ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Χριστοδουλίδης: Ενισχυμένες οι Κυπρογενείς αναφορές στο ψήφισμα του ΕΚ για την Τουρκία

Χριστοδουλίδης: Ενισχυμένες οι Κυπρογενείς αναφορές στο ψήφισμα του ΕΚ για την Τουρκία

Οι κυπρογενείς αναφορές στο ψήφισμα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για την Τουρκία είναι ενισχυμένες, δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Νίκος Χριστοδουλίδης, σημειώνοντας πως το ψήφισμα περιέχει πολύ σημαντικές παραγράφους για το Κυπριακό.

Τέτοιες είναι, σημείωσε, οι αναφορές στους έποικους, στη μετεξέλιξη της Κυπριακής Δημοκρατίας, σε λύση στη βάση των σχετικών αποφάσεων των Ηνωμένων Εθνών, οι αναφορές στην ΑΟΖ και το σεβασμό των κυριαρχικών δικαιωμάτων, στο θέμα της αποχώρησης των τουρκικών στρατευμάτων, της επιστροφής της περίκλειστης πόλης καθώς επίσης και στο θέμα των αγνοουμένων.

“Συγκριτικά, οι κυπρογενείς αναφορές είναι ενισχυμένες”, είπε ο κ. Χριστοδουλίδης, προσθέτοντας πως “την ίδια στιγμή είναι σημαντικό να επισημάνουμε ότι τροπολογίες, οι οποίες στόχο είχαν να αποδυναμώσουν αυτές τις αναφορές, δεν έχουν υπερψηφιστεί”.

Σημειώνουμε, ανέφερε ο Εκπρόσωπος στο ΚΥΠΕ, “την αναφορά στο άνοιγμα των κεφαλαίων 23 και 24, μια αναφορά η οποία επαναλαμβάνεται”. Πρόσθεσε πως δεν είναι αρμοδιότητα ούτε του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, αλλά ούτε και της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, η ενταξιακή πορεία της όποιας υποψήφιας χώρας.

“Η ενταξιακή πορεία είναι μια διακυβερνητική διαδικασία και οι αποφάσεις λαμβάνονται με ομοφωνία από τα 28 κράτη μέλη”, ανέφερε ο κ. Χριστοδουλίδης.

Μέσα σε αυτό το πλαίσιο, πρόσθεσε, “θέλω να παραπέμψω στη δήλωση που έκανε ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλτ Τουσκ, ενώπιον του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, με την οποία αναφέρθηκε στην ανάγκη σεβασμού των ευαισθησιών της Κυπριακής Δημοκρατίας”.

Ο κ. Χριστοδουλίδης σημείωσε τέλος πως “τα κεφάλαια της Τουρκίας πάγωσαν για πολύ συγκεκριμένους λόγους, και στην Τουρκία εναπόκειται, και μόνο, αν θα ανοίξουν ή όχι”.

Πηγή — ΚΥΠΕ 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Μεγάλο Σάββατο: Το τέλος των Παθών – Τα μεσάνυχτα η Ανάσταση του Κυρίου

Άγιος Φως: Θαύμα ή τελετή - Θεολόγος εξηγεί στο «Τ»

Σε «έξαρση» ο παρβοϊός πανευρωπαϊκά: Πρέπει να ανησυχούμε; Τι είναι και ποια τα συμπτώματα - Απαντά στο «Τ» ο Δρ. Καραγιάννης

Ήρθε Πάσχα, κατεβαίνω… χωριό – Ψήνουν σούβλες και παίζουν παραδοσιακά παιχνίδια – Δείτε εκδηλώσεις σε όλη την Κύπρο

Η σκηνή της Ανάστασης του «Ιησού από τη Ναζαρέτ» που κόπηκε στο μοντάζ - Η εξήγηση του Φράνκο Τζεφιρέλι - Δείτε βίντεο

Φειδίας Παναγιώτου: Το βίντεο με τον ιερέα πατέρα του να φέρνει το μήνυμα της Πρώτης Ανάστασης – Το στοίχημα για το «εκατοστάρι»



ΥΠΕΞ: «Αταλάντευτα μέσα στο πλαίσιο του ΣΑ ΟΗΕ για το Κυπριακό»

ΥΠΕΞ: «Αταλάντευτα μέσα στο πλαίσιο του ΣΑ ΟΗΕ για το Κυπριακό»

Την αταλάντευτη θέση της Κυπριακής Δημοκρατίας για λύση που θα κινείται απολύτως μέσα στο πλαίσιο του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ για διζωνική, δικοινοτική ομοσπονδία με πολιτική ισότητα και με πεδίο εκκίνησης των συνομιλιών το σημείο ωρίμανσης στο Κρανς Μοντανά, υπογράμμισε ο Υπουργός Εξωτερικών της Κύπρου Κωνσταντίνος Κόμπος, σε συνέντευξή του στα ΝΕΑ που δημοσιεύτηκε την Παρασκευή.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top