ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κασουλίσης: «Με στενή αδελφική συνεργασία με την Ελλάδα η απαλλαγή της Κύπρου από την τουρκική κατοχή»

Κασουλίσης: «Με στενή αδελφική συνεργασία με την Ελλάδα η απαλλαγή της Κύπρου από την τουρκική κατοχή»

Για πρωτότυπη καινοτόμα συνάντηση με τους εκπροσώπους των κοινοβουλευτικών κομμάτων της Ελλάδας επί θεμάτων εξωτερικής πολιτικής έκανε λόγο μετά το πέρας της συνεδρίασης του Εθνικού Συμβουλίου Εξωτερικής Πολιτικής που έλαβε χώρα στο ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών ο Υπουργός Εξωτερικών της Κυπριακής Δημοκρατίας Ιωάννης Κασουλίδης.

Ο κ. Κασουλίδης δήλωσε ότι ενημέρωσε τους συμμετέχοντες στο Συμβούλιο για τη διαδικασία και την πρόοδο που έχει επιτευχθεί αλλά και τις δυσκολίες που έχει η διαπραγμάτευση για τη λύση του Κυπριακού.

«Θέλω να πω ότι όταν κατορθώσαμε Ελλάδα και Κύπρος το μεγάλο επίτευγμα της ένταξης της Κύπρου στην ΕΕ το πετύχαμε χάρη στην στενότατη συνεργασία των κυβερνήσεων Αθηνών και Λευκωσίας, ανεξαρτήτως ποιο κόμμα ήταν στην μία ή στην άλλη πλευρά, αλλά και επειδή η Βουλή των Ελλήνων συμπαραστάθηκε στην Κύπρο σθεναρά δείχνοντας ότι δεν είναι διατεθειμένη να επικυρώσει καμία διεύρυνση, σε εκείνο το κύμα του 2004, παρά μόνο αν περιλάμβανε και την Κύπρο. Οπότε και τώρα στις προσπάθειες της Κύπρου να αναζητήσει την απαλλαγή της από την τουρκική κατοχή μπορεί μόνο να το πετύχει με στενή αδελφική συνεργασία με την Ελλάδα, την ελληνική κυβέρνηση και τους εκπροσώπους και τον ίδιο τον ελληνικό λαό» σημείωσε ο Κύπριος ΥΠΕΞ ευχαριστώντας τον Έλληνα ομόλογό του Νίκο Κοτζιά για την πρόσκληση.

Από την πλευρά του ο Νίκος Κοτζιάς σημείωσε ότι συζητά και ακούει τη σκέψη του Ι. Κασουλίδη πάντα με μεγάλη χαρά. Τον ευχαρίστησε που δέχτηκε την πρόσκληση να συμμετάσχει στο Εθνικό Συμβούλιο Εξωτερικής Πολιτικής ως συνέχεια της επίσκεψης του κ. Αναστασιάδη και των συναντήσεων που είχε με τον πρόεδρο και τον πρωθυπουργό.

Την Κύπρο την αγαπάμε, μας πληγώνει αλλά μας γεμίζει και ελπίδα.

Στο ΕΣΕΠ συμμετείχαν οι κ.κ. Τρυγάζης και Τριανταφύλλου από πλευράς ΣΥΡΙΖΑ, οι κ.κ. Μπακογιάννη και Σαββαΐδης από την ΝΔ, οι κ.κ. Λοβέρδος και Ράπτη από τη Δημοκρατική Συμπαράταξη, οι κ.κ. Δανέλλης και Κακλίκης από το Ποτάμι, οι κ.κ. Ζουράρις και Καραγιάννης από τους Ανεξάρτητους Έλληνες και η κ. Μαρτζούκου από την Ένωση Κεντρώων.

Υπενθυμίζεται ότι στο ΕΣΕΠ δεν συμμετέχει, αν και προσκαλείται, κατά πάγια τακτική του το ΚΚΕ το οποίο αντιτείνει ότι υπάρχει αρμόδια κοινοβουλευτική επιτροπή στη Βουλή όπου θα μπορούσαν να γίνουν σχετικές συζητήσεις και η Χρυσή Αυγή η οποία μετά το θέμα που προκλήθηκε με διαρροές εκ μέρους της από προηγούμενη συνεδρίαση του Συμβουλίου δεν προσκαλείται.

ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Παράνομα φωτοβολταϊκά: Προς διερεύνηση δύο περιπτώσεις - Πώς επηρεάζουν το δίκτυο της ΑΗΚ

Πόσα παιδιά γεννήθηκαν στην ΕΕ το 2022; - Η χώρα με την ψηλότερη γονιμότητα και η θέση της Κύπρου

Συναγερμός στις Αρχές: Έκρηξη σε γκαράζ οικίας σήκωσε στο «πόδι» περιοχή στη Λευκωσία - Ζημιές σε ένα όχημα

Πασαλιμάνι: Βίντεο ντοκουμέντο λίγα λεπτά μετά την κατάρρευση του κτιρίου - Το φορτηγό που σκοτώθηκε ο αστυνομικός

Ακομπλεξάριστη η Δέσποινα Βανδή: Το βίντεο στο TikΤοκ – Έτσι είναι όταν ξυπνάει



Το μεταναστευτικό αλλάζει την ατζέντα των κομμάτων - Οι προτεραιότητες των πολιτών ενόψει Ευρωεκλογών

Το μεταναστευτικό αλλάζει την ατζέντα των κομμάτων - Οι προτεραιότητες των πολιτών ενόψει Ευρωεκλογών

Το μεταναστευτικό βρίσκεται πλέον στην προμετωπίδα της προεκλογικής εκστρατείας των κομμάτων ενόψει ευρωεκλογών, ιδιαίτερα στην Κύπρο όπου το τελευταίο διάστημα οι ροές μεταναστών από τον Λίβανο προς τα παράλια της χώρας μας, αυξάνονται δραματικά. Ούτε οι προσπάθειες της κυβέρνησης έφεραν αποτέλεσμα, ούτε υπάρχει θέληση από την Ευρώπη για επαναξιολόγηση περιοχών στη Συρία  ως ασφαλείς, προκειμένου να καταστεί δυνατός ο επαναπατρισμός ατόμων από τη Συρία.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top