ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΟΔ. ΑΓΟΥ ΔΟΜΕΤΙΟΥ: Τ/Κ έφερναν… θησαυρό πολιτιστικής κληρονομιάς!-Τους «τσάκωσε» τελωνειακός

ΟΔ. ΑΓΟΥ ΔΟΜΕΤΙΟΥ: Τ/Κ έφερναν… θησαυρό πολιτιστικής κληρονομιάς!-Τους «τσάκωσε» τελωνειακός

Αντικείμενο πολιτιστικής κληρονομιάς μεγάλης αξίας προσπαθούσαν να μεταφέρουν στις ελεύθερες περιοχές το Σάββατο (28/05), δυο Τουρκοκύπριοι.

Διαβάστε επίσης: ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: Το μπαούλο του 1850 που κατασχέθηκε στο οδόφραγμα!​

Του Φάνη Μακρίδη

Για κακή τους τύχη, όμως, ο τελωνειακός που είχε καθήκοντα στο οδόφραγμα του Αγίου Δομετίου τους σταμάτησε για έλεγχο και ανακάλυψε το περιεχόμενο του πορτμπαγκάζ.

Πρόκειται για ένα σκαλιστό μπαούλο που κατασκευάστηκε στα μέσα του 19ου αιώνα και ανήκε σε Ελληνοκύπριους. Μάλιστα, όπως πληροφορούμαστε, είχε πάνω δυο ονόματα. Αναγραφόταν, συγκεκριμένα,  «Αντιγόνη και Φανή Σάββα».

Ο τελωνειακός μόλις διαπίστωσε πως το σεντούκι ήταν πολύ παλιό ειδοποίησε το τμήμα αρχαιοτήτων, λειτουργός του οποίου μετέβη στο χώρο. Από την εξέτασή του προέκυψαν τα πιο πάνω ευρήματα.

Οι δυο Τουρκοκύπριοι επέβαιναν σε αυτοκίνητο τύπου σαλούν και μετά τον τελωνειακό έλεγχο από τον οποίο προέκυψε η μεταφορά του μπαούλου, φέρονται να ισχυρίστηκαν ότι ανήκε στον έναν εκ των δυο και ότι το μετέφεραν από τη Ζώδια στο Καϊμακλί για συντήρηση και αναπαλαίωση.

Το αντικείμενο αυτό που αποτελεί πολιτιστική κληρονομιά επρόκειτο να μεταφερθεί το πρωί (30/05) στο Τμήμα Αρχιοτήτων για περαιτέρω εξέταση.

Το ThemaOnline επιχείρησε να επικοινωνήσει με τη Διευθύντρια του Τμήματος,  Μαρίνα Σολομίδου-Ιερωνυμίδου, η οποία ωστόσο λόγω επαγγελματικής υποχρέωσης δεν ήταν σε θέση να τοποθετηθεί. 

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Τατάρ: Απέρριψε πρόταση της Ολγκίν για τριμερή συνάντηση με τον Πρόεδρο Χριστοδουλίδη

Τατάρ: Απέρριψε πρόταση της Ολγκίν για τριμερή συνάντηση με τον Πρόεδρο Χριστοδουλίδη

Ο ηγέτης της τουρκοκυπριακής κοινότητας Ερσίν Τατάρ δήλωσε ότι η Ειδική Αντιπρόσωπος του Γενικού Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών (ΟΗΕ) για την Κύπρο, Μαρία Άνχελα Ολγκίν Κουεγιάρ, πρότεινε σήμερα κατά τη διάρκεια της συνάντησής τους μια τριμερή συνάντηση με τον ίδιο και τον Πρόεδρο Νίκο Χριστοδουλίδη, αλλά η πρόταση αυτή απορρίφθηκε από τον ίδιο.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top