ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σπάει την σιωπή του ο Α. Κρόκος: «Ξεσκέπαζα τους νεκρούς και έψαχνα το παιδί μου» - VIDEO

Σπάει την σιωπή του ο Α. Κρόκος: «Ξεσκέπαζα τους νεκρούς και έψαχνα το παιδί μου» - VIDEO

Έξω φρενών η οικογένεια του αδικοχαμένου πυροσβέστη Βασίλη Κρόκου μετά από απόφαση της Νομικής Υπηρεσίας να εφεσιβάλει την πρόθεση για αποζημιώσεις στην οικογένεια του ήρωα.

Του Χαράλαμπου Ζάκου

Η έκρηξη στο Μαρί άφησε πίσω της 13 νεκρούς, ανάμεσα τους και τον πυροσβέστη της ΕΜΑΚ, Βασίλη Κρόκο. Δυστυχώς για τους οικείους του η τραγωδία δεν τέλειωσε εκείνη την ημέρα, καθώς η σκληρή στάση της Κυπριακής Δημοκρατίας για τις αποζημιώσεις του νεκρού παλληκαριού δημιουργεί ακόμη περισσότερο πόνο στην οικογένεια.

Δείτε επίσης: Αντώνης Δημητρίου – Δικηγόρος οικογένειας Κρόκου: «Η εισαγγελία επικοινωνούσε με δικούς μας μάρτυρες» - AUDIO

Ο πατέρας του αδικοχαμένου Βασίλη Κρόκου, Ανδρέας Κρόκος, βρέθηκε στην εκπομπή του ΡΙΚ, Μέρα Μεσημέρι, με αφορμή την απάνθρωπη στάση της Νομικής Υπηρεσίας και της εκπροσώπου της Μαριάνα Τσαγγάρη, στο θέμα των αποζημιώσεων της οικογένειας του θανόντα.

Συγκλονιστικός ο πατέρας του ήρωα πυροσβέστη της ΕΜΑΚ καθώς περιέγραψε τα όσα έζησε η οικογένεια εκείνη την μαύρη ημέρα αλλά και απευθυνόμενος προς την Νομική Υπηρεσία, διερωτήθηκε το κατά πόσο έχουν ανθρωπιά.

«Για δυόμιση χρόνια αυτοί οι κύριοι δεν παραδέχονταν ευθύνη. Στο τέλος βοήθησε ο Θεός και έδειξαν ανθρωπιά», είπε μεταξύ άλλων ο κ. Ανδρέας Κρόκος.

«Νιώθουμε θλίψη και θυμό. Δεν είναι τόσο ο πόνος από την απώλεια των δικών μας, είναι ο θυμός και η οργή που έχουμε μέσα μας και δυστυχώς δεν μας αφήνουν να ηρεμήσουμε!», ενώ πρόσθεσε, «Δεν πρόκειται για ένα ατύχημα. Το επίσημο κράτος τους σκότωσε, για να μην πω ότι τους δολοφόνησε, γιατί πρόκειται για μία ομαδική δολοφονία!».

«Ότι αντίκρυσα και ότι έζησα εκείνη την ημέρα μόνο ο Θεός ξέρει. Δεν έμεινε βίδα. Νεκροί σκεπασμένοι με σεντόνια.  Με μία λέξη ήταν μια κόλαση. Ξεσκέπαζα τους νεκρούς και αναζητούσα τον γιό μου», δήλωσε με πόνο ψυχής ο χαροκαμένος πατέρας του ήρωα Βασίλη Κρόκου.

ΥΓ: Πόσο πόνο μπορεί να αντέξει τελικά μια οικογένεια, όταν το ίδιο το «κοινωνικό» κράτος προσπαθεί να περάσει από το «μύλο» τα οικονομικά μιας ήδη διαμελισμένης οικογένειας;

 

 

 

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Μάτι: Τρέχουν οι διαδικασίες για την δίκη σε β΄ βαθμό - Το μήνυμα Μητσοτάκη και η παραγγελία του Αρείου Πάγου

Μεγάλη Τετάρτη υπό την «σκιά» της Εργατικής Πρωτομαγιάς: Οι αγώνες για το 8ωρο και το πώς ξεκίνησε στην Κύπρο

Από τις λαμπάδες μέχρι τα κόκκινα αυγά και τις φλαούνες: 8+1 παραδοσιακά, πασχαλινά έθιμα στην Κύπρο

Έτσι θα λειτουργήσουν οι χώροι εστίασης το Πάσχα – Τι θα γίνει με τις αυξήσεις τιμών    

Γνωστή Κύπρια φωτογραφίζεται με εσώρουχα μπροστά στον καθρέφτη - Δείτε εικόνα



Κυπριακό: Εξελίξεις μετά το Πάσχα βλέπει ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης - Ανοιχτό και το ενδεχόμενο για παρέμβαση της ΕΕ

Κυπριακό: Εξελίξεις μετά το Πάσχα βλέπει ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης - Ανοιχτό και το ενδεχόμενο για παρέμβαση της ΕΕ

Η διασύνδεση του Κυπριακού με τα ευρωτουρκικά ήταν και παραμένει μία από τις επιδιώξεις του Προέδρου Χριστοδουλίδη, ο οποίος ξεκίνησε εδώ και μήνες ένα μαραθώνιο επαφών με ηγέτες της ΕΕ φτάνοντας στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο τον περασμένο Απρίλιο όπου σύμφωνα με την κυβέρνηση, υλοποιήθηκε ο στόχος που έθεσε από την αρχή, δηλαδή η διασύνδεση των ευρωτουρκικών με την πρόοδο στο κυπριακό.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top