ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Kλείνει οριστικά ο «Θάλαμος14» του Νοσοκομείου Αθαλάσσας

Kλείνει οριστικά ο «Θάλαμος14» του Νοσοκομείου Αθαλάσσας

Σημαντική χαρακτηρίζει τη ημέρα, Δευτέρα, 18 Απριλίου 2016, η Υπουργός Εργασίας, Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων κα Ζέτα Αιμιλιανίδου, αφού υλοποιήθηκε ομαλά η μετεγκατάσταση οκτώ ανθρώπων με πολύ σοβαρές αναπηρίες στην κατοικία Λήδρα της Στέγης Άγιος Χριστόφορος, καθιστώντας δυνατό τον οριστικό τερματισμό της λειτουργίας του «Θαλάμου 14» του Νοσοκομείου Αθαλάσσας.

«Οι προσπάθειες πολλών χρόνων του Τμήματος Κοινωνικής Ενσωμάτωσης Ατόμων με Αναπηρίες, σε συνεργασία με τις Υπηρεσίες Ψυχικής Υγείας, απέδωσαν καρπούς, για ένα από τα δυσκολότερα, όπως αποδείχτηκε, εγχειρήματα στον τομέα της αναπηρίας στην Κύπρο. Για το πρόβλημα παραμονής των ατόμων αυτών εντός του Νοσοκομείου Αθαλάσσας, η Κύπρος είχε δεχτεί επανειλημμένα παρατηρήσεις και συστάσεις από την Επιτροπή κατά των Βασανιστηρίων του Συμβουλίου της Ευρώπης (CPT)», αναφέρεται σε ανακοίνωση της Υπουργού.
 
Όπως αναφέρεται, από χθες, τα οκτώ άτομα έχουν ενταχθεί σε εξειδικευμένο για τις ανάγκες τους πρόγραμμα αποκατάστασης που σκοπό έχει να τους δώσει τη δυνατότητα να βελτιώσουν τις δεξιότητές τους, το καθημερινό πρόγραμμα και την ποιότητα της ζωής τους, σε ένα ασφαλές και αξιοπρεπές περιβάλλον οικογενειακής κατοικίας, με πλήρεις υποστηρικτικές υπηρεσίες εκπαίδευσης, φροντίδας, θεραπείας, ψυχαγωγίας και κοινωνικοποίησης.
 
Η Υπουργός εκφράζει τις ευχαριστίες της προς το Υπουργείο Οικονομικών, το Υπουργείο Υγείας, τις Υπηρεσίες Ψυχικής Υγείας, το Τμήμα Δημοσίων Έργων, τους ιδιωτικούς και άλλους φορείς που συνέβαλαν στην υλοποίηση του όλου έργου.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Πασχαλινό μήνυμα ΠτΔ: «Είναι η ώρα της προσωπικής ενδοσκόπησης» - Δείτε βίντεο

Πασχαλινό μήνυμα ΠτΔ: «Είναι η ώρα της προσωπικής ενδοσκόπησης» - Δείτε βίντεο

Τις ευχές του σε όλους τους πολίτες ενόψει της Ανάστασης και του Πάσχα έδωσε σε τηλεοπτικό πασχαλινό μήνυμα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top