ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Πήραν θέση οι ναυαγοσώστες στις παραλίες της Λάρνακας – Τα επικίνδυνα σημεία

Πήραν θέση οι ναυαγοσώστες στις παραλίες της Λάρνακας – Τα επικίνδυνα σημεία

Άρχισε η σταδιακή επάνδρωση των παραλίων της Λάρνακας. Ήδη η Επαρχιακή Διοίκηση έχει προκηρύξει θέσεις για ναυαγοσώστες και προετοιμάζεται για το καλοκαίρι.

Από τις 2 Απριλίου κιόλας έκαναν την εμφάνιση τους οι πρώτοι ναυαγοσώστες στις δυο πολυσύχναστες παραλίες της Λάρνακας. Έξι ναυαγοσώστες έχουν  ήδη πάρει τη θέση τους στις παραλίες Μακένζυ και Φοινικούδων.

Μιλώντας στην ιστοσελίδας μας, ToThemaOnline, o Επαρχιακός Επόπτης Άγγελος Αγαπίου, ανέφερε ότι μέχρι τον Ιούλιο ο αριθμός των ναυαγοσωστών θα ανέλθει στους 46. Η περίοδος αιχμής είναι ο Ιούλιος και ο Αύγουστος.

Είπε, επίσης, ότι «επανδρώνονται συνολικά 13 παραλίες από την Πύλα (παραλία ΚΟΤ), μέχρι το Κίτι (παραλία Παρασόλια)».

«Οι ναυαγοσώστες θα είναι οι θεματοφύλακες των παραλίων και θα είναι εφοδιασμένοι με τον όλο απαραίτητο εξοπλισμό, συμπεριλαμβανομένου και απινιδωτή. Θα βρίσκονται στις παραλίες από τις 09:00 μέχρι τις 17:00 το απόγευμα, επτά μέρες την εβδομάδα», πρόσθεσε ο κύριος Αγαπίου.

Η Επαρχιακή Διοίκηση Λάρνακας θα κάνει τα πάντα για την ασφάλεια των πολιτών και αυτό το καλοκαίρι.

Τα επικίνδυνα σημεία στις παραλίες της θάλασσας,  τα οποία οι λουόμενοι πρέπει να προσέχουν είναι κοντά στους κυματοθραύστες και τους βραχίονες στη Μαρίνα, στην Ορόκλινη και στην Καστέλα.

Στο αίτημα των χειμερινών κολυμβητών ότι θα πρέπει να υπήρχαν ολόχρονα ναυαγοσώστες στις παραλίες ο κύριος Αγαπίου, είπε ότι αυτό εξαρτάται από τα διαθέσιμα κονδύλια του κράτους.

Πάντως όσοι διαθέτουν τα προσόντα και ενδιαφέρονται να εργαστούν ως ναυαγοσώστες μπορούν να αποταθούν στην Επαρχιακή Διοίκηση μέχρι τις 24 Απριλίου.

*Oι παραλίες της Λάρνακας στις οποίες λειτουργούν μονάδες διάσωσης λουσμένων είναι η περιοχή ΚΟΤ, ξενοδοχείο Λόρδος, Χρυσόψαρο, περιοχή Γιανναδες, το περίπτερο Βορόκληνης, ξενοδοχείο Λένιος, Φοινικούδες, ψαρολίμανο περιοχή Καστέλλα, παραλία Μακένζι, περιοχή Spiros Beach (μονάδα αφαλάτωσης), περίπτερο Μενεού, παραλία Φάρος στα Περβόλια και παραλία Αλαμινού.  

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Υπό οκταήμερη κράτηση και ο 28χρονος που συνελήφθη στη Λάρνακα

Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Υπό οκταήμερη κράτηση και ο 28χρονος που συνελήφθη στη Λάρνακα

Υπό οκταήμερη κράτηση τέθηκε και ο 28χρονος που συνελήφθη στη Λάρνακα, για την απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top