ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

«Χαρίσαμε» τον Βγενόπουλο στις ελληνικές αρχές - Η επιστολή της Νομικής Υπηρεσίας

«Χαρίσαμε» τον Βγενόπουλο στις ελληνικές αρχές - Η επιστολή της Νομικής Υπηρεσίας

Αποκαλυπτικό δημοσίευμα της εφημερίδας «Πολίτης» φέρνει στο φως της δημοσιότητας επιστολή την οποία απέστειλε ο Γενικός Εισαγγελέας, στις ελληνικές αρχές για την υπόθεση του Βγενόπουλο.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα το οποίο υπογράφει το γνωστός δημοσιογράφος Μανώλης Καλατζής με βάση την επιστολή υπάρχει συμφωνία οι ανακρίσεις για τα δάνεια που μοίραζε η Marfin-Egnatia την περίοδο που η Λαϊκή Τράπεζα ελεγχόταν από τον Αντρέα Βγενόπουλο να γίνουν από τις ελληνικές και όχι από τις κυπριακές αρχές.   

Στην επιστολή του Κώστα Κληρίδη με ημερομηνία 24 Φεβρουαρίου 2016 προς την πρόεδρο του Αρείου Πάγου Βασιλική Θάνου, μεταξύ άλλων, αναφέρεται: «Σε σχέση με τα δάνεια που έχουν δοθεί από τις τράπεζες Marfin και Egnatia προς διάφορα φυσικά και/ή νομικά πρόσωπα χωρίς τις απαιτούμενες εξασφαλίσεις είχε συμφωνηθεί (πάντα στο πλαίσιο της Eurojust) ότι οι ανακρίσεις θα εγίνοντο από τις ελληνικές αρχές και προς τούτο είχαν συμφωνήσει οι κυπριακές αρχές να αποστείλουν μέσω δικαστικής συνδρομής όλα τα στοιχεία και το μαρτυρικό υλικό που είχαν στην κατοχή τους προς υποβοήθηση του ανακριτικού έργου των ελληνικών αρχών, πράγμα που έγινε».

.Στην εν λόγω επιστολή ο κ. Κληρίδης σημειώνει πως «... οι δε υποθέσεις των δανείων τούτων, παρά το σημαντικό μαρτυρικό υλικό που έχει δοθεί από τις κυπριακές ανακριτικές αρχές, φέρονται επίσης να έχουν αρχειοθετηθεί. Το ίδιο συμβαίνει και με αριθμό άλλων υποθέσεων οι οποίες, παρά τα συμφωνηθέντα, και παρά το ότι η διερεύνησή τους βρίσκεται σε προχωρημένο στάδιο στην Κύπρο, λόγω δικαιοδοσίας, παρουσιάζονται να έχουν διερευνηθεί και αρχειοθετηθεί στην Ελλάδα».

Ο γενικός εισαγγελέας στην επιστολή του διατυπώνει παράκληση προς την πρόεδρο του Αρείου Πάγου να προβεί σε όλες τις ενέργειες που η ίδια κρίνει αναγκαίες «προς τον σκοπό της ορθής απονομής της δικαιοσύνης επί ενός θέματος του οποίου οι επιπτώσεις στην Κυπριακή Δημοκρατία, αλλά και στην Ελληνική Δημοκρατία, μπορεί να είναι καταλυτικές, πλήττοντας την εμπιστοσύνη προς τους θεσμούς και το περί δικαίου αίσθημα του λαού». 

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Σύλληψη νέου υπόπτου στη Λάρνακα - Ισχυρή αστυνομική δύναμη στο σημείο - Δείτε φωτογραφία

Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Σύλληψη νέου υπόπτου στη Λάρνακα - Ισχυρή αστυνομική δύναμη στο σημείο - Δείτε φωτογραφία

Νέα σύλληψη σημειώθηκε σύμφωνα με πληροφορίες του ThemaOnline σήμερα το απόγευμα αναφορικά με την απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top