ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Πέγεια: Παρασύρθηκε τριάμισι χιλιόμετρα από θαλάσσια ρεύματα ο δύτης που αγνοείτο

Πέγεια: Παρασύρθηκε τριάμισι χιλιόμετρα από θαλάσσια ρεύματα ο δύτης που αγνοείτο

Ο «ΝΕΑΡΧΟΣ» έσωσε τον δύτη.

Δύτης για τον οποίο λήφθηκε τηλεφώνημα το Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης την Κυριακή 17/7, ότι αγνοείτο στη θαλάσσια περιοχή του Αγίου Γεωργίου Πέγειας –Λάρας, εντοπίστηκε και διασώθηκε.

Το Υπουργείο Άμυνας αναφέρει σε ανακοίνωσή του, ότι σήμερα, στις 10:52, το ΚΣΕΔ Λάρνακας έλαβε επείγουσα τηλεφωνική κλήση, που αφορούσε αγνοούμενο δύτη στη θαλάσσια περιοχή του Αγ. Γεωργίου Πέγειας – Λάρας και ενώ συντόνιζε Διεθνή Άσκηση Ε-Δ με τη συμμετοχή Βρετανικής Φρεγάτας με το ελικόπτερο της, Ε/Π της 84 Μοίρας Ε-Δ, πλωτών μέσων της Εθνικής Φρουράς και ελικοπτέρων της Αστυνομίας.

Άμεσα, το Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης ενεργοποίησε το Εθνικό Ειδικό Σχέδιο Έρευνας Διάσωσης «ΝΕΑΡΧΟΣ» και διέθεσε ταχύπλοο σκάφος της Λιμενικής και Ναυτικής Αστυνομίας Πάφου και Ε/Πτης Μοίρας Αεροπορικών Επιχειρήσεων της Αστυνομίας με νοσηλευτή της Πολιτικής Άμυνας, τα οποία εκτέλεσαν έρευνα στην περιοχή που καθόρισε το ΚΣΕΔ.

Παράλληλα, ενεργοποιήθηκαν περίπολα των Αστυνομικών Διευθύνσεων Πάφου και Πόλης Χρυσοχούς για έρευνα στις ακτές.

Μετά από συντονισμένες έρευνες λαμβάνοντας υπόψη τις επικρατούσες συνθήκες και τα θαλάσσια ρεύματα, ο δύτης, Κύπριος, 57 ετών, ανευρέθηκε και διασώθηκε στις 12:38, 3.5 περίπου χιλιόμετρα βόρεια από το σημείο κατάδυσης του και είναι καλά στην υγεία του.

Η δε άσκηση CYPUK 01_16 συνεχίστηκε και ολοκληρώθηκε με απόλυτη επιτυχία.

“Οι συνεχείς ασκήσεις αποτελούν το κύριο παράγοντα εξασφάλισης της επιτυχίας σε πραγματικές επιχειρήσεις, κάτι που αποδεικνύεται πλήρως τα τελευταία χρόνια με τις επιτυχημένες Επιχειρήσεις του Συστήματος Ε-Δ της Κ. Δημοκρατίας”, καταλήγει η ανακοίνωση. 

Πηγή: ΚΥΠΕ 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Βουλή: Ζητά συγκεκριμένες ενέργειες από Κυβέρνηση και ΕΕ για το μεταναστευτικό

Βουλή: Ζητά συγκεκριμένες ενέργειες από Κυβέρνηση και ΕΕ για το μεταναστευτικό

Συγκεκριμένες ενέργειες για το μεταναστευτικό ζητά από την Κυβέρνηση και την Ευρωπαϊκή 'Ενωση η Ολομέλεια της Βουλής που συζήτησε την Πέμπτη το θέμα και ενέκρινε ψήφισμα με 16 ψήφους υπέρ και 10 εναντίον. Το ψήφισμα κατατέθηκε από τον ΔΗΣΥ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top