και σε… αγελάδες: Πώς και πότε μεταδίδεται στον άνθρωπο - Απαντά στο «Τ» ο Δρ. Καραγιάννης

Επεισοδιακή νύχτα στη Λεμεσό - Έκαψαν περιπολικό και επιτέθηκαν σε αστυνομικούς

Υπ.Μεταφορών στο «T»: Η Τοπική Αυτοδιοίκηση θα λειτουργήσει σύστημα καμερών για παράνομη στάθμευση - Οι λεπτομέρειες

Ιωάννα Τούνη: Δείχνει στους ακολούθους της τις εξωτικές διακοπές της - Δείτε φωτογραφίες



«Βράζει» η Αστυνομία μετά την επίθεση 100 κουκουλοφόρων - Συστάθηκε ειδικό κλιμάκιο, ψάχνουν τους δράστες

«Βράζει» η Αστυνομία μετά την επίθεση 100 κουκουλοφόρων - Συστάθηκε ειδικό κλιμάκιο, ψάχνουν τους δράστες

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες της Αστυνομίας για τον εντοπισμό των ατόμων που χθες βράδυ επιτέθηκαν σε μέλη της Αστυνομίας και προκάλεσαν ζημιές σε περιπολικά, στην περιοχή του Ύψωνα Λεμεσού. Σε δηλώσεις τους ο εκπρόσωπος Τύπου της αστυνομίας Λεμεσού Λευτέρης Κυριάκου, ανέφερε ότι έχει συσταθεί κλιμάκιο, το οποίο αξιολογεί τεκμήρια και μαρτυρίες.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top