ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ερωτοκρίτου για αποκαλύψεις ThemaOnline σε σχέση με Προδρόμου: «Παρέδωσα όλους τους φακέλους πριν αποχωρήσω»

Ερωτοκρίτου για αποκαλύψεις  ThemaOnline σε σχέση με Προδρόμου: «Παρέδωσα όλους τους φακέλους πριν αποχωρήσω»

Αρνείται οποιαδήποτε αρνητική εμπλοκή στην υπόθεση που αποκάλυψε από την περασμένη Παρασκευή (03/06) το ThemaOnline και αφορά τον εκπρόσωπο Τύπου του ΔΗΣΥ, Πρόδρομο Προδρόμου.

Ο λόγος για τον τέως Βοηθό Γενικό Εισαγγελέα, Ρίκκο Ερωτοκρίτου, ο οποίος σύμφωνα με γραπτή τοποθέτηση της Αστυνομίας στο ThemaOnline και ανακοίνωση της Νομικής Υπηρεσίας ήταν το τελευταίο άτομο το οποίο ήρθε σε επαφή με τον φάκελο που αφορούσε ενδεχόμενες ποινικές ευθύνες σε βάρος του Προδρόμου.

Διαβάστε επίσης: Ανοίγει (πάλι) η υπόθεση Προδρόμου μετά τις αποκαλύψεις του ThemaOnline – Τοποθέτηση Νομικής Υπηρεσίας

Πιο συγκεκριμένα, σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ, ο Ερωτοκρίτου, ανέφερε πως πριν αποχωρήσει παρέδωσε όλους τους φακέλους που ήταν χρεωμένοι σε εκείνον ή στο γραφείο του Βοηθού Γενικού Εισαγγελέα.


Ο κ. Ερωτοκρίτου κλήθηκε να σχολιάσει τη ανακοίνωση της Νομικής Υπηρεσίας σε σχέση με δημοσιεύματα του ThemaOnline για την απώλεια του αστυνομικού φακέλου που είχε διαβιβαστεί στον ίδιο, δια χειρός, στις 20/03/2015 για να δοθούν οδηγίες ως προς τον περαιτέρω χειρισμό διερευνώμενης υπόθεσης καταγγελίας εναντίον πολιτικού προσώπου για το ενδεχόμενο διάπραξης αδικημάτων μέσω του διαδικτύου. 

ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΟ: Ο Ρίκκος «έχασε» τον φάκελο του Πρόδρομου!-Υπόθεση καταγγελίας κοπέλας από Λάρνακα το 2012

Σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ, ο κ. Ερωτοκρίτου ανέφερε συγκεκριμένα ότι “ο συγκεκριμένος φάκελος, όπως γίνεται σε κάθε παρόμοια περίπτωση, θυμάμαι και είμαι βέβαιος, πως δόθηκε άμεσα, μόλις έφθασε κοντά μου, για περαιτέρω ανάθεση, με οδηγίες μου, σε αρμόδιο λειτουργό της Νομικής Υπηρεσίας, για σκοπούς μελέτης του, σύμφωνα με την καθιερωμένη διαδικασία”.
Περαιτέρω, πρόσθεσε, “εξ όσων θυμάμαι και είμαι βέβαιος, ουδέποτε αποφάσισα με οποιονδήποτε τρόπο ή έδωσα οδηγίες, γραπτώς ή προφορικώς, σε οποιοδήποτε στάδιο, για τον περαιτέρω ή τον τελικό χειρισμό της υπόθεσης.

ΣΚΑΝΔΑΛΟ: Χάθηκε ο φάκελος του Προδρόμου! – Είχε γίνει καταγγελία από κοπέλα το 2012

Ο πολιτικός που φέρεται να κρύβεται πίσω από το fb της κοπέλας το 2012 – Αστυνομία: «Θα το εξετάσουμε»

ΣΚΑΝΔΑΛΟ: Ποινική υπόθεση σε βάρος πασίγνωστού πολιτικού «χάθηκε» στα συρτάρια της Αστυνομίας

“Στις 7/10/15”, συνέχισε, “πριν αποχωρήσω από τη Νομική Υπηρεσία, υπογράφηκε -και κατέχω το υπογραμμένο πρωτότυπο- αποδεικτικό, παραλαβής από τη Νομική Υπηρεσία και παράδοσης από εμένα όλων των φακέλων που ήσαν χρεωμένοι σε μένα ή στο γραφείο του Βοηθού Γενικού Εισαγγελέα”.


Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, αφού είχε διερευνηθεί η καταγγελία, ο φάκελος της υπόθεσης απεστάλη στη Νομική Υπηρεσία για λήψη οδηγιών ως προς τον περαιτέρω χειρισμό της υπόθεσης.


Οι ίδιες πηγές ανέφεραν ότι τον φάκελο της υπόθεσης είχε παραδώσει, δια χειρός, στον τέως Βοηθό Γενικό Εισαγγελέα Ρίκκο Ερωτοκρίτου αξιωματικός του ΤΑΕ.


Εκ τότε, ανέφεραν, το ΤΑΕ είχε ζητήσει αρκετές φορές τον φάκελο, εντούτοις παρά τα επανειλημμένα αιτήματα, ο φάκελος δεν επεστράφη ποτέ στην Αστυνομία με οδηγίες είτε για άσκηση ποινικής δίωξης ή για κλείσιμο της υπόθεσης, σε περίπτωση που δεν εντοπιζόταν κάποιο ποινικό αδίκημα.


Σύμφωνα με την Αστυνομία, η καταγγελία έγινε το 2012 από γυναίκα από τη Λάρνακα η οποία κατήγγειλε ότι κάποιος είχε δημιουργήσει δύο ψεύτικα προφίλ με το όνομα της στο facebook και ανέβαζε φωτογραφίες και προσωπικά της στοιχεία χωρίς η ίδια να γνωρίζει οτιδήποτε.


Την καταγγελία, όπως έγραψε από την περασμένη Παρασκευή (03/06) το ThemaOnline, εξέτασε το Γραφείο Καταπολέμησης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος το οποίο διαπίστωσε ότι το ip address των δύο λογαριασμών στο facebook ανήκε στον κ. Προδρόμου.

Η Νομική Υπηρεσία αναφέρει συγκεκριμένα σε σχέση με το θέμα ότι “ότι από τα τηρούμενα μητρώα καταχωρήσεων, ο αστυνομικός φάκελος της διερευνώμενης υπόθεσης καταγγελίας εναντίον πολιτικού προσώπου για το ενδεχόμενο διάπραξης αδικημάτων μέσω του διαδικτύου, διαβιβάστηκε μέσω του Ποινικού Αρχείου δια χειρός στον τέως Βοηθό Γενικού Εισαγγελέως της Δημοκρατίας στις 20/03/2015 για να δοθούν οδηγίες ως προς τον περαιτέρω χειρισμό της υπόθεσης”.


“ Έκτοτε όμως η Αστυνομία δεν έλαβε οποιεσδήποτε οδηγίες και έρευνα η οποία διενεργήθηκε στα γραφεία της Νομικής Υπηρεσίας τόσο πριν από μερικούς μήνες, όσο και πρόσφατα, δεν οδήγησε στην ανεύρεση του φακέλου”, προσθέτει.

“Μετά τη διαπίστωση αυτή, δόθηκαν οδηγίες προς την Αστυνομία όπως προχωρήσει κατά το δυνατόν, με τη δημιουργία υποκατάστατου φακέλου με βάση τα όποια διαθέσιμα στοιχεία και μαρτυρίες, οι δε συνθήκες απώλειας του φακέλου θα διερευνηθούν περαιτέρω”, καταλήγει η Νομική Υπηρεσία.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Μεγάλο Σάββατο: Το τέλος των Παθών – Τα μεσάνυχτα η Ανάσταση του Κυρίου

Άγιος Φως: Θαύμα ή τελετή - Θεολόγος εξηγεί στο «Τ»

Σε «έξαρση» ο παρβοϊός πανευρωπαϊκά: Πρέπει να ανησυχούμε; Τι είναι και ποια τα συμπτώματα - Απαντά στο «Τ» ο Δρ. Καραγιάννης

Ήρθε Πάσχα, κατεβαίνω… χωριό – Ψήνουν σούβλες και παίζουν παραδοσιακά παιχνίδια – Δείτε εκδηλώσεις σε όλη την Κύπρο

Η σκηνή της Ανάστασης του «Ιησού από τη Ναζαρέτ» που κόπηκε στο μοντάζ - Η εξήγηση του Φράνκο Τζεφιρέλι - Δείτε βίντεο

Φειδίας Παναγιώτου: Το βίντεο με τον ιερέα πατέρα του να φέρνει το μήνυμα της Πρώτης Ανάστασης – Το στοίχημα για το «εκατοστάρι»



ΥΠΕΞ: «Αταλάντευτα μέσα στο πλαίσιο του ΣΑ ΟΗΕ για το Κυπριακό»

ΥΠΕΞ: «Αταλάντευτα μέσα στο πλαίσιο του ΣΑ ΟΗΕ για το Κυπριακό»

Την αταλάντευτη θέση της Κυπριακής Δημοκρατίας για λύση που θα κινείται απολύτως μέσα στο πλαίσιο του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ για διζωνική, δικοινοτική ομοσπονδία με πολιτική ισότητα και με πεδίο εκκίνησης των συνομιλιών το σημείο ωρίμανσης στο Κρανς Μοντανά, υπογράμμισε ο Υπουργός Εξωτερικών της Κύπρου Κωνσταντίνος Κόμπος, σε συνέντευξή του στα ΝΕΑ που δημοσιεύτηκε την Παρασκευή.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top