ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Γ. Λιλλήκας: Ο ΠτΔ προσπάθησε να ωραιοποιήσει τα πράγματα

Γ. Λιλλήκας: Ο ΠτΔ προσπάθησε να ωραιοποιήσει τα πράγματα

Απογοητευτική χαρακτήρισε την εμφάνιση του Προέδρου της Δημοκρατίας, στην συνέντευξη Τύπου της Δευτέρας (18/04) , ο Πρόεδρος της Συμμαχίας Πολιτών Γιώργος Λιλλήκας

Σε δηλώσεις στην Πάφο ο κ. Λιλλήκας ανέφερε ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας προσπάθησε να ωραιοποιήσει τα πράγματα αλλά όπως είπε ο Κυπριακός λαός βιώνει τις επιπτώσεις της δίκης του οικονομικής πολιτικής που τον οδήγησε στην καταστροφή.

Δεν αρκεί, συνέχισε, να παραδέχεται ότι ήταν λάθος το «δεσμεύομαι» για το κούρεμα των καταθέσεων, αλλά θα πρέπει συνέχισε, να αναλάβει τις ευθύνες που του αναλογούν επικρίνοντας τον Πρόεδρο ότι πήγε απροετοίμαστος και χωρίς αντιστάσεις στο συγκεκριμένο Γιουροκρούπ. Ο κυπριακός λαός αναμένει λύσεις στα προβλήματα και όχι ευχολόγια, συνέχισε, υποστηρίζοντας ότι ο κ. Αναστασιάδης παρουσιάστηκε ως ένας Πρόεδρος που δεν έχει κανένα όραμα και προτάσεις που θα βγάλουν την κυπριακή κοινωνία από τα αδιέξοδα.

Ακόμη και το ΓΕΣΥ το παραπέμπει για μετά τις εκλογές όπως ανέφερε  σε μια εποχή που χάνονται ζωές από έλλειψη φαρμάκων ή αναμένοντας στην λίστα αναμονής. Το κόμμα του είναι έτοιμο να συζητήσει το θέμα ακόμη και τώρα , είπε, καλώντας τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας να λάβει πρωτοβουλίες για να εφαρμοστεί το ΓΕΣΥ. Η άρνηση του Προέδρου να εφαρμοστεί το γενικό σχέδιο υγείας «έφαγε» .,κατά την έκφραση του, μέχρι τώρα ένα Υπουργό Υγείας.

Ο Πρόεδρος της Συμμαχίας Πολιτών δήλωσε ότι δεν είναι η κυβέρνηση που διώκει την σήψη και την διαφθορά αλλά ο γενικός ελεγκτής και ο γενικός εισαγγελέας τους οποίους , ανεξάρτητους θεσμούς που ο ίδιος και οι Υπουργοί του ουκ ολίγες φορές όπως είπε  φρόντισαν να αμφισβητήσουν και να υποσκάψουν. Η κυβέρνηση κουβαλά όλη την κουλτούρα του παλαιοκομματικού κατεστημένου που ήθελε να κρύψει την διαπλοκή και την διαφθορά , ανέφερε, καλώντας την κυβέρνηση να αφήσει ανεπηρέαστους τους εκπροσώπους των ανεξάρτητων αυτών θεσμών.

Επίσκεψη Αμερικανίδας Υφυπουργού Εξωτερικών

Σχολιάζοντας την επίσκεψη της Αμερικανίδας Υφυπουργού Εξωτερικών  Βικτώριας Νιούλαντ στην Κύπρο, ο Γιώργος Λιλληκας  επεσήμανε ότι κατά την προηγούμενη επίσκεψη της κα. Νιούλαντ υπήρξε η έκδοση του κοινού ανακοινωθέντος Αναστασιάδη- Έρογλου το οποίο άλλαξε την βάση και το πλαίσιο λύσης του Κυπριακού όπως είπε.

Και το οποίο συνέχισε,  επιτρέπει στην Τουρκία σήμερα να το επικαλείται για να αμφισβητήσει την συνέχιση της Κυπριακής Δημοκρατίας και να απαιτήσει την κατάλυση της διεθνούς της οντότητας και την μετατροπή της σε Ελληνοκυπριακό κράτος. Ευχήθηκε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας να μην επηρεαστεί από τις ψευδαισθήσεις και τις αυταπάτες  που του καλλιεργούν οι ΗΠΑ όπως είπε και θα δει την πραγματικότητα, τόσο για τις Τουρκικές επιδιώξεις, όσο και για τα πραγματικά συμφέροντα που προάγουν οι ΗΠΑ στην περιοχή και τα οποία συμπίπτουν με τα τουρκικά, όπως είπε.

Ο Γιώργος Λιλλήκας  κάλεσε τον Πρόεδρο Αναστασιάδη να ξεκαθαρίσει με σαφή τρόπο την συνέχεια της Κυπριακής Δημοκρατίας προειδοποιώντας ότι αν δεν υπάρξει συνέχιση της Κυπριακής Δημοκρατίας δεν υπάρχει λόγος συζήτησης για οτιδήποτε άλλο.  Αν υπάρξει κατάλυση της Κυπριακής Δημοκρατίας, κατέληξε, όποια και να είναι η λύση ο Κυπριακός Ελληνισμός θα μετατραπεί σε όμηρο της Τουρκίας και η Κύπρος σε ένα προτεκτοράτο της Άγκυρας.

ΔΗΚΟ

Αιχμές κατά στελεχών του ΔΗΚΟ ότι προσπαθούν να χρησιμοποιήσουν τον Τάσσο Παπαδόπουλο στην προεκλογική περίοδο άφησε ο Πρόεδρος της Συμμαχίας Πολιτών Γιώργος Λιλλήκας. Δεν αρμόζει στο ανάστημα του Τάσσου Παπαδόπουλου  να τον μειώνουν σε αντικείμενο της προεκλογικής εκστρατείας, είπε επί λέξη.

Σχολιάζοντας από την Πάφο επικρίσεις που διατύπωσαν στελέχη και υποψήφιοι του ΔΗΚΟ ότι συναντήθηκε χθες στο δημοτικό μέγαρο Πάφου με τον δήμαρχο Πάφου Φαίδωνα Φαίδωνος ο κ.Λιλλήκας είπε ότι στην Δημοκρατία δεν αποφεύγεις αυτούς με τους οποίους διαφωνείς αλλά τους συναντάς, καταθέτεις την διαφωνία σου και τη συζητάς.

Και αυτό όπως είπε έγινε στη συνάντηση αυτή αφού εκτός από το θέμα της πορείας των έργων της πολιτιστικής πρωτεύουσας άσκησε κριτική στον δήμαρχο Πάφου για τις κατηγορίες κατά του Τάσσου Παπαδόπουλου.  Είναι ξένο προς τον πολιτικό πολιτισμό και προς την σύγχρονη πολιτική κουλτούρα,  συνέχισε, να διατυπώνονται κατηγορίες και να αφήνονται σκιές σε πολιτικά πρόσωπα τα οποία δεν βρίσκονται εν ζωή για να υπερασπιστούν τον εαυτό τους. Αυτό από μόνο του θα έπρεπε να είχε αποτρέψει τον δήμαρχο Πάφου και τον οποιοδήποτε άλλο να επιρρίπτει ευθύνες κατά οποιουδήποτε που δεν βρίσκεται στην ζωή, κατέληξε.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Χειροπέδες σε έξι πρόσωπα - Εντοπίστηκαν από την Αστυνομία να διαμένουν παράνομα στη Δημοκρατία

Eurovision 2024: Απόψε ο δεύτερος ημιτελικός - Διαγωνίζεται η Ελλάδα με την Μαρίνα Σάττι και το Zari

Μονή Αββακούμ: Κλητεύθηκαν όλοι οι μοναχοί στην Ανακριτική Επιτροπή - Ανεβαίνουν σήμερα τα σκαλιά της Αρχιεπισκοπής - Ποιος ο λόγος

Χειροπέδες σε ζευγάρι για ναρκωτικά - Σακουλάκια και κάνναβη σε σπίτι 70χρονου - Φωτογραφία

Μπήκαν οι αυξήσεις στο χοιρινό - «Ξεπούλησε» το αρνάκι το Πάσχα παρά τις υψηλές τιμές

Κέντρα αναψυχής: Η νέα τάση που «εκπλήσσει» τους ιδιόκτητες - «Καμπανάκι» για την βιωσιμότητα αρκετών επιχειρήσεων



ΠτΔ για «όχι» Τατάρ: «Δεν αντιλαμβάνομαι γιατί δεν κάθεται στο τραπέζι των συζητήσεων»

ΠτΔ για «όχι» Τατάρ: «Δεν αντιλαμβάνομαι γιατί δεν κάθεται στο τραπέζι των συζητήσεων»

Την απόρριψη του κατοχικού ηγέτη Ερσίν Τατάρ, κλήθηκε να σχολιάσει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, αναφορικά την πρόταση της Ειδική Αντιπρόσωπος του Γενικού Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών (ΟΗΕ) για την Κύπρο, Μαρία Άνχελα Ολγκίν Κουεγιάρ, για τριμερή συνάντηση.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top