ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Χάρης Γεωργιάδης: «Το λάθος ήταν ότι δεν μπήκε η Κύπρος σε πρόγραμμα στήριξης την ώρα που έπρεπε»

Χάρης Γεωργιάδης: «Το λάθος ήταν ότι δεν μπήκε η Κύπρος σε πρόγραμμα στήριξης την ώρα που έπρεπε»

Στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ και την εκπομπή «Ιστορίες» μίλησε το βράδυ της Τρίτης (5/4), ο υπουργός Οικονομικών της Κυπριακής Δημοκρατίας Χάρης Γεωργιάδης.

«Το λάθος ήταν ότι δεν μπήκε η Κύπρος σε πρόγραμμα στήριξης την ώρα που έπρεπε», είπε ο κ. Γεωργιάδης, ενώ διευκρίνισε ωστόσο ότι ήταν «κατάντια που χρειαζόμασταν τα δεκανίκια της τρόικα».

Ο Υπουργός οικονομικών, σημείωσε ότι «δεν ήταν επιλογή, αλλά αναπόφευκτη εξέλιξη η απώλεια των καταθέσεων», προσθέτοντας πως η Κύπρος βρισκόταν σε πολύ δύσκολη θέση.

«Τα ταμειακά διαθέσιμα όταν ανέλαβα το υπουργείο επαρκούσαν για έναν μήνα», είπε. Υπογράμμισε ότι εάν η Κύπρος έμπαινε σε πρόγραμμα στήριξης την άνοιξη του 2011, αντί για το 2013, δεν θα χρειαζόταν να γίνει το «κούρεμα» των καταθέσεων.

Πρόσθεσε πως η κυβέρνηση είχε τη σιωπηρή ανοχή της κοινωνικής πλειοψηφίας, και ότι «υπήρχαν στιγμές που η Λευκωσία διαφώνησε με την τρόικα».

Όπως είπε, το σημαντικό δεν είναι ότι η Κύπρος βγήκε από το μνημόνιο, αλλά το πως βγήκε ενώ είχε επιστρέψει η ανάπτυξη. Εξέφρασε παράλληλα την ανάγκη διατήρησης ενός σταθερού φορολογικού συστήματος, για την ανάκαμψη της οικονομίας της Κύπρου. 

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

«Μαινόμενος» ιερέας στη Λεμεσό προσέκρουσε σε περιπολικό και επέστρεψε να παρασύρει πεζούς - Βίντεο

Βανδαλισμοί σε Δημοτικό Σχολείο στη Λευκωσία: Προκάλεσαν ζημιές χιλιάδες ευρώ - Φωτογραφία

Τροχαίο με μοτοσικλετιστή: Κρίσιμα ο 26χρονος - Πολύωρη η χειρουργική επέμβαση

Τρόμος για γυναίκα στη Λεμεσό: Τον φιλοξενούσε στο σπίτι της, την χτυπούσε και της έκλεψε το αυτοκίνητο υπό την απειλή μαχαιριού

Να νηστεύουμε το φαγητό μας ή την σκέψη μας; Θεολόγος εξηγεί στο «Τ» - «Δεν πρέπει να τρώμε ο ένας τον άλλο»

Μητρόπολη Ταμασού: Απαντά στα περί συμβιβασμού για τη Μονή Αββακούμ - «Αποκλειστικός στόχος, η αποκάλυψη της αλήθειας»



ΠτΔ για μεταναστευτικό: «Δεν μπορούμε να συνεχίσουμε με την κατάσταση ως έχει» - Συναντήθηκε με τον Πρωθυπουργό του Λιβάνου

ΠτΔ για μεταναστευτικό: «Δεν μπορούμε να συνεχίσουμε με την κατάσταση ως έχει» - Συναντήθηκε με τον Πρωθυπουργό του Λιβάνου

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας συναντήθηκε με τον Πρωθυπουργό του Λιβάνου και την Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στη Βηρυτό

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top