ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Απαρέσκεια Ακιντζί για τις επιθέσεις εναντίον Τ/κ στη Λευκωσία! Ζητά να συλληφθούν οι ένοχοι και να αποζημιωθούν τα θύματα

Απαρέσκεια Ακιντζί για τις επιθέσεις εναντίον Τ/κ στη Λευκωσία! Ζητά να συλληφθούν οι ένοχοι και να αποζημιωθούν τα θύματα

Ο Μουσταφά Ακιντζί μετέφερε στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη την απαρέσκειά του για την επίθεση στις ελεύθερες περιοχές εναντίον τριών Τουρκοκυπρίων, οι οποίοι βρίσκονταν σε όχημα, από ομάδα προσώπων οι οποίοι επέβαιναν σε μηχανάκια.

Σε γραπτή δήλωσή του, ο εκπρόσωπος της “προεδρίας» στα κατεχόμενα Μπαρίς Μπουρτσού είπε ότι ο κ. Ακιντζί καταδικάζει την επίθεση που έγινε το Σαββατοκυρίακο και μετά από εντολή του Τουρκοκύπριου ηγέτη, το θέμα διαβιβάστηκε στον Πρόεδρο Αναστασιάδη μέσω του διαπραγματευτή Ανδρέα Μαυρογιάννη, ζητώντας όπως οι ένοχοι συλληφθούν, τιμωρηθούν και τα θύματα αποζημιωθούν.

Η επίθεση σημειώθηκε την περασμένη Κυριακή το απόγευμα, στο κέντρο της Λευκωσίας, σύμφωνα με καταγγελία, που έγινε στον Αστυνομικό Σταθμό Λυκαβητού.

Όπως είπε ο κ. Μπουρτσού, θα κάνουν ό,τι είναι δυνατό για την προστασία των δικαιωμάτων των Τ/κ. Ισχυρίστηκε δε ότι η περίπτωση αυτή δεν είναι μοναδική στην περιοχή και ότι έγιναν παρόμοιες επιθέσεις στο παρελθόν, προσθέτοντας ότι τρεις Τ/κ δέχθηκαν επίθεση σε φώτα τροχαίας στις 15.00 την Κυριακή από Ελληνοκύπριους.

Τέτοιες επιθέσεις, είπε ο κ. Μπουρτσού, είναι απαράδεκτες και πρόσθεσε ότι αναμένει όπως “η ε/κ διοίκηση”, όπως αποκάλεσε την κυβέρνηση της Κυπριακής Δημοκρατίας, θα παρεμποδίσει παρόμοιες καταστάσεις στο μέλλον, θα τιμωρήσει τους ένοχους και θα δώσει αποζημίωση.
“
Τέλος είπε ότι επιθέσεις που επηρεάζουν τη διαδικασία και την εμπιστοσύνη ενώ συνεχίζονται οι συνομιλίες για ένα κοινό μέλλον θα πρέπει να καταδικάζονται από τις δύο πλευρές στο ψηλότερο επίπεδο.

Όπως δήλωσε στο ΚΥΠΕ εκπρόσωπος της Αστυνομίας, ήδη διερευνάται καταγγελία, που έγινε από Τουρκοκύπριο, ο οποίος ισχυρίζεται ότι την περασμένη Κυριακή, μερίδα ατόμων που επέβαιναν σε μηχανάκια, επιτέθηκαν και προκάλεσαν ζημιές στο αυτοκίνητο του οποίου επέβαινε.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Αυτά είναι τα επικίνδυνα έθιμα του Πάσχα – Πώς μπορούμε να προστατευθούμε; - Οι ενέργειες για πρόληψη από την Αστυνομία

Από πυρκαγιά σε πυρκαγιά έτρεχε η Πυροσβεστική - Το επιχειρησιακό πλάνο ενόψει καλοκαιριού

Έπιασε «λαυράκι» η ΥΚΑΝ - Συγκάτοικοι έκρυβαν ναρκωτικά μέσα στα δωμάτιά τους

Στις φλόγες οχήματα στο Τραχώνι – Καταστράφηκαν ολοσχερώς τα περισσότερα – Αποκλείστηκε η σκηνή

Γιώργος Θεοφάνους: «Έχω ξεκάθαρες μνήμες, ακόμα και τώρα όταν οδηγώ και ακούω βροντές, παρκάρω και κλείνω τα αυτιά μου»

Στιγμές τρόμου για 23χρονη: Αδέλφια την απείλησαν, την απήγαγαν και την τραυμάτισαν με μαχαίρι – Πρώην συμβίος της ο ένας



Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Νέα εξέλιξη - Χειροπέδες σε άλλα δύο πρόσωπα

Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Νέα εξέλιξη - Χειροπέδες σε άλλα δύο πρόσωπα

Στη σύλληψη άλλων δύο προσώπων προχώρησαν οι Αρχές, αναφορικά με την απόπειρα φόνου που έλαβε στην Ανθούπολη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top