ΚΟΣΜΟΣ

ΗΠΑ: «Οι δολοφονίες ΛΟΑΤ αυξήθηκαν κατά 20% το 2015», σύμφωνα με έκθεση

ΗΠΑ: «Οι δολοφονίες ΛΟΑΤ αυξήθηκαν κατά 20% το 2015», σύμφωνα με έκθεση

Ο αριθμός των δολοφονιών λεσβιών, ομοφυλόφιλων, αμφισεξουαλικών και διαφυλικών ατόμων (ΛΟΑΤ) αυξήθηκε πέρσι στις ΗΠΑ κατά 20%, ανέφερε χθες (13/6) μια οργάνωση ακτιβιστών, δίνοντας στη δημοσιότητα σχετικά στοιχεία μία ημέρα μετά το μακελειό σε ένα κέντρο διασκέδασης ομοφυλοφίλων, στο Ορλάντο.

Το επίπεδο της βίας που καταγράφηκε το 2015 είναι το υψηλότερο από το 2012, σύμφωνα με έκθεση της Εθνικής Συμμαχίας Προγραμμάτων για την Καταπολέμηση της Βίας (National Coalition of Anti-Violence Programs, NCAVP).

Σύμφωνα με την οργάνωση αυτή, 24 λεσβίες, ομοφυλόφιλοι, αμφισεξουαλικοί, διαφυλικοί και άνθρωποι μολυσμένοι από τον HIV δολοφονήθηκαν πέρυσι στις ΗΠΑ, ένας αριθμός αυξημένος κατά 20%, σε σύγκριση με το 2014.

Η οργάνωση έδωσε στη δημοσιότητα την έκθεσή της μία ημέρα νωρίτερα, εξαιτίας της σφαγής στο Ορλάντο, όπου ένας ένοπλος δολοφόνησε 49 ανθρώπους μέσα στο κλαμπ Pulse, νωρίς το πρωί της Κυριακής.

Ο δράστης σκοτώθηκε από αστυνομικούς που επενέβησαν μετά από τρίωρη πολιορκία. Η Μπέβερλι Τίλερι, επικεφαλής του Προγράμματος της Νέας Υόρκης για την Καταπολέμηση της Βίας, το οποίο συντονίζει την NCAVP, κάλεσε να ενταθεί ο δημόσιος διάλογος για τη βία και την κοινότητα ΛΟΑΤ.

«Πρόκειται για (...) μια τραγωδία για τις κοινότητες των ΛΟΑΤ, αλλά επίσης και για μια τραγωδία γα ολόκληρη τη χώρα», επεσήμανε η Τίλερι.

Η NCAVP διευκρίνισε πως η έκθεσή της βασίζεται σε δημοσιεύματα των ΜΜΕ, ειδοποιήσεις που λαμβάνει από προγράμματα που συνεργάζονται μαζί της, καθώς και τη συμβολή πολιτών.

Σύμφωνα με την έκθεση, σε 11 αμερικανικές πολιτείες καταγράφηκαν 1.253 βίαια επεισόδια με θύματα ΛΟΑΤ και φορείς του HIV, το 2015, αριθμός μειωμένος κατά 8%, σε σύγκριση με το 2014. 

ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Υπό οκταήμερη κράτηση και ο 28χρονος που συνελήφθη στη Λάρνακα

Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Υπό οκταήμερη κράτηση και ο 28χρονος που συνελήφθη στη Λάρνακα

Υπό οκταήμερη κράτηση τέθηκε και ο 28χρονος που συνελήφθη στη Λάρνακα, για την απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top