ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στόχος των Τ/κ η θέση τους στην ΕΕ, λέει ο Οζγκιουργκούν

Στόχος των Τ/κ η θέση τους στην ΕΕ, λέει ο Οζγκιουργκούν

Ο λεγόμενος πρωθυπουργός Χουσείν Οζγκιουργκούν σε μήνυμα του με την ευκαιρία την Ημέρα της Ευρώπης, είπε ότι κοινός στόχος των Τουρκοκυπρίων είναι να πάρουν τη θέση τους στην οικογένεια της Ευρωπαϊκής Ενωσης, προσθέτοντας ότι η διαδικασία της ενσωμάτωσης της ΕΕ δεν μπορεί να ολοκληρωθεί χωρίς τους Τουρκοκυπρίους και την Τουρκία.

Εξέφρασε, επίσης, την προσδοκία για στήριξη και συνεισφορά της ΕΕ σε μια δίκαιη και διαρκή λύση στο Κυπριακό, που όπως ανέφερε, θα προστατεύει τα δικαιώματα των δύο κοινοτήτων και θα άρει τα εμπόδια στην ένταξη της Τουρκίας, λαμβάνοντας υπόψη την καλή θέληση και τις προσπάθειες των Τουρκοκυπρίων για λύση και ότι το μεγάλο εμπόδιο στη λύση είναι -όπως υποστήριξε - η ε/κ πλευρά.

Ανέφερε ακόμη ότι η τ/κ πλευρά στήριξε το σχέδιο λύσης των ΗΕ το 2004 και ενέκρινε την ένταξη της Κύπρου στην ΕΕ, που όμως είπε, τιμώρησε με “απομόνωση” και εμπάργκο παρά τις υποσχέσεις.

Συμπλήρωσε ότι οι Τουρκοκύπριοι επιθυμούν όπως η εναρμόνιση με την ΕΕ, συνεχιστεί μέσω προσπαθειών από την “κυβέρνηση”.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Μεγάλο Σάββατο: Το τέλος των Παθών – Τα μεσάνυχτα η Ανάσταση του Κυρίου

Άγιος Φως: Θαύμα ή τελετή - Θεολόγος εξηγεί στο «Τ»

Σε «έξαρση» ο παρβοϊός πανευρωπαϊκά: Πρέπει να ανησυχούμε; Τι είναι και ποια τα συμπτώματα - Απαντά στο «Τ» ο Δρ. Καραγιάννης

Ήρθε Πάσχα, κατεβαίνω… χωριό – Ψήνουν σούβλες και παίζουν παραδοσιακά παιχνίδια – Δείτε εκδηλώσεις σε όλη την Κύπρο

Η σκηνή της Ανάστασης του «Ιησού από τη Ναζαρέτ» που κόπηκε στο μοντάζ - Η εξήγηση του Φράνκο Τζεφιρέλι - Δείτε βίντεο

Φειδίας Παναγιώτου: Το βίντεο με τον ιερέα πατέρα του να φέρνει το μήνυμα της Πρώτης Ανάστασης – Το στοίχημα για το «εκατοστάρι»



ΥΠΕΞ: «Αταλάντευτα μέσα στο πλαίσιο του ΣΑ ΟΗΕ για το Κυπριακό»

ΥΠΕΞ: «Αταλάντευτα μέσα στο πλαίσιο του ΣΑ ΟΗΕ για το Κυπριακό»

Την αταλάντευτη θέση της Κυπριακής Δημοκρατίας για λύση που θα κινείται απολύτως μέσα στο πλαίσιο του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ για διζωνική, δικοινοτική ομοσπονδία με πολιτική ισότητα και με πεδίο εκκίνησης των συνομιλιών το σημείο ωρίμανσης στο Κρανς Μοντανά, υπογράμμισε ο Υπουργός Εξωτερικών της Κύπρου Κωνσταντίνος Κόμπος, σε συνέντευξή του στα ΝΕΑ που δημοσιεύτηκε την Παρασκευή.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top