ΚΟΣΜΟΣ

Η Υπουργός Δικαιοσύνης των ΗΠΑ αποφάσισε να κλείσει οριστικά την υπόθεση των email της Κλίντον

Η Υπουργός Δικαιοσύνης των ΗΠΑ αποφάσισε να κλείσει οριστικά την υπόθεση των email της Κλίντον

Η βέβαια υποψήφια των Δημοκρατικών για την Προεδρία των ΗΠΑ μπορεί να αφιερωθεί πλέον απερίσπαστη στην μάχη για την επιστροφή στο Λευκό Οίκο καθώς και το τελευταίο πιθανό νομικό εμπόδιο απομακρύνθηκε από το δρόμο της.

Χθες αργά το απόγευμα, έπειτα από συνάντηση με τον Γενικό Διευθυντή του FBI, η Υπουργός Δικαιοσύνης Λορέτα Λίντς εξέδωσε σύντομη ανακοίνωση στην οποία αναφέρει ότι ο Τζέιμς Κόμι και η ερευνητική του ομάδα ομόφωνα εισηγήθηκαν όπως η έρευνα για τα emails κλείσει. Κατόπιν τούτου, η Yπουργός αποφάσισε να μην προχωρήσει δικαστικά την υπόθεση τη χρήσης προσωπικού σέρβερ για το ηλεκτρονικό της ταχυδρομείο.

Την Τρίτη ως γνωστόν ο διευθυντής του FBI Τζέιμς Κόμι είχε ανακοινώσει ότι η Χίλαρι Κλίντον ήταν «εξαιρετικά απρόσεκτη» ως Yπουργός Εξωτερικών στον χειρισμό απόρρητων πληροφοριών, ωστόσο έκρινε πως ούτε η ίδια, ούτε κανείς από τους συνεργάτες της είχαν πρόθεση να παραβιάσουν το νόμο.

Η έρευνα του FBI διήρκεσε ένα χρόνο και έδειξε ότι η Χίλαρι Κλίντον χρησιμοποίησε αρκετούς servers και πολυάριθμα κινητά τηλέφωνα. Eξετάστηκαν περίπου 30.000 ηλεκτρονικά μηνύματα.

«Αν και υπάρχουν αποδείξεις για πιθανές παραβιάσεις της νομοθεσίας σε σχέση με το χειρισμό απορρήτων πληροφοριών, εκτιμούμε πως δεν θα υπήρχε λογικός εισαγγελέας που θα έφερνε την υπόθεση ενώπιον του δικαστηρίου», είπε την Τρίτη ο κ. Κόμι.

Δημοσίευμα της εφημερίδας «Τάιμς της Νέας Υόρκης» αναφέρει ότι στην υπόθεση της Χίλαρι Κλίντον δεν υπήρχαν στοιχεία που υπήρχαν σε άλλες υποθέσεις παράνομης χρήσης οι οποίες είχαν παραπεμφθεί στη δικαιοσύνη και το κυριότερο, απουσίαζε η πρόθεση.

Πάντως, η αντίδραση του Ντόναλντ Τραμπ – που κατηγόρησε την Yπουργό Δικαιοσύνης ότι δωροδοκήθηκε από τη Χίλαρι Κλίντον με παραμονή στη θέση αν εκλεγεί Pρόεδρος – δείχνει ότι θα χρησιμοποιήσει την υπόθεση των email στην προεκλογική αντιπαράθεση.
 
 
ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Αυτά είναι τα επικίνδυνα έθιμα του Πάσχα – Πώς μπορούμε να προστατευθούμε; - Οι ενέργειες για πρόληψη από την Αστυνομία

Από πυρκαγιά σε πυρκαγιά έτρεχε η Πυροσβεστική - Το επιχειρησιακό πλάνο ενόψει καλοκαιριού

Έπιασε «λαυράκι» η ΥΚΑΝ - Συγκάτοικοι έκρυβαν ναρκωτικά μέσα στα δωμάτιά τους

Στις φλόγες οχήματα στο Τραχώνι – Καταστράφηκαν ολοσχερώς τα περισσότερα – Αποκλείστηκε η σκηνή

Γιώργος Θεοφάνους: «Έχω ξεκάθαρες μνήμες, ακόμα και τώρα όταν οδηγώ και ακούω βροντές, παρκάρω και κλείνω τα αυτιά μου»

Στιγμές τρόμου για 23χρονη: Αδέλφια την απείλησαν, την απήγαγαν και την τραυμάτισαν με μαχαίρι – Πρώην συμβίος της ο ένας



Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Νέα εξέλιξη - Χειροπέδες σε άλλα δύο πρόσωπα

Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Νέα εξέλιξη - Χειροπέδες σε άλλα δύο πρόσωπα

Στη σύλληψη άλλων δύο προσώπων προχώρησαν οι Αρχές, αναφορικά με την απόπειρα φόνου που έλαβε στην Ανθούπολη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top