ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αβέρωφ Νεοφύτου: Κρίσιμη 5ετία η επόμενη για την Κύπρο

Αβέρωφ Νεοφύτου: Κρίσιμη 5ετία η επόμενη για την Κύπρο

Για κρίσιμη 5ετία για τον τόπο, μίλησε ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ Αβέρωφ Νεοφύτου στην Περιφερειακή Πολιτική Συνέλευση Αμμοχώστου, σημειώνοντας ότι “κρίνεται η σταθερή πορεία και η ανάκαμψη της οικονομίας, κρίνεται η αξιοπιστία της χώρας, που με κόπο και θυσίες επανακτήσαμε και κάποιοι θέλησαν να υπονομεύσουν στη τελευταία συνεδρία της Βουλής”.

Σήμερα, ανέφερε, η Κυβέρνηση μας συνεχίζει με σύνεση και μεθοδικότητα, όπως με σύνεση και διορατικότητα έβαλε την Κύπρο στην Ευρώπη η πολιτική του Γλαύκου Κληρίδη. “Τότε, που κάποιοι από αυτούς που πιάνονται από το τι προσπαθεί να κάνει η Τουρκία, προσπαθούσαν να σταματήσουν τον Πρόεδρο Κληρίδη, να πάει στο αεροδρόμιο, για να μην πάει στην Κοπεγχάγη όπου αποφασίστηκε η ένταξη μας!”, πρόσθεσε.

Η κυβέρνηση μας και η παράταξή μας, συνέχισε, αξιοποιούμε τη θέση και τη συμμετοχή μας στην Ευρώπη, με σύνεση, αθόρυβα και με ρεαλισμό και ένας ισχυρός Δημοκρατικός Συναγερμός σημαίνει μια ακόμα πιο ισχυρή κυβέρνηση.

Στις 22 Μαΐου, είπε ο κ. Νεοφύτου, η κοινωνία θα κληθεί να κάνει μια καθοριστική επιλογή, “εάν η χώρα θα συνεχίσει την πορεία προς την ανάκαμψη, την αντιμετώπιση της ανεργίας και των άλλων προκλήσεων της πραγματικής οικονομίας που προσφέρει σταθερή προοπτική στη χώρα, ή εάν θα επιστρέψει στις παλιές πρακτικές και νοοτροπίες που προκάλεσαν την οικονομική κρίση και τα αδιέξοδα”.

“Πρέπει να συνεχίσουμε στον ίδιο δρόμο, που μας οδήγησε στην έξοδο από το μνημόνιο. Όλοι μας πρέπει να δείξουμε υπομονή, για να διασφαλίσουμε τα επιτεύγματα, που ανήκουν στο σύνολο της κυπριακής κοινωνίας. Οι θυσίες των πολιτών δεν πρέπει να πάνε χαμένες. Άλλωστε, το τι συνέβη στο πρόσφατο παρελθόν είναι γνωστό και τα λάθη αυτά δεν πρέπει να επαναληφθούν”, πρόσθεσε.

Ανέφερε πως για τον ΔΗΣΥ υπάρχουν τρεις προτεραιότητες: Η πλήρης στήριξη και υποστήριξη στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη, στις προσπάθειες που καταβάλλει για λύση του εθνικού μας προβλήματος και απαλλαγή από την κατοχή, να διατηρήσουμε την οικονομία σε τροχιά ανάπτυξης, ώστε να συνεχίσουν να δημιουργούνται νέες θέσεις εργασίας. Η περαιτέρω μείωση της ανεργίας και η στήριξη των ευάλωτων ομάδων αποτελεί για τον Δημοκρατικό Συναγερμό ύψιστη προτεραιότητα.

Επίσης, να προχωρήσουν οι εκ βάθρων μεταρρυθμίσεις σε όλα τα επίπεδα και να προσαρμόσουμε το κράτος στις πραγματικές απαιτήσεις των πολιτών. Το κράτος πρέπει να υπηρετεί τον πολίτη και όχι να τον ταλαιπωρεί.

Η χώρα μας επιτέλους αλλάζει, η Κύπρος γυρίζει σελίδα, είπε προσθέτοντας ότι η έξοδος της χώρας από το μνημόνιο δεν συνεπάγεται ασφαλώς οριστική έξοδο από την κρίση. Ούτε όμως μπορούμε να μηδενίζουμε τις θυσίες του λαού μας και το τι σημαίνει για μια χώρα να βγαίνει από ένα μνημόνιο. Σημαίνει επανάκτηση αξιοπιστίας και εθνικής κυριαρχίας.

“Για να αλλάξουμε την Κύπρο, πρέπει πρώτα να αλλάξουμε τις νοοτροπίες. Είμαστε αποφασισμένοι να προχωρήσουμε και σ’ αυτή την προσπάθεια θέλουμε τους πολίτες συμμέτοχους. Σήμερα δοκιμάζεται η σοβαρότητα, η υπευθυνότητα και η ωριμότητα όλων. Στο Δημοκρατικό Συναγερμό επιλέγουμε το δύσκολο δρόμο της υπευθυνότητας παρά το πισωγύρισμα στις πρακτικές που μας οδήγησαν στην άκρη του γκρεμού”, πρόσθεσε.

Ο Δημοκρατικός Συναγερμός, είπε, απευθύνεται με ευθύτητα στους πολίτες. “Πάμε σ’ αυτές τις εκλογές με ξεκάθαρες θέσεις, με αυτοπεποίθηση και σιγουριά. Με πίστη για το έργο που η κυβέρνηση του Νίκου Αναστασιάδη και αυτή η παράταξη προσέφερε σε αυτό τον τόπο. Αλλά και με βεβαιότητα για την προοπτική που ανοίγουμε ξανά για την Κύπρο μας. Δεν παίξαμε ούτε θα παίξουμε το παιχνίδι του λαϊκισμού και των ανέξοδων υποσχέσεων”, συμπλήρωσε.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Μεγάλο Σάββατο: Το τέλος των Παθών – Τα μεσάνυχτα η Ανάσταση του Κυρίου

Άγιος Φως: Θαύμα ή τελετή - Θεολόγος εξηγεί στο «Τ»

Σε «έξαρση» ο παρβοϊός πανευρωπαϊκά: Πρέπει να ανησυχούμε; Τι είναι και ποια τα συμπτώματα - Απαντά στο «Τ» ο Δρ. Καραγιάννης

Ήρθε Πάσχα, κατεβαίνω… χωριό – Ψήνουν σούβλες και παίζουν παραδοσιακά παιχνίδια – Δείτε εκδηλώσεις σε όλη την Κύπρο

Η σκηνή της Ανάστασης του «Ιησού από τη Ναζαρέτ» που κόπηκε στο μοντάζ - Η εξήγηση του Φράνκο Τζεφιρέλι - Δείτε βίντεο

Φειδίας Παναγιώτου: Το βίντεο με τον ιερέα πατέρα του να φέρνει το μήνυμα της Πρώτης Ανάστασης – Το στοίχημα για το «εκατοστάρι»



ΥΠΕΞ: «Αταλάντευτα μέσα στο πλαίσιο του ΣΑ ΟΗΕ για το Κυπριακό»

ΥΠΕΞ: «Αταλάντευτα μέσα στο πλαίσιο του ΣΑ ΟΗΕ για το Κυπριακό»

Την αταλάντευτη θέση της Κυπριακής Δημοκρατίας για λύση που θα κινείται απολύτως μέσα στο πλαίσιο του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ για διζωνική, δικοινοτική ομοσπονδία με πολιτική ισότητα και με πεδίο εκκίνησης των συνομιλιών το σημείο ωρίμανσης στο Κρανς Μοντανά, υπογράμμισε ο Υπουργός Εξωτερικών της Κύπρου Κωνσταντίνος Κόμπος, σε συνέντευξή του στα ΝΕΑ που δημοσιεύτηκε την Παρασκευή.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top