ΚΟΣΜΟΣ

Reuters: Δύο F-16 παρενοχλούσαν το τζετ του Ερντογάν στον αέρα - Tο γιατί δεν άνοιξαν πυρ είναι ένα μυστήριο

Reuters: Δύο F-16 παρενοχλούσαν το τζετ του Ερντογάν στον αέρα - Tο γιατί δεν άνοιξαν πυρ είναι ένα μυστήριο

Αποκαλυπτικές μαρτυρίες από το περιβάλλον του προέδρου για το θρίλερ με την πτήση την ώρα της απόπειρας πραξικοπήματος

Παρασκήνιο και άγνωστες πτυχές από την νύχτα των ταραχών στην Τουρκία και όσα έγιναν με το θρίλερ της πτήσης του Ερντογάν αποκαλύπτει το Reuters που επικαλείται μαρτυρίες αξιωματούχων.  

Ο Τούρκος ηγέτης επέστρεφε στην Κωνσταντινούπολη από το παραθαλάσσιο θέρετρο του Μαρμαρά όταν ξεκίνησε η απόπειρα πραξικοπήματος το βράδυ της Παρασκευής (15/07).  

"Τουλάχιστον δύο F-16 παρενόχλησαν το αεροπλάνο του Ερντογάν, ενώ ήταν στον αέρα και καθ 'οδόν προς την Κωνσταντινούπολη. Είχαν το αεροπλάνο του Ερντογάν και τα δύο μαχητικά που το προστάτευαν, κλειδωμένο στα ραντάρ τους." αναφέρει στο πρακτορείο στρατιωτικός αξιωματούχος με γνώση των γεγονότων.

"Το γιατί δεν άνοιξαν πυρ είναι ένα μυστήριο", είπε.   Ένας άλλος ανώτερος Τούρκος αξιωματούχος επιβεβαίωσε στο Reuters ότι το τζετ του Ερντογάν είχε παρενοχληθεί κατά τη διάρκεια πτήσης από δύο F-16 που επιτάχθηκαν από τους πραξικοπηματίες, αλλά ότι είχε καταφέρει να φτάσει στην Κωνσταντινούπολη με ασφάλεια.

Ένας δεύτερος ανώτερος αξιωματούχος είπε επίσης ότι το προεδρικό τζετ είχε "πρόβλημα στον αέρα", αλλά δεν έδωσε περισσότερες λεπτομέρειες.  

Ο Ερντογάν δήλωσε ότι οι συνωμότες είχαν προσπαθήσει να του επιτεθούν και στο θέρετρο του Μαρμαρά και είπε πως είχαν βομβαρδίσει θέσεις λίγο αφότου έφυγε. "Απέφυγε τον θάνατο για λίγα λεπτά", πρόσθεσε ο δεύτερος αξιωματούχος.  

Περίπου 25 στρατιώτες που ήταν σε ελικόπτερα κατέβηκαν σε ένα ξενοδοχείο στο Μαρμαρά λίγο αφότου ο Ερντογάν είχε φύγει μετέδωσε ο ραδιοτηλεοπτικός CNN Turk. 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Μεγάλο Σάββατο: Το τέλος των Παθών – Τα μεσάνυχτα η Ανάσταση του Κυρίου

Άγιος Φως: Θαύμα ή τελετή - Θεολόγος εξηγεί στο «Τ»

Σε «έξαρση» ο παρβοϊός πανευρωπαϊκά: Πρέπει να ανησυχούμε; Τι είναι και ποια τα συμπτώματα - Απαντά στο «Τ» ο Δρ. Καραγιάννης

Ήρθε Πάσχα, κατεβαίνω… χωριό – Ψήνουν σούβλες και παίζουν παραδοσιακά παιχνίδια – Δείτε εκδηλώσεις σε όλη την Κύπρο

Η σκηνή της Ανάστασης του «Ιησού από τη Ναζαρέτ» που κόπηκε στο μοντάζ - Η εξήγηση του Φράνκο Τζεφιρέλι - Δείτε βίντεο

Φειδίας Παναγιώτου: Το βίντεο με τον ιερέα πατέρα του να φέρνει το μήνυμα της Πρώτης Ανάστασης – Το στοίχημα για το «εκατοστάρι»



ΥΠΕΞ: «Αταλάντευτα μέσα στο πλαίσιο του ΣΑ ΟΗΕ για το Κυπριακό»

ΥΠΕΞ: «Αταλάντευτα μέσα στο πλαίσιο του ΣΑ ΟΗΕ για το Κυπριακό»

Την αταλάντευτη θέση της Κυπριακής Δημοκρατίας για λύση που θα κινείται απολύτως μέσα στο πλαίσιο του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ για διζωνική, δικοινοτική ομοσπονδία με πολιτική ισότητα και με πεδίο εκκίνησης των συνομιλιών το σημείο ωρίμανσης στο Κρανς Μοντανά, υπογράμμισε ο Υπουργός Εξωτερικών της Κύπρου Κωνσταντίνος Κόμπος, σε συνέντευξή του στα ΝΕΑ που δημοσιεύτηκε την Παρασκευή.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top