ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ο Ακιντζί δεν προστατεύει στις συνομιλίες τον όρο πολιτική ισότητα, είπε ο Σ. Ντενκτάς

Ο Ακιντζί δεν προστατεύει στις συνομιλίες τον όρο πολιτική ισότητα, είπε ο Σ. Ντενκτάς

Ο αναπληρωτής “πρωθυπουργός” και “υπουργός” οικονομικών του ψευδοκράτους Σερντάρ Ντενκτάς είπε ότι υπάρχει διαφορά εκτίμησης μεταξύ του ιδίου και του Τ/κ ηγέτη Μουσταφά Ακιντζί σε σχέση με τη συμφωνία της 11ης Φεβρουαρίου για το Κυπριακό και ότι ο κ. Ακιντζί δεν προστατεύει όπως θα έπρεπε τον όρο πολιτική ισότητα.

Σε δηλώσεις του στα κατεχόμενα, ο κ. Ντενκτάς είπε ότι ο κ. Ακιντζί και η ομάδα του είναι που διεξάγουν τις διαπραγματεύσεις και ότι αυτοί θα είναι υπεύθυνοι στο τέλος για το αποτέλεσμα που θα έχουν οι συνομιλίες.

Ανέφερε ότι ο κ. Ακιντζί δεν προστατεύει όπως θα έπρεπε στις διαπραγματεύσεις την πολιτική ισότητα και την ίση κυριαρχία και ότι αντιλαμβάνεται διαφορετικά τη Συμφωνία της 11ης Φεβρουαρίου, η οποία, όπως είπε, έχει εποικοδομητικές ασάφειες και ερμηνεύεται διαφορετικά και από τους Ε/κ.

Είπε ακόμη ότι δεν είναι αρνητικός στην περίπτωση δημοψηφίσματος για το Κυπριακό και ότι αναμένει να δει το αποτέλεσμα πρώτα, όμως προϋπόθεση, είπε, είναι η συνέχιση των εγγυήσεων.

Σχετικά με το θέμα με τις “υπηκοότητες”, ο κ. Ντενκτάς είπε ότι οι Τ/κ δεν έχουν σχέδια για παραχώρηση “υπηκοοτήτων” σε 25,000 άτομα που θα τους δοθούν με κατάλογο από την Τουρκία αλλά είπε ότι “η ζωή δεν θα σταματήσει επειδή γίνονται διαπραγματεύσεις”.

Οπως είπε, υπάρχουν νέοι οι οποίοι γεννήθηκαν και μεγάλωσαν στα κατεχόμενα και ποτέ δεν πήγαν στην Τουρκία και ούτε θα έχουν ποτέ το δικαίωμα να γίνουν Τούρκοι πολίτες. Αυτά τα ζητήματα, είπε, “θα επιλυθούν με την υιοθέτηση του νόμου και κανείς δεν μπορεί να το σταματήσει αυτό”.

Σχετικά με τη θέση της Τουρκίας για ταξίδια Ε/κ με διαβατήριο, ο κ. Ντενκτάς είπε ότι είναι μια θετική εξέλιξη, ότι θα σημαίνει αύξηση των Ε/κ που χρησιμοποιούν το παράνομο αεροδρόμιο της κατεχόμενης Τύμπου και ότι η απόφαση αυτή “δεν σημαίνει αναγνώριση των Ε/κ” από την Αγκυρα.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Συναγερμός στις Αρχές: Έβαλαν φωτιά σε δημοτικό σχολείο και προκάλεσαν ζημιές σε εξωτερικούς χώρους

Βεγγαλικά σε περίπτερα: Ποια δικαιούνται να διατίθενται - Μπορούν να πωλούνται σε ανήλικους;

«Ω γλυκύ μου… κρέας»: Έρχεται νέα αύξηση στο χοιρινό – Στα ύψη το αρνί - Τρέχουν να προλάβουν την αργία της Πρωτομαγιάς οι καταναλωτές

Survivor 2024: Το... πολεμικό κλίμα και ο δεύτερος μονομάχος - Δείτε βίντεο

ΔΗΣΥ: Νούμερο ένα προτεραιότητα η συσπείρωση του κόμματος - Έκλεισε το κεφάλαιο για τις διαγραφές

Ελένη Φουρέιρα: Καίει καρδιές με το σέξι βίντεο στο Instagram



ΠτΔ για λιμάνι Λάρνακας: «Το Κράτος δεν μπορεί να εκβιάζεται από τον οποιοδήποτε»

ΠτΔ για λιμάνι Λάρνακας: «Το Κράτος δεν μπορεί να εκβιάζεται από τον οποιοδήποτε»

Επίσκεψη στο το φυλάκιο «Κομμόροτσος» στους Αγίους Τριμιθιάς, με σκοπό να δώσει τις ευχές του στους στρατιώτες ενόψει των εορτών του Πάσχα, πραγματοποίησε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top