ΚΟΣΜΟΣ

Φρίκη: Έσφαξε την δύο ετών κόρη της, ενώ εκείνη ούρλιαζε «μαμά σταμάτα»

Φρίκη: Έσφαξε την δύο ετών κόρη της, ενώ εκείνη ούρλιαζε «μαμά σταμάτα»

Ένοχη κρίθηκε από το δικαστήριο του Μπίρμινχαμ η σατανική μητέρα της δίχρονης Αΐσια Σμιθ, η οποία έσφαξε το παιδί της μέσα στο ίδιο τους το σπίτι, την ώρα που η μικρούλα ούρλιαζε «μαμά σταμάτα».

Το χαμογελαστό, ξανθό αγγελούδι πέθανε στο νοσοκομείο τον Μάιο του 2014 μετά από μαχαιριά που δέχθηκε στην καρδιά από το χέρι της ίδιας της της μάνας.

Μάλιστα στο δικαστήριο, οργάνωση για τα δικαιώματα των παιδιών, κατήγγειλε και τις κοινωνικές υπηρεσίες του Μπίρμινγκχαμ, καθώς όπως είπε είχε 20 ευκαιρίες να σώσουν την Αΐσια από τα χέρια της μητέρας και του συντρόφου της.

Ειδικοί κατέθεσαν ότι τα τραύματα του παιδιού ήταν τόσο σοβαρά, όσο εκείνα που παθαίνει κάποιος σε ένα τροχαίο ή αν πέσει από ένα πολυώροφο κτίριο.

Το πιο τραγικό από όλα είναι ότι οι κοινωνικές υπηρεσίες του Ντερμπισάιρ είχαν πάρει υπό την προστασία τους το παιδί, αλλά το επέστρεψαν στη μητέρα του έξι μήνες πριν πεθάνει.

Μόλις τρεις εβδομάδες πριν από τη δολοφονία της, οι ίδιες υπηρεσίες είχαν συνεδριάσει για το αν πρέπει να απομακρύνουν εκ νέου το παιδί από το αρρωστημένο οικογενειακό περιβάλλον στο οποίο ζούσε.

Μάλιστα το παιδί είχε υποστεί τέτοια βία μέσα στο σπίτι του που είχε κόψει μέχρι και τη γλώσσα του. Στο δικαστήριο παρουσιάστηκαν επίσης φωτογραφίες που έδειχναν το μελανιασμένο λαιμό του παιδιού, που σύμφωνα με παιδίατρο αποδεικνύει ότι, κάποιος πρέπει να προσπάθησε να το στραγγαλίσει.

Ανατριχίλα προκαλούν και όσα αναφέρει το πόρισμα του ιατροδικαστή, το οποίο αποκάλυψε ένα παλιό αιμάτωμα στον εγκέφαλο και σοβαρά τραύματα στην σπονδυλική στήλη, τα οποία σύμφωνα με γιατρούς προκαλούνται όταν κάποιος αρπάζει ένα παιδί και το ταρακουνά.

Το πόρισμα καταλήγει ότι η μικρούλα πέθανε εξαιτίας επίθεσης που δέχθηκε με αμβλύ αντικείμενο με αποτέλεσμα να τεμαχιστεί η καρδούλα του.

Όπως κατάθεσε μάλιστα ο παιδίατρος που την παρακολουθούσε, η Αΐσια είχε λιποθυμήσει τρεις μήνες πριν τη δολοφονία της, ότι δεν είχε αίσθηση της πραγματικότητας και είχε αλλάξει χρώμα.

Στις 29 Μαρτίου 2014, ένα μήνα πριν το θάνατό του το παιδί είχε μεταφερθεί και πάλι στο νοσοκομείο με κόψιμο στα χείλη του, μετά από χτύπημα που δέχθηκε στο στόμα, ενώ άλλη φορά είχε πάει γιατί κάποιος της είχε κάψει το δαχτυλάκι του με τσιγάρο.

Η Αΐσια είχε επίσης μελανιές στα μάτια, στο πιγούνι και στο λαιμό, που αποδεικνύουν ότι τα βασανιστήριά της ήταν καθημερινά, ενώ είχε χάσει και μεγάλη ποσότητα από τα μαλλιά της, είτε από το άγχος, είτε από τράβηγμα.

Το δικαστήριο έκρινε ένοχη τη μητέρα της μικρής, όμως εκείνη αρνήθηκε τις κατηγορίες και υποστήριξε πως είχε αφήσει το παιδί με τον σύντροφό της και όταν επέστρεψε το βρήκε νεκρό.

Εκείνος πάλι κατέθεσε ότι η Αΐσια δολοφονήθηκε από την ίδια της τη μητέρα, και το δικαστήριο τον αθώωσε λόγω αμφιβολιών.

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Επιβεβαιώνει ο ΟΗΕ: Στην Κύπρο την Τρίτη η Ολγκίν - Βλέπει Χριστοδουλίδη και Τατάρ

Επιβεβαιώνει ο ΟΗΕ: Στην Κύπρο την Τρίτη η Ολγκίν - Βλέπει Χριστοδουλίδη και Τατάρ

«Η Προσωπική Απεσταλμένη του Γενικού Γραμματέα για την Κύπρο, Μαρία Άνχελα Ολγκίν, θα πραγματοποιήσει την τρίτη επίσκεψή της στην Κύπρο, στις 7 και θα παραμείνει έως τις 14 Μαΐου», δήλωσε ο εκπρόσωπος του ΓΓ του ΟΗΕ, Στεφάν Ντουζαρίκ κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης Τύπου ξένων ανταποκριτών στην έδρα του διεθνούς οργανισμού, στη Νέα Υόρκη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top