ΛΑΡΝΑΚΑ: Η… «Αμφίπολη» της Κύπρου-Τι απεκάλυψε η αρχαιολογική σκαπάνη – ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

ΛΑΡΝΑΚΑ: Η… «Αμφίπολη» της Κύπρου-Τι απεκάλυψε η αρχαιολογική σκαπάνη – ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Κατά τις εργασίες για το αποχετευτικό της Λάρνακας βρέθηκαν πολλές αρχαιότητες. Αυτό το εύρημα ωστόσο είναι μοναδικό!

Της Έλενας Τσιακούπη

Το ψηφιδωτό που ανευρέθηκε στην περιοχή Αγίου Νεοφύτου (παλιό οίκημα Πεζοπορικού) είναι μοναδικό παγκόσμια!

Για την ώρα δεν έχουν δοθεί περισσότερες λεπτομέρειες στους δημοσιογράφους, ωστόσο, όπως είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε το σπάνιας ομορφιάς ψηφιδωτό που βρίσκεται σε αρχαίο λουτρό φέρεται να απεικονίζει τους 12 άθλου του Ηρακλή και τοποθετείται από κάποιους στην ύστερη Ρωμαϊκή περίοδο ή στις αρχές της Βυζαντινής.

Να σημειώσουμε ότι οι 12 άθλοι του Ηρακλή, επιστρατεύονταν εκείνη την εποχή συμβολικά για τους μήνες του χρόνου, είτε χρησιμοποιώντας το πρόσωπο του ημίθεου της αρχαιότητας αναπαριστούσαν τον Δαυίδ ή τον Ιησού.

Στην κύρια φωτογραφία του δημοσιεύματος, φαίνεται μέρος του ψηφιδωτού. Στις υπόλοιπες, ο χώρος της ανασκαφής:

 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

LIVE: Tο Ιράν χτυπά παντού στον Κόλπο: Το Ισραήλ έκοψε την εφοδιαστική αλυσίδα καυσίμων της Τεχεράνης και θα καταδιώξει κάθε διάδοχο του Χαμενεΐ

LIVE: Tο Ιράν χτυπά παντού στον Κόλπο: Το Ισραήλ έκοψε την εφοδιαστική αλυσίδα καυσίμων της Τεχεράνης και θα καταδιώξει κάθε διάδοχο του Χαμενεΐ

Ξημέρωσε η 9η ημέρα πολέμου ενώ σειρήνες αντιαεροπορικού συναγερμού ήχησαν και σήμερα το πρωί στο βόρειο και το νότιο Ισραήλ προειδοποιώντας για εισερχόμενους πυραύλους από το Ιράν. Οι αντιμαχόμενες πλευρές κλιμακώνουν τις επιθέσεις τους και οι νεκροί αυξάνονται. Εκτός από στρατιωτικούς στόχους, χτυπήματα υπήρξαν εντός του Ιράν τόσο σε υποδομές και ενεργειακές εγκαταστάσεις, αλλά και σε πολυσύχναστους τουριστικούς προορισμούς. Δείτε λεπτό προς λεπτό όλες τις εξελίξεις.

BEST OF TOTHEMAONLINE