ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Ευτυχώς» ή «δυστυχώς ο Χριστόφιας δεν είναι νεκρός»; Το video της ΕΔΟΝ και του ΡΙΚ

«Ευτυχώς» ή «δυστυχώς ο Χριστόφιας δεν είναι νεκρός»; Το video της ΕΔΟΝ και του ΡΙΚ

Έντονη διαμάχη έχει ξεσπάσει από το πρωί της Δευτέρας, 11/4, μεταξύ της Αριστεράς και του Εκπροσώπου Τύπου του Δημοκρατικού Συναγερμού, Πρόδρομου Προδρόμου για το τι είπε στην εκπομπή του ΡΙΚ την περασμένη Παρασκευή, 08/4 ο τελευταίος.

Κάποιοι ισχυρίζονται πως είπε «δυστυχώς ο Χριστόφιας δεν είναι νεκρός», ενώ ο ίδιος ο Προδρόμου υποστηρίζει πως ανέφερε «ευτυχώς δεν είναι νεκρός». Τι ακριβώς είπε ο Εκπρόσωπος Τύπου του ΔΗΣΥ, Πρόδρομος Προδρόμου; Είναι ένα θέμα που απασχόλησε μεταξύ άλλων την επικαιρότητα την Δευτέρα, (11/04).

Tης Χριστιάνας Τσαγγάρη 

Ο Προδρόμου ήταν καλεσμένος την Παρασκευή, (8/4), στην ενημερωτική εκπομπή του κρατικού καναλιού «Από Μέρα σε Μέρα», όπου ήταν και ο βουλευτής του ΑΚΕΛ Γιώργος Γεωργίου. Σε κάποια στιγμή πάνω στη συζήτηση ο Γεωργίου είπε «ξέρετε, μα ο Χριστόφιας δεν είναι ο Κίμωνας και νεκρός ενίκα και τον χτυπούν από πάνω συνεχώς ...». Αμέσως γελώντας ο Προδρόμου κάτι πρόσθεσε χωρίς να γίνεται εύκολα ξεκάθαρο, αφού μιλούσαν ταυτόχρονα.  Τα λόγια του αυτά αποτέλεσαν αντικείμενο διαμάχης μεταξύ Αριστεράς και Προδρόμου.

«Ευτυχώς» ή «δυστυχώς ο Χριστόφιας δεν είναι νεκρός;». Τι ακριβώς είπε τελικά ο Προδρόμου; Η ΕΔΟΝ κοινοποίησε οπτικό υλικό και ισχυρίζεται ότι είπε «δυστυχώς δεν είναι νεκρός». Από την άλλη, ο Προδρόμου σε ανακοίνωση του ισχυρίζεται ότι είναι παραποιημένο το video.

H ιστοσελίδα μας, ToThemaOnline δημοσιοποιεί και το video της ΕΔΟΝ και το απόσπασμα από το ΡΙΚ. Από το οπτικό υλικό που παρουσιάζουμε, λοιπόν, μπορείτε να βγάλετε τα δικά σας συμπεράσματα…

Το video της ΕΔΟΝ: 

Το απόσπασμα από το ΡΙΚ 

Η ανακοίνωση του Προδρόμου 

Ο Εκπρόσωπος Τύπου του ΔΗΣΥ Πρόδρομος Προδρόμου σε γραπτή του δήλωση αναφέρει πως το ΑΚΕΛ «κατασκευάζει ψεύτικες `ειδήσεις`» και «για κομματικό όφελος φτάνει ακόμα και σε απόπειρες ηθικής δολοφονίας».

Σημειώνει πως «από το πρωί σήμερα, κύκλοι του ΑΚΕΛ, συμπεριλαμβανομένων των εντύπων «Γνώμη» και «Χαραυγή», αλλά και της νεολαίας ΕΔΟΝ, κάνουν ένα ανηλεή πόλεμο λάσπης. Χρησιμοποιώντας επίτηδες παραποιημένο ηχητικά φιλμάκι, προσπαθούν να δημιουργήσουν την εντύπωση ότι σε τηλεοπτική εκπομπή εγώ έχω πει για τον κ.Δημήτρη Χριστόφια ότι «δυστυχώς δεν είναι νεκρός».

«Φυσικά και βεβαίως δεν έχω πει κάτι τέτοιο για τον άνθρωπο! Έχω πει το ακριβώς αντίθετο: `ευτυχώς δεν είναι νεκρός`», προσθέτει ο κ. Προδρόμου, αναφέροντας πως «Από το πρωί πλημμύρισαν τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης! Επεδίωξαν να στοχοποιήσουν και με δόλο και φτηνό ψέμα να σκοτώσουν ηθικά έναν πολιτικό αντίπαλο. Ειλικρινά λυπάμαι για λογαριασμό τους», αναφέρει και παραθέτει απομαγνητοφωνημένο το οπτικοακουστικό ντοκουμέντο.
 
Σύμφωνα με τη δήλωση του κ. Προδρόμου σε αυτό αναφέρεται:
Γιώργος Γεωργίου (βουλευτής ΑΚΕΛ): «ξέρετε, μα ο Χριστόφιας δεν είναι ο Κίμωνας και νεκρός ενίκα και τον χτυπούν από πάνω συνεχώς ...»
Πρόδρομος Προδρόμου: «ευτυχώς δεν είναι νεκρός!»
Γιώργος Γεωργίου: «... και νομίζουν ότι θα προσπορήσουν κέρδη...»
Γιώργος Περδίκης: «και ούτε ενίκα» >
( από την εκπομπή του ΡΙΚ «Από μέρα σε μέρα», την περασμένη Παρασκευή)
 
 «Όποιος μάλιστα έχει ακόμα την παραμικρή αμφιβολία, μπορεί να ρωτήσει τον κ. Κωστή Ευσταθίου, Aναπλ. Πρόεδρο της ΕΔΕΚ, που καθόταν ακριβώς δίπλα μου. Παραποίησαν επίτηδες μια φράση, μια συλλαβή, και προσπάθησαν να παρουσιάσουν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ότι είπα το αντίθετο. Αν είναι ποτέ δυνατό να έλεγα κάτι τέτοιο για έναν άνθρωπο!», αναφέρει ο κ. Προδρόμου.

Από την πλευρά του Δημοκρατικού Συναγερμού, προσθέτει, «σκοπεύουμε να μείνουμε προσηλωμένοι σε πολιτικές θέσεις και επιχειρήματα μόνο. Αυτά αρκούν για να προωθήσουμε τις πολιτικές που πιστεύουμε σωστές.  Πέραν της απολογίας από την πλευρά του ΑΚΕΛ -που λογικά θα ανέμενε κανείς- και επειδή ακόμα έχουμε κάπου σαράντα μέρες προεκλογικής περιόδου, θα ήθελα εντελώς ανθρώπινα να πω μια κουβέντα προς την πλευρά τους: ναι, πολιτική αντιπαράθεση υπάρχει, αλλά ας προσπαθήσουμε να μείνουμε άνθρωποι, γιατί αλλιώς τι αξίζει η πολιτική;», καταλήγει.

 

Ακολούθησε η Γραπτή δήλωση Εκπροσώπου Τύπου Κ.Ε. ΑΚΕΛ Γιώργου Λουκαΐδη: «Δεν είχαμε καμία πρόθεση να σχολιάσουμε τα όσα είπε ο κ. Προδρόμου στην εκπομπή του ΡΙΚ την Παρασκευή το μεσημέρι αλλά και σήμερα για να δικαιολογηθεί. Υποθέσαμε πως ότι λέχθηκε, λέχθηκε εξαιτίας της έντασης και της πίεσης που ίσως ένιωθε ο ίδιος ο κ. Προδρόμου.  Όμως είναι το λιγότερο προκλητικό να μιλούν ο ΔΗΣΥ και ο κ. Προδρόμου για διαστρέβλωση της πραγματικότητας. Είναι άλλοι που κατά συρροήν δολοφονούν χαρακτήρες, διαστρεβλώνουν την πραγματικότητα και την ίδια την ιστορία για να προωθήσουν και να επιβάλουν την πολιτική τους. Ο κ. Προδρόμου σε πολλές περιπτώσεις είναι που χρησιμοποίησε χαρακτηρισμούς ακόμα και απέναντι στο σημερινό Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Κατά συνέπεια, το λιγότερο που θα ανέμενε κανείς θα ήταν να μην προκαλεί και από πάνω για την απαράδεκτη συμπεριφορά του.»

 

 

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Ετοιμάζουν βαλίτσες οι Κύπριοι: Οι προορισμοί που επέλεξαν για ταξίδι το Πάσχα - Τι ισχύει με τις τιμές

Ανάβουν φλας από σήμερα πέντε νέες κάμερες τροχαίας στη Λεμεσό - Δείτε σε ποια σημεία

Μεγάλη Εβδομάδα: Tα πάθη του Κυρίου, μέχρι την Σταύρωση και την Ανάσταση - Οι Ιερές ακολουθίες και τα τροπάρια

Υποβάλλονται σήμερα οι υποψηφιότητες για Κοινοτάρχες και Κοινοτικούς Συμβούλους



Συνεδριάζει το Υπουργικό Συμβούλιο - Περνούν από «εξεταστική» οι Υπουργοί

Συνεδριάζει το Υπουργικό Συμβούλιο - Περνούν από «εξεταστική» οι Υπουργοί

Τον λόφο του προεδρικού ανεβαίνουν το απόγευμα τα μέλη του Υπουργικού Συμβουλίου, σε μία συνεδρία πολύ σημαντική τόσο για τον Πρόεδρο Χριστοδουλίδη, όσο και για τους υπουργούς.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top