ΥΓΕΙΑ

Ψυχολογική στήριξη ζητούν από Υπουργό Υγείας οι κάτοχοι τραπεζικών αξιογράφων

Ψυχολογική στήριξη ζητούν από Υπουργό Υγείας οι κάτοχοι τραπεζικών αξιογράφων

Δωρεάν ψυχολογική στήριξη για τα μέλη του έχει ζητήσει από τον Υπουργό Υγείας Γιώργο Παμπορίδη ο Σύνδεσμος Κατόχων Τραπεζικών Αξιογράφων, ο οποίος εκφράζει το παράπονό του γιατί μέχρι στιγμής δεν έχει λάβει απάντηση και προειδοποιεί ότι θα εξετάσει το ενδεχόμενο προσφυγής στο Διοικητικό Δικαστήριο.

«Επισυνάπτουμε επιστολές που σας στείλαμε στις 22.6.15 και στις 4.5.16 και λυπούμαστε να παρατηρήσουμε ότι δεν έχουμε ακόμη πάρει απάντησή σας, μέσα στην προθεσμία των 30 ημερών που ορίζει το άρθρο 29 του Συντάγματος», αναφέρει ο σύνδεσμος σε νέα επιστολή του που δίνει στη δημοσιότητα μαζί με τις προηγούμενες.

Προσθέτει ότι «αν δεν πάρουμε απάντησή σας σε μια βδομάδα από σήμερα, θα διαβουλευθούμε με τους δικηγόρους μας κατά πόσο στοιχειοθετείται υπόθεση για να προσφύγουμε στο Διοικητικό Δικαστήριο για τα περαιτέρω».

Η εισήγηση του συνδέσμου είναι όπως το Υπουργείο Υγείας «ορίσει έναν κυβερνητικό ψυχολόγο και έναν ψυχίατρο σε κάθε πόλη, οι οποίοι να δέχονται δωρεάν τα μέλη μας και τους/τις συζύγους τους που χρειάζονται ψυχολογική υποστήριξη, ανεξάρτητα αν αυτοί δικαιούνται δωρεάν περίθαλψη ή όχι».

«Δωρεάν θα πρέπει να είναι και η φαρμακευτική αρωγή, σε περίπτωση που ο ψυχίατρος θα τη θεωρήσει απαραίτητη», προστίθεται.

Εξάλλου,σε σχόλιο του συνδέσμου για το νόμο που ψήφισε η Βουλή και βρίσκεται ενώπιον του Ανωτάτου και τον τρόπο που αυτός παρουσιάζεται μέσα από εκπομπές και δημοσιεύματα αναφέρεται ότι «υπάρχουν πολλοί οι οποίοι έχουν τη λανθασμένη εντύπωση ότι η Βουλή ψήφισε αποζημίωση όλων των κατόχων αξιογράφων». Μακάρι να ήταν έτσι τα πράγματα, σημειώνεται ενώ διευκρινίζεται ότι «δυστυχώς το μόνο που ψήφισε η Βουλή ήταν ο συμψηφισμός περιορισμένου αριθμού παράνομων δανείων που εξασφαλίζονται με ενεχυριασμένα αξιόγραφα».

Ο σύνδεσμος υπενθυμίζει ότι «αναμένουμε σύντομα να μας καλέσει ο εξοχότατος Πρόεδρος της Δημοκρατίας για να χαρτογραφήσουμε τις επόμενες κινήσεις βάσει της τελευταίας πρωτοβουλίας που ανέλαβε ο κ. Πρόεδρος, για εξωδικαστική ρύθμιση του προβλήματος των αξιογράφων».

KYΠΕ 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Σοβαρές καταγγελίες κατά αεροπορικών εταιρειών: Από καθυστερήσεις και βάρος αποσκευών μέχρι αλλαγές - Όσα πρέπει να ξέρετε

Θα καταταγείς στον στρατό; Όλα όσα πρέπει να γνωρίζεις – Οι σημαντικές ημερομηνίες και οι εκπαιδεύσεις που θα ακολουθήσουν

Τροχαίο στη Λευκωσία - Στο νοσοκομείο τέσσερα πρόσωπα

Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Ξανά στο Δικαστήριο οι 10 συλληφθέντες - Σήμερα η απόφαση για κράτηση

Τραγωδία στη Λεμεσό - Απεβίωσε 30χρονος ενώ έπαιζε ποδόσφαιρο



Φουντώνει η μάχη των ευρωεκλογών - Η επίθεση του Νικόλα κατά ΕΛΑΜ - Η ενόχληση του ΔΗΣΥ για τις κινήσεις Χριστοδουλίδη

Φουντώνει η μάχη των ευρωεκλογών - Η επίθεση του Νικόλα κατά ΕΛΑΜ - Η ενόχληση του ΔΗΣΥ για τις κινήσεις Χριστοδουλίδη

Με εντατικούς ρυθμούς μπαίνουν τα επιτελεία των κομμάτων στην τελική ευθεία για τις εκλογές της 9ης Ιουνίου.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top