ΥΓΕΙΑ

Πιστεύετε πως έχετε AIDS; Δωρεάν εξετάσεις στη Λευκωσία!

Πιστεύετε πως έχετε AIDS; Δωρεάν εξετάσεις στη Λευκωσία!

Εβδομάδα (από τη Δευτέρα 23/5 μέχρι Σάββατο 28/5) δωρεάν εξέτασης αλλά και ενημέρωσης για το ΑIDS, εγκαινιάστηκε από την Κίνηση Συμπαράστασης για το AIDS και την Accept ΛΟΑΤ Κύπρου.

Η εβδομάδα εξέτασης γίνεται σε συνεργασία με τη Θετική Φωνή και τα Check Point Αθήνας και Θεσσαλονίκης. Από σήμερα (25/5) μέχρι και το Σάββατο (28/5) θα γίνεται στη Λευκωσία.

Δευτέρα και Τρίτη οι εξετάσεις γίνονταν στη Λεμεσό. Από Τετάρτη (25/5) μέχρι και την τελευταία μέρα που θα γίνονται οι εξετάσεις, θα είναι στη Λευκωσία.

Τετάρτη και Πέμπτη οι εξετάσεις θα είναι στο Rooftop Youth, την Παρασκευή στο νυκτερινό κέντρο «Ιθάκη» (Πύλη Αμμοχώστου) και το Σάββατο στο Cyprus Pride 2016 (Δημοτικός Κήπος), σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Φιλελεύθερος».

Η εξέταση, σύμφωνα με τους διοργανωτές, είναι ανώνυμη, γρήγορη και δωρεάν. Διαρκεί 10 λεπτά και το αποτέλεσμα ανακοινώνεται άμεσα με εχεμύθεια στον εξεταζόμενο, ο οποίους ενημερώνεται ταυτόχρονα για τους τρόπους μετάδοσης του ιού.

Η εξέταση γίνεται με το HIV Rapid Test, το οποίο ανιχνεύει τα αντισώματα του ιού στον ανθρώπινο οργανισμό μέχρι και τρεις μήνες πριν από τη στιγμή της εξέτασης. Έχει πολύ υψηλό ποσοστό ακρίβειας (99,6%) και η λειτουργία του βασίζεται σε βέλτιστες πρακτικές προερχόμενες από το εξωτερικό. Το καινοτόμο αυτό προϊόν δεν διατίθεται ακόμα στην Κύπρο.

Η εβδομάδα εξέτασης αποτελεί μέρος των δράσεων του Cyprus Pride 2016 και πραγματοποιείται με τη στήριξη της Εθνικής Επιτροπής για το AIDS. 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Πέρασαν χειροπέδες σε δεσμοφύλακα: Τον έπιασαν με τις πιτζάμες του ενώ έφερε κουκούλα και γάντια

Ετοιμάζουν βαλίτσες οι Κύπριοι: Οι προορισμοί που επέλεξαν για ταξίδι το Πάσχα - Τι ισχύει με τις τιμές

Τραυματισμός 29χρονου: Καταζητείται ο 33χρονος συγκάτοικος του - Τον μαχαίρωσε έπειτα από λογομαχία

Πασχαλινό τραπέζι: «Καίει» το κρέας τις τσέπες των καταναλωτών – Πιο φθηνά από πέρσι τα αυγά και τα λαχανικά – Δείτε πίνακες

Δίκη για το Μάτι: Φυλάκιση από 111 έως 3 έτη στους 6 ενόχους - Εξαγοράσιμη η ποινή, αφέθηκαν ελεύθεροι

Εκλογές 2024: Αυτή είναι η κοινότητα με τους λιγότερους εκλογείς



Απόπειρα φόνου: Ανάμεσα στους συλληφθέντες φυσικοί δράστες - Καταζητείται άλλο ένα πρόσωπο - Τεκμήρια θα ρίξουν φως στην υπόθεση

Απόπειρα φόνου: Ανάμεσα στους συλληφθέντες φυσικοί δράστες - Καταζητείται άλλο ένα πρόσωπο - Τεκμήρια θα ρίξουν φως στην υπόθεση

Υπό κράτηση βρίσκονται από χθες Κυριακή επτά πρόσωπα για τα οποία υπάρχει μαρτυρία για την ενδεχόμενη εμπλοκή τους στην απόπειρα φόνου κατά 34χρονου στην Ανθούπολη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top