ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Έτσι απαντά η Θεοχάρους στις απαξιωτικές δηλώσεις: Το «κατσαριδάκι» μας έχει καλύτερο οδηγό από αυτόν του ΔΗΣΥ

Έτσι απαντά η Θεοχάρους στις απαξιωτικές δηλώσεις: Το «κατσαριδάκι» μας έχει καλύτερο οδηγό από αυτόν του ΔΗΣΥ

Οι "απαξιωτικές δηλώσεις" του Προέδρου του ΔΗΣΥ προς το πρόσωπο της Προέδρου και του Κινήματος "Αλληλεγγύη" είναι ενδεικτικές του τρόπου με τον οποίον αντιλαμβάνεται τη δημοκρατία ο Αβέρωφ Νεοφύτου, ανέφερε σήμερα η Ελένη Θεοχάρους, προσθέτοντας ότι το "κατσαριδάκι" της "Αλληλεγγύης" έχει καλή οδηγό σε αντίθεση με αυτό του ΔΗΣΥ.

Μιλώντας στο περιθώριο περιοδείας με υποψήφιους βουλευτές στο Νοσοκομείο Λεμεσού, η Πρόεδρος της "Αλληλεγγύης" είπε πως τις τελευταίες μέρες το Κίνημα και η ίδια γίνονται δέκτες υβριστικών επιθέσεων από πολλούς παράγοντες.

"Οι πρόσφατες δηλώσεις του Αβέρωφ Νεοφύτου είναι ενδεικτικές του τρόπου με τον οποίον αντιλαμβάνεται τη δημοκρατία και είναι πανομοιότυπος με τον τρόπο που εφαρμόζει τη δημοκρατία στο Συναγερμό", είπε η κ. Θεοχάρους, προσθέτοντας ότι η απάντηση της "Αλληλεγγύης" είναι πως "το δικό μας το κατσαριδάκι έχει ένα πολύ μεγάλο πλεονέκτημα, έχει καλή οδηγό σε σχέση με αυτόν που δεν ξέρει να οδηγεί και είναι σίγουρο ότι γι' αυτόν το λόγο ανησυχούν και οι επιβάτες του οχήματος του".

Τη δημοκρατία του κ. Νεοφύτου, συνέχισε, "την έχουμε ζήσει πολλές φορές μέχρι τώρα και δεν μπορεί να μιλά για δημοκρατία" και ανέφερε ότι το πολιτειακό μας σύστημα δεν κινδυνεύει από την πολυφωνία μέσα στη Βουλή και τη λειτουργία της πραγματικής δημοκρατίας.
Σύμφωνα με την Ελένη Θεοχάρους, η προσπάθεια ΔΗΣΥ και ΑΚΕΛ να φιμώσουν τα μικρά κόμματα δεν θα πετύχει, αλλά αυτό θα καταστεί μπούμερανγκ που θα κτυπήσει και τα δυο, ενώ επανέλαβε ότι στις 22 Μαΐου, η "Αλληλεγγύη" θα κάνει το βήμα προς την κατεύθυνση της "ανατροπής του κρατούντος διεφθαρμένου συστήματος".

"Η πολυφωνία είναι η γοητεία της δημοκρατίας, η σταθερότητα του πολιτειακού μας συστήματος είναι δεδομένη και καλά κάνει ο κ. Νεοφύτου να διερευνήσει τα σκάνδαλα για τα οποία κατά καιρούς έχει κατηγορηθεί το κόμμα του και το ΑΚΕΛ, για τη FOCUS, τις χρηματοδοτήσεις και να μας απαντήσει με ποια ανταλλάγματα έχει λάβει αυτές τις χρηματοδοτήσεις και να πάψει να παρενοχλεί τα μικρά κόμματα με τις δηλώσεις του", συμπλήρωσε.

Με αφορμή την περιοδεία στο Γενικό Νοσοκομείο Λεμεσού και νωρίτερα, στο Μέλαθρον Αγωνιστών ΕΟΚΑ, η Πρόεδρος της "Αλληλεγγύης" αναφέρθηκε στα σκάνδαλα στον τομέα της υγείας, λέγοντας ότι έχει ευθύνη και το κράτος γι' αυτά τα σκάνδαλα και πως για να εκλείψουν θα πρέπει να καταργηθούν οι γενεσιουργές αιτίες τους.

Λέγοντας ότι σκάνδαλα στον τομέα της υγείας υπήρχαν πάντοτε και είτε ξεχνιούνταν, είτε σταματούσε η διερεύνηση τους, η κ. Θεοχάρους είπε πως "τα σημερινά είναι ιδιαίτερα σοβαρά και θα πρέπει να τύχουν ενδελεχούς μελέτης και διερεύνησης και αν υπάρχουν ένοχοι να τιμωρηθούν".

Είπε ακόμη ότι είναι εγγενή τα προβλήματα της υγείας στον τόπο μας και δεν μπορούν να λυθούν με κανένα μαγικό ραβδί, αλλά με συλλογική δουλειά και με την αποφασιστικότητα της Πολιτείας, να δημιουργήσει εκείνες τις συνθήκες που σταδιακά θα μας επιτρέψουν να εφαρμόσουμε ένα μαξιμαλιστικό ΓΕΣΥ.

Αυτή τη στιγμή, συνέχισε, αν επιχειρήσουμε να το κάνουμε θα αποτύχουμε και πάλι όπως έχουμε αποτύχει και στο παρελθόν, ενώ εξέφρασε την άποψη ότι η Κύπρος διαθέτει το επιστημονικό δυναμικό, την υποδομή, τη δυνατότητα και τις κλιματολογικές συνθήκες να καταστεί ένα φημισμένο περιφερειακό ιατρικό κέντρο που θα παρέχει και ιατρικές και εκπαιδευτικές υπηρεσίες.

"Προέχει όμως να καλύψουμε τις ανάγκες των δικών μας των ασθενών", είπε η κ. Θεοχάρους, προσθέτοντας ότι πρέπει να υπάρξει θεσμική συνεργασία μεταξύ του κρατικού και ιδιωτικού τομέα, με πλήρη διαφάνεια, με πλήρη έλεγχο, για να αποφεύγονται και τα σκάνδαλα που ζούμε καθημερινά.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Υπό οκταήμερη κράτηση και ο 28χρονος που συνελήφθη στη Λάρνακα

Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Υπό οκταήμερη κράτηση και ο 28χρονος που συνελήφθη στη Λάρνακα

Υπό οκταήμερη κράτηση τέθηκε και ο 28χρονος που συνελήφθη στη Λάρνακα, για την απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top