ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΟΕΛΜΕΚ για ομαδικό εκκλησιασμό: Οι μαθητές δεν είναι σε θέση να αποφασίζουν - Μόνο από απόφαση γονέα

ΟΕΛΜΕΚ για ομαδικό εκκλησιασμό: Οι μαθητές δεν είναι σε θέση να αποφασίζουν - Μόνο από απόφαση γονέα

Στα όρια της η αυστηρότητα των καθηγητών για το θέμα ομαδικού εκκλησιασμού.

Της Μαρινέλλας Παναγιώτου

Ένα πιο αυστηρό πλαίσιο λειτουργίας των δημόσιων σχολείων Μέσης εκπαίδευσης έχει ως πρόθεση του να θέσει το υπουργείο Παιδείας. Οι καθηγητές μάλιστα αποφάσισαν να ζητήσουν να περιοριστούν περαιτέρω υφιστάμενα δικαιώματα των μαθητών.

Συγκεκριμένα η ηγεσία της ΟΕΛΜΕΚ θίγει ένα ιδιαίτερα ευαίσθητο ζήτημα, το θέμα της ανεξιθρησκείας των εφήβων. Η συντεχνία των καθηγητών ζητά όπως καταργηθεί το δικαίωμα των μαθητών άνω των 16 χρονών να αποφασίζουν για τη συμμετοχή τους ή μη στους ομαδικούς εκκλησιασμούς που διοργανώνει το σχολείο. Αντίθετα ζητά επίσης, να υπάρξει «ασυλία» στους μαθητές που συμμετέχουν στις εκδηλώσεις της ΠΣΕΜ, κάτι το οποίο αναμένεται πως θα προκαλέσει πολλές αντιδράσεις.

Αυτά τα αιτήματα έθεσε στο τραπέζι η ΟΕΛΜΕΚ στην τελευταία συνεδρία του ΚΔΣ της οργάνωσης, το οποίο και συζήτησε τις προτάσεις του υπουργείου παιδείας για την αναδιαμόρφωση των κανονισμών λειτουργίας των δημόσιων σχολείων.

Οι καθηγητές συμφωνούν με τις γενικές αρχές και φιλοσοφία των προτάσεων του υπουργείου, παράλληλα όμως εισηγούνται κάποιες προσθήκες και διαφοροποιήσεις.

Στο θέμα για τους εκκλησιασμούς, οι κανονισμοί από το υπουργείο Παιδείας αναφέρει ότι: «Νοείται ότι μαθητής δεν υποχρεούται να συμμετάσχει σε ομαδικό εκκλησιασμό, αν το δηλώσει γονέας ή κηδεμόνας του ή ο ίδιος αν είναι ηλικίας πέραν των 16 ετών, κατά την έναρξη του σχολικού έτους».  Οι καθηγητές όμως δεν συμφωνεί και ζητά να διαγραφεί το άρθρο, υποστηρίζοντας ότι «τέτοια δήλωση μόνο ο γονιός ή ο κηδεμόνας μπορεί να κάνουν».

Η οργάνωση θεωρεί ότι οι μαθητές δεν είναι σε θέση και δεν μπορούν να αποφασίζουν για την συμμετοχή τους η μη σε δράσεις του σχολείου.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

«Μαινόμενος» ιερέας στη Λεμεσό προσέκρουσε σε περιπολικό και επέστρεψε να παρασύρει πεζούς - Βίντεο

Τσουχτερό πρόστιμο χιλιάδων ευρώ σε 55χρονο - Είχε στην κατοχή του αδασμολόγητα καπνικά προϊόντα

Τροχαίο με μοτοσικλετιστή: Κρίσιμα ο 26χρονος - Πολύωρη η χειρουργική επέμβαση

Τρόμος για γυναίκα στη Λεμεσό: Τον φιλοξενούσε στο σπίτι της, την χτυπούσε και της έκλεψε το αυτοκίνητο υπό την απειλή μαχαιριού

Να νηστεύουμε το φαγητό μας ή την σκέψη μας; Θεολόγος εξηγεί στο «Τ» - «Δεν πρέπει να τρώμε ο ένας τον άλλο»

Νίκος Μιχαλολιάκος: Αποφυλακίζεται υπό όρους - Διαφώνησε ο Εισαγγελέας



Ανακοίνωσε πακέτο στήριξης ενός δις προς τον Λίβανο η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν - Όσα συζήτησαν με τον ΠτΔ

Ανακοίνωσε πακέτο στήριξης ενός δις προς τον Λίβανο η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν - Όσα συζήτησαν με τον ΠτΔ

Πακέτο στήριξης ενός δισεκατομμυρίου ευρώ για τον Λίβανο ανακοίνωσε την Μεγάλη Πέμπτη η Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, η οποία βρίσκεται στην Βηρυτό μαζί με τον  Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Νίκο Χριστοδουλίδη, για συνομιλίες σχετικά με το μεταναστευτικό.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top