Έχεις Drone; - Μάθε τη νομοθεσία για να μη έχεις κυρώσεις

Έχεις Drone; - Μάθε τη νομοθεσία για να μη έχεις κυρώσεις

Οι κάτοχοι, ιδιοκτήτες ή χρήστες μη επανδρωμένων αεροσκαφών (Drones) οφείλουν να συμμορφώνονται με τις πρόνοιες της ισχύουσας νομοθεσίας και τυχόν παραβάσεις υπόκεινται σε κυρώσεις, αναφέρει το Τμήμα Πολιτικής Αεροπορίας.

Σε ανακοίνωσή του, με αφορμή το αυξημένο ενδιαφέρον για πτητική δραστηριότητα των μη επανδρωμένων αεροσκαφών (Drones), το Τμήμα Πολιτικής Αεροπορίας ενημερώνει ότι η λειτουργία και εκμετάλλευση αεροσκαφών εντός του Κυπριακού Εναέριου Χώρου, διέπονται από τον περί Πολιτικής Αεροπορίας Νόμο (Ν213(Ι)2002/2015) δυνάμει του οποίου έχουν εκδοθεί το περί Πολιτικής Αεροπορίας (Προϋποθέσεις για Διενέργεια Πτήσεων στην Κυπριακή Δημοκρατία από Μη Επανδρωμένα Αεροσκάφη) Διάταγμα, του 2015, (ΚΔΠ402 /2015) και η περί Πολιτικής Αεροπορίας (Εξαίρεση Μη Επανδρωμένων Αεροσκαφών από την Υποχρέωση Νηολόγησης) Απόφαση του 2015 (ΚΔΠ 403/2015).

Όλα τα τηλεκατευθυνόμενα και αυτόνομα αεροσκάφη, από τις μικρές καταναλωτικές συσκευές που χρησιμοποιούνται για ψυχαγωγία έως τα μεγαλύτερα αεροσκάφη που χρησιμοποιούνται για επαγγελματικούς ή άλλους σκοπούς, υπόκεινται στις πρόνοιες της πιο πάνω νομοθεσίας, η οποία σκοπεύει στη διασφάλιση των πτήσεων και την προστασία της ζωής και περιουσίας στο έδαφος.

Το Τμήμα Πολιτικής Αεροπορίας προτρέπει όλους τους ενδιαφερόμενους να ενημερώνονται για τους περιορισμούς που ισχύουν αναφορικά με την χρήση και λειτουργία των Drones στον Κυπριακό Εναέριο Χώρο, από την ιστοσελίδα του Τμήματος www.mcw.gov.cy/dca, στα τηλέφωνα 22-404122/180 ή στην ηλεκτρονική διεύθυνση [email protected] .

ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Έντονες παρασκηνιακές διεργασίες στην ΕΔΕΚ - Καταθέτει υποψηφιότητα ο Κωστής Ευσταθίου-Σκέψεις από Σοφοκλέους και Μυριάνθους - Στηρίζει Μορφάκη ο Μαυρονικόλας

Έντονες παρασκηνιακές διεργασίες στην ΕΔΕΚ - Καταθέτει υποψηφιότητα ο Κωστής Ευσταθίου-Σκέψεις από Σοφοκλέους και Μυριάνθους - Στηρίζει Μορφάκη ο Μαυρονικόλας

Συναντήσεις μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας, κατάθεση υποψηφιότητας από τον διαγραφέντα Κωστή Ευσταθίου, συναινετικές διαδικασίες οι οποίες για κάποια στελέχη και πρώην μέλη της ΕΔΕΚ, θα μπορούσαν να ενώσουν το κόμμα, όλα αυτά, συνθέτουν το σημερινό σκηνικό, ημέρα κατά την οποία, ο Κωστής Ευσταθίου, θα προχωρήσει στην απόφασή του, να καταθέσει ενώπιον του Γραμματέα της Κεντρικής Επιτροπής, την υποψηφιότητά του, για την προεδρία του κόμματος. Μέχρι στιγμής, υποψήφιοι για την προεδρία της ΕΔΕΚ, είναι οι, Μορφάκης Σολομωνίδης και Μάριος Χαννίδης.

BEST OF TOTHEMAONLINE