ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Μείωση τέλους για τις Υποχρεώσεις Δημόσιας Ωφέλειας ανακοίνωσε η ΑΗΚ

Μείωση τέλους για τις Υποχρεώσεις Δημόσιας Ωφέλειας ανακοίνωσε η ΑΗΚ

Η ΑΗΚ, μετά από έγκριση της ΡΑΕΚ ανακοινώνει τη μείωση του τέλους για τις Υποχρεώσεις Δημόσιας Ωφέλειας (ΥΔΩ) από 0,136σ/kWh σε 0,065σ/kWh από την 1 Μαΐου 2016.

Συγκεκριμένα,  όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της ΑΗΚ, το αναθεωρημένο τέλος ΥΔΩ θα εφαρμοστεί στους λογαριασμούς των καταναλωτών με μηνιαία καταμέτρηση των οποίων οι ενδείξεις των μετρητών, θα αρχίσουν να καταγράφονται από το τέλος του μηνός Μαΐου 2016 και των καταναλωτών με διμηνιαία καταμέτρηση των οποίων οι ενδείξεις των μετρητών θα αρχίσουν να καταγράφονται από την 1η  Μαΐου 2016.
 
Το τέλος ΥΔΩ εντάσσεται στο πλαίσιο της κοινωνικής πολιτικής του Κράτους, η οποία εφαρμόζεται σε πολλές χώρες μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης.  Συγκεκριμένα, ο Υπουργός Ενέργειας άσκησε το δικαίωμα που του παρέχει ο Νόμος να ζητήσει από την ΡΑΕΚ να επιβάλει στους προμηθευτές ηλεκτρικής ενέργειας, το τέλος ΥΔΩ σε σχέση με τις ευάλωτες ομάδες του πληθυσμού. 
 
Στην ανακοίνωση της ΑΗΚ αναφέρεται ότι η ειδική Διατίμηση 08 που αφορά συγκεκριμένες κατηγορίες  ευάλωτων καταναλωτών εφαρμόστηκε το Μάιο του 2006 ενώ το τέλος ΥΔΩ το 2010.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Μεγάλο Σάββατο: Το τέλος των Παθών – Τα μεσάνυχτα η Ανάσταση του Κυρίου

Άγιος Φως: Θαύμα ή τελετή - Θεολόγος εξηγεί στο «Τ»

Σε «έξαρση» ο παρβοϊός πανευρωπαϊκά: Πρέπει να ανησυχούμε; Τι είναι και ποια τα συμπτώματα - Απαντά στο «Τ» ο Δρ. Καραγιάννης

Ήρθε Πάσχα, κατεβαίνω… χωριό – Ψήνουν σούβλες και παίζουν παραδοσιακά παιχνίδια – Δείτε εκδηλώσεις σε όλη την Κύπρο

Η σκηνή της Ανάστασης του «Ιησού από τη Ναζαρέτ» που κόπηκε στο μοντάζ - Η εξήγηση του Φράνκο Τζεφιρέλι - Δείτε βίντεο

Φειδίας Παναγιώτου: Το βίντεο με τον ιερέα πατέρα του να φέρνει το μήνυμα της Πρώτης Ανάστασης – Το στοίχημα για το «εκατοστάρι»



ΥΠΕΞ: «Αταλάντευτα μέσα στο πλαίσιο του ΣΑ ΟΗΕ για το Κυπριακό»

ΥΠΕΞ: «Αταλάντευτα μέσα στο πλαίσιο του ΣΑ ΟΗΕ για το Κυπριακό»

Την αταλάντευτη θέση της Κυπριακής Δημοκρατίας για λύση που θα κινείται απολύτως μέσα στο πλαίσιο του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ για διζωνική, δικοινοτική ομοσπονδία με πολιτική ισότητα και με πεδίο εκκίνησης των συνομιλιών το σημείο ωρίμανσης στο Κρανς Μοντανά, υπογράμμισε ο Υπουργός Εξωτερικών της Κύπρου Κωνσταντίνος Κόμπος, σε συνέντευξή του στα ΝΕΑ που δημοσιεύτηκε την Παρασκευή.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top