ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Φωνάζουν οι Τ/κ για το πραξικόπημα στην Τουρκία – Ακυρώνονται συναυλίες και δεξιώσεις για τους «εορτασμούς» της εισβολής

Φωνάζουν οι Τ/κ για το πραξικόπημα στην Τουρκία – Ακυρώνονται συναυλίες και δεξιώσεις για τους «εορτασμούς» της εισβολής

Εκδηλώσεις διαμαρτυρίας για το πραξικόπημα στα κατεχόμενα, απλοποιήθηκαν οι «εορτασμοί» για την εισβολή.

Στα κατεχόμενα, ομάδα ατόμων, στην πλειονότητά τους Τούρκοι υπήκοοι, πραγματοποίησαν εκδήλωση διαμαρτυρίας έξω από την λεγόμενη πρεσβεία της Τουρκίας στη Λευκωσία για το πραξικόπημα στην Τουρκία.

Κρατώντας φωτογραφίες του Ταγίπ Ερντογάν καθώς και τουρκικές σημαίες και σημαίες του ψευδοκράτους, προσευχήθηκαν για τα θύματα του αποτυχημένου πραξικοπήματος. Εξέφρασαν την στήριξή τους στην τουρκική κυβέρνηση και τις τουρκικές ένοπλες δυνάμεις.

Σε μια άλλη εξέλιξη, οι εκδηλώσεις για την τουρκική εισβολή έχουν απλοποιηθεί και δεν θα πραγματοποιηθεί η δεξίωση που δίδεται στο λεγόμενο προεδρικό για το κοινό. Επίσης, δεν θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση αύριο που ήταν προγραμματισμένη στο Κάστρο της Κερύνειας όπως επίσης και συναυλίες.

Στις 20 Ιουλίου, ημέρα της εισβολής, θα πραγματοποιηθεί μόνο παρέλαση κατά μήκος της λεωφόρου Φαζίλ Κουτσιούκ αλλά όχι η αεροπορική επίδειξη και η παρέλαση αρμάτων.

Ο λεγόμενος πρωθυπουργός Χουσεϊν Οζγκιουρκούν είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Τούρκο Πρωθυπουργό Μπιναλί Γιλντιρίμ για τις εξελίξεις στην Τουρκία και αποφασίστηκε όπως συναντηθούν στην Άγκυρα στις 26 Ιουλίου με αντιπροσωπείες από τις δύο πλευρές.

Πηγή: ΚΥΠΕ 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Το αδιαχώρητο σε κρεοπωλεία και υπεραγορές για τα πασχαλινά ψώνια - Αναμένεται αύξηση της κίνησης - Διστακτικοί οι καταναλωτές λόγω ακρίβειας

Καύσιμα: Με αυτές τις τιμές θα βγάλουμε τις μέρες του Πάσχα - Δείτε τα φθηνότερα και τα ακριβότερα πρατήρια Παγκύπρια

Ξεσπά πατέρας στο «T»: Απέρριψαν κατ'οικον φροντίδα σε βρέφος με SMA και μηχανική υποστήριξη - «Κινδυνεύει το παιδί και ο ΟΚΥπΥ μας αγνοεί»

Ομάδα νεαρών επιτέθηκε σε αστυνομικούς με πέτρες και μολότοφ - Συνελήφθη 25χρονος με εκρηκτικά στην κατοχή του

Θανατηφόρο στα κατεχόμενα: Ο 79χρονος Φώτης Φωτίου το θύμα του τροχαίου - Πήρε εξιτήριο η σύζυγός του



Επιβεβαιώνει ο ΟΗΕ: Στην Κύπρο την Τρίτη η Ολγκίν - Βλέπει Χριστοδουλίδη και Τατάρ

Επιβεβαιώνει ο ΟΗΕ: Στην Κύπρο την Τρίτη η Ολγκίν - Βλέπει Χριστοδουλίδη και Τατάρ

«Η Προσωπική Απεσταλμένη του Γενικού Γραμματέα για την Κύπρο, Μαρία Άνχελα Ολγκίν, θα πραγματοποιήσει την τρίτη επίσκεψή της στην Κύπρο, στις 7 και θα παραμείνει έως τις 14 Μαΐου», δήλωσε ο εκπρόσωπος του ΓΓ του ΟΗΕ, Στεφάν Ντουζαρίκ κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης Τύπου ξένων ανταποκριτών στην έδρα του διεθνούς οργανισμού, στη Νέα Υόρκη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top