ΚΟΣΜΟΣ

Σάλος με τοιχογραφία του Τραμπ να φιλάει στο στόμα τον Πούτιν

Σάλος με τοιχογραφία του Τραμπ να φιλάει στο στόμα τον Πούτιν

Η τοιχογραφία είναι εμπνευσμένη από την εμβληματική φωτογραφία του 1979 που έδειχνε τον Μπρέζνιεφ να φιλά στον στόμα τον σύμμαχό του από την Ανατολική Γερμανία, Έριχ Χόνεκερ.

Σάλο έχει προκαλέσει η τοιχογραφία που δημιούργησε ένας καλλιτέχνης στη Λιθουανία και απεικονίζει τον Αμερικανό υποψήφιο για το χρίσμα των Ρεπουμπλικανών, Ντόναλντ Τραμπ, να φιλάει παθιασμένα στο στόμα τον Βλαντιμίρ Πούτιν.

Η φωτογραφία του έργου τέχνης κάνει τον γύρο των social media, συγκεντρώνοντας πλήθος θετικών και αρνητικών σχολίων.

Η τοιχογραφία στολίζει τον εξωτερικό τοίχο μιας ψησταριάς στην πόλη Βίλνιους και δημιουργήθηκε με την άδεια του ίδιου του ιδιοκτήτη, ο οποίος πιστεύει ότι και οι δύο πολιτικοί είναι απίστευτα εγωκεντρικοί και γι' αυτό εξάλλου τα πηγαίνουν τόσο καλά.

Όπως δήλωσε, η τοιχογραφία με το παθιασμένο φιλί των δύο ηγετών είναι μια «ειρωνική αναπαράσταση» της κατάστασης που μπορούμε να περιμένουμε, εάν ο Τραμπ εκλεγεί στις επόμενες αμερικανικές εκλογές.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η τοιχογραφία αποτελεί έργο του ντόπιου καλλιτέχνη Mindaugas Bonanu και είναι εμπνευσμένη από την εμβληματική φωτογραφία του 1979 που έδειχνε τον σοβιετικό ηγέτη Λεονίντ Μπρέζνιεφ να φιλά στον στόμα τον σύμμαχό του από την Ανατολική Γερμανία, Έριχ Χόνεκερ.

Η συγκεκριμένη φωτογραφία είχε γίνει στη συνέχεια γκράφιτι πάνω στο τείχος του Βερολίνου.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

«Ανατολίτικο παζάρι» στη συνάντηση Μητσοτάκη-Ερντογάν τη Δευτέρα- Το μοίρασμα φυσικού πλούτου στην Ανατολική Μεσόγειο και το Κυπριακό

Ερχονται βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες - Ολα όσα περιλαμβάνει το καιρικό «μενού»

Σάβια Ορφανίδου στο «Τ» : «Δεν θυμάμαι πως ήμουν πριν την κόρη μου, είναι σαν να μην υπήρχα»

Eurovision 2024: Σκόνη και θρύψαλα έκανε ο Ελβετός το βραβείο του - Η viral στιγμή με το «ατύχημα»

Νότια Αφρική: Άνδρας ανασύρθηκε ζωντανός από τα ερείπια, πέντε ημέρες μετά την κατάρρευση κτιρίου στην πόλη Τζορτζ



«Ανατολίτικο παζάρι»  στη συνάντηση Μητσοτάκη-Ερντογάν τη Δευτέρα- Το μοίρασμα φυσικού πλούτου στην Ανατολική Μεσόγειο και το Κυπριακό

«Ανατολίτικο παζάρι» στη συνάντηση Μητσοτάκη-Ερντογάν τη Δευτέρα- Το μοίρασμα φυσικού πλούτου στην Ανατολική Μεσόγειο και το Κυπριακό

Καθοριστική θεωρείται η επίσκεψη που θα πραγματοποιήσει ο Έλληνας Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στην Άγκυρα, τη Δευτέρα 13 Μαΐου.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top