ΚΟΣΜΟΣ

Μπαράκ Ομπάμα: «Η Ευρώπη να αντιμετωπίσει ενωμένη την απειλή της τρομοκρατίας»

Μπαράκ Ομπάμα: «Η Ευρώπη να αντιμετωπίσει ενωμένη την απειλή της τρομοκρατίας»

Την ανάγκη η Ευρώπη να αντιμετωπίσει ενωμένη την απειλή της τρομοκρατίας, τόνισε από το Ανόβερο της Γερμανίας, ο Μπαράκ Ομπάμα.

Στη μίνι Σύνοδο Κορυφής ανάμεσα στους ηγέτες των Ηνωμένων Πολιτειών, της Γερμανίας, της Βρετανίας, της Γαλλίας και της Ιταλίας, στο επίκεντρο των συζητήσεων ήταν η κατάσταση στη Λιβύη και την Ουκρανία, ο πόλεμος στη Συρία και η προσφυγική κρίση.

«Σήμερα περισσότερο από ποτέ μία δυνατή και ενωμένη Ευρώπη, όπως ο Αντενάουερ είπε είναι αναγκαία για όλους. Είναι αναγκαία για τις ΗΠΑ γιατί η ασφάλεια της Ευρώπης και η ευημερία της είναι εγγενώς αδιαίρετη από τη δικιά μας. Δεν μπορούμε να αποκοπούμε από εσάς. Μία δυνατή και ενωμένη Ευρώπη είναι αναγκαία για ολόκληρο τον κόσμο καθώς είναι ζωτικής σημασίας για τη διεθνή τάξη,» τόνισε ο Αμερικανός πρόεδρος.

Στο πλαίσιο της μεγαλύτερης παγκοσμίως εμπορικής και τεχνολογικής έκθεσης Ομπάμα και Μέρκελ πειραματίστηκαν με τα καινούργια υπερσύγχρονα γκάτζετ, ενώ ο Αμερικανός πρόεδρος δεν έχασε για άλλη μία φορά το χιούμορ του. 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



ΠτΔ: Υποχρέωση της ΕΕ να συμβάλει ενεργά σε οριστική διευθέτηση του Κυπριακού

ΠτΔ: Υποχρέωση της ΕΕ να συμβάλει ενεργά σε οριστική διευθέτηση του Κυπριακού

Το Κυπριακό είναι κατεξοχήν ευρωπαϊκό ζήτημα και η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει κάθε συμφέρον, αλλά και υποχρέωση, να συμβάλει ενεργά μέσα από ένα πρωταγωνιστικό ρόλο για την οριστική διευθέτησή του, χρησιμοποιώντας, αξιοποιώντας όλα τα πολιτικοοικονομικά μέσα και εργαλεία που έχει στη διάθεσή της στο πλαίσιο και των ευρωτουρκικών σχέσεων, δήλωσε ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης σε χαιρετισμό σε επετειακή εκδήλωση το βράδυ της Πέμπτης για τα 20χρονα της ένταξης.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top