ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Περδίκης: Άκρατος λαϊκισμός και θέατρο του παραλόγου η συμπεριφορά του ΔΗΣΥ για την τελευταία Ολομέλεια

Περδίκης: Άκρατος λαϊκισμός και θέατρο του παραλόγου η συμπεριφορά του ΔΗΣΥ για την τελευταία Ολομέλεια

Για θέατρο του παραλόγου και άκρατο λαϊκισμό από την πλευρά του ΔΗΣΥ έκανε λόγο ο Πρόεδρος του Κινήματος Οικολόγων - Συνεργασία Πολιτών, Γιώργος Περδίκης, ο οποίος σχολίαζε τις αναφορές του κυβερνώντος κόμματος για την ψήφιση των νόμων που ανέφερε στο Ανώτατο ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Σε δηλώσεις στη Λεμεσό, ο κ. Περδίκης είπε πως οι πολίτες πρέπει να γνωρίζουν ότι "πολλά από τα νομοσχέδια που ανέπεμψε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας στο Ανώτατο Δικαστήριο ψηφίστηκαν από το ΔΗΣΥ ή ακόμα ήταν και εισηγήσεις του ΔΗΣΥ".

Δηλαδή, συνέχισε, ο ΔΗΣΥ ευθύνεται ίσως όσο και τα άλλα κόμματα για την κατάσταση την οποίαν ο ίδιος καταγγέλλει και κατηγορεί, ενώ όπως είπε "ο ΔΗΣΥ ήταν το πρώτο κόμμα που αντέδρασε αρνητικά στην εισήγησή μας για συνεδρίαση της Ολομέλειας της Βουλής και εξέταση της αναπομπής του Προέδρου για το νομοσχέδιο για τις καθυστερημένες δόσεις στις κοινωνικές ασφαλίσεις".

Ο ΔΗΣΥ είναι ο τελευταίος που δικαιούται να μιλά σήμερα και να καταγγέλλει τη Βουλή για λαϊκισμό, ανέφερε ο κ. Περδίκης, εκφράζοντας την άποψη πως "αντίθετα, η συμπεριφορά του ΔΗΣΥ είναι που εκφράζει και εκπέμπει έναν άκρατο λαϊκισμό, για εκείνα για τα οποία ευθύνεται και για τα οποία καταγγέλλει άλλους".

Πρόσθεσε δε ότι το γεγονός πως ο ΔΗΣΥ συνδέει "αυτήν την ατυχή εξέλιξη των νομοσχεδίων", με το γεγονός ότι υπάρχουν πολλά κόμματα στη Βουλή, οφείλεται, όπως είπε, "στο μεγάλο καημό του ΔΗΣΥ και του ΑΚΕΛ να μειωθούν τα κόμματα στη Βουλή".

Ο Πρόεδρος του Κινήματος Οικολόγων - Συνεργασία Πολιτών είπε ακόμα ότι "τον καιρό που η Βουλή ψήφιζε σωρηδόν εναρμονιστικά νομοσχέδια χωρίς να λαμβάνει υπόψη τα συμφέροντα των Κυπρίων πολιτών, η Βουλή είχε μόνο πέντε κόμματα" και εξέφρασε την άποψη πως δεν είναι ο αριθμός των κομμάτων το κριτήριο και ο παράγοντας εκείνος που κάνει τη Βουλή πιο σοβαρή και υπερασπιστή των συμφερόντων του λαού.

Αναφερόμενος στο σκάνδαλο με τα Panama Papers, είπε πως "η φοροδιαφυγή στην Κύπρο έχει πάτρωνες, έχει πολιτικούς και οικονομικούς παράγοντες που στηρίζουν και στηρίζονται στη φοροδιαφυγή".

Έκανε επίσης λόγο για ένα φορολογικό παράδεισο από τον οποίον κερδίζει μια συγκεκριμένη ολιγαρχία και ο οποίος στρέφεται τώρα εναντίον του κυπριακού λαού, αφού όπως δήλωσε, "η ολιγαρχία έχει καλά ασφαλισμένα τα λεφτά της στο εξωτερικό, αλλά εμείς οι απλοί πολίτες είναι που επηρεαζόμαστε από την τιμωρία που πάντα έρχεται στο τέλος, από αυτούς που θίγονται τα συμφέροντα τους".

Καταλήγοντας στις δηλώσεις του, ο κ. Περδίκης ανέφερε ότι επιτέλους πρέπει να πέσει άπλετο το φως και να αναδειχθεί αυτή η "σαθρή κατάσταση, τη ζημιά της οποίας πληρώνει λαός, δεν την πληρώνει η ολιγαρχία"

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Βουλή: Ζητά συγκεκριμένες ενέργειες από Κυβέρνηση και ΕΕ για το μεταναστευτικό

Βουλή: Ζητά συγκεκριμένες ενέργειες από Κυβέρνηση και ΕΕ για το μεταναστευτικό

Συγκεκριμένες ενέργειες για το μεταναστευτικό ζητά από την Κυβέρνηση και την Ευρωπαϊκή 'Ενωση η Ολομέλεια της Βουλής που συζήτησε την Πέμπτη το θέμα και ενέκρινε ψήφισμα με 16 ψήφους υπέρ και 10 εναντίον. Το ψήφισμα κατατέθηκε από τον ΔΗΣΥ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top