ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Τα μαζεύει ο ΠτΔ μετά τις δηλώσεις Κασουλίδη για τα έσοδα του φυσικού αερίου

Τα μαζεύει ο ΠτΔ μετά τις δηλώσεις Κασουλίδη για τα έσοδα του φυσικού αερίου

Ανακοίνωση εξέδωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης μέσω του γραφείου με την οποία δίνει διευκρινήσεις σε σχέση με τις δηλώσεις του Υπουργού εξωτερικών Ιωάννη Κασουλίδη για τα μελλοντικά έσοδα από το Φυσικό Αέριο.

Δείτε την Ανακοίνωση της Προεδρίας της Δημοκρατίας:

Η Κυβέρνηση επιθυμεί να διευκρινίσει τα ακόλουθα σε σχέση με τις δηλώσεις του Υπουργού Εξωτερικών, αναφορικά με ενδεχόμενη διάθεση μέρους των πόρων από τα μελλοντικά έσοδα της αξιοποίησης του φυσικού πλούτου της Κυπριακής Δημοκρατίας:

1.            Είναι σε όλους γνωστό ότι με πρωτοβουλία του Προέδρου της Δημοκρατίας, για πρώτη φορά στην ιστορία των συνομιλιών για λύση του Κυπριακού και προς ακριβέστερο καθορισμό της οικονομικής πτυχής έχουν εμπλακεί διεθνείς οικονομικοί οργανισμοί οι οποίοι ετοιμάζουν σχετικές μελέτες. Με την ολοκλήρωση των εν λόγω μελετών θα έχουμε ενώπιον μας πραγματικά δεδομένα για να αντιμετωπιστεί αυτή η σημαντικότατη πτυχή στις προσπάθειες επίλυσης του Κυπριακού.

2.            Αφού ληφθούν υπόψη τα ευρήματα των διεθνών οργανισμών, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα αναλάβει διεθνή εκστρατεία για αντιμετώπιση της οικονομικής διάστασης της λύσης, μέσω διεθνών εισφορών, ενώ θεωρεί εκ των ων ουκ άνευ ότι η Τουρκία θα πρέπει να συνεισφέρει για τη χρηματοδότηση της λύσης του Κυπριακού.

3.            Σε σχέση με την αξιοποίηση των εσόδων από την εκμετάλλευση του φυσικού πλούτου, η μόνη απόφαση της Κυβέρνησης είναι αυτή που αντικατοπτρίζεται στο νομοσχέδιο που ενέκρινε το Υπουργικό Συμβούλιο στις 13 Ιουνίου και που ρητά προβλέπει την ίδρυση Εθνικού Ταμείου Επενδύσεων με τους σχετικούς κανονισμούς που θα οδηγηθούν στη Βουλή και η οποία θα κληθεί να εξετάσει και να εγκρίνει το πλαίσιο αυτό.Τα μαζεύει ο ΠτΔ μετά τις δηλώσεις Κασουλίδη για τα έσοδα του φυσικού αερίου

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Δημοτικές Εκλογές: Στις 3232 οι υποψηφιότητες - Δείτε αναλυτικά ανά Δήμο και Επαρχία

Δημοτικές Εκλογές: Στις 3232 οι υποψηφιότητες - Δείτε αναλυτικά ανά Δήμο και Επαρχία

Ο Γενικός Έφορος Εκλογών ανακοινώνει ότι σήμερα, από τις 8:30 π.μ. μέχρι και τις 12:30 μ.μ., υποβλήθηκαν στους Εφόρους Εκλογής οι υποψηφιότητες για τα αξιώματα των Προέδρων των Συμβουλίων των Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης, Δημάρχων, Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων και Μελών Σχολικών Εφορειών. Η όλη διαδικασία κύλησε ομαλά, χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top