ΕΛΛΑΔΑ

Σε συναγερμό η Αθήνα - Θρίλερ με δύο τουρκικά φουσκωτά ανοιχτά της Σύμης

Σε συναγερμό η Αθήνα - Θρίλερ με δύο τουρκικά φουσκωτά ανοιχτά της Σύμης

Δύο τουρκικά φουσκωτά σκάφη που πλέουν τις τελευταίες ώρες ανοιχτά της Σύμης, προκάλεσαν συναγερμό στην Αθήνα.

Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες του Γαλλικού πρακτορείου ειδήσεων, τουρκικά μαχητικά προσπάθησαν να τα σταματήσουν.

Οι αρχικές πληροφορίες έκαναν λόγο για το ενδεχόμενο να επιβαίνουν στα σκάφη πραξικοπηματίες, οι οποίοι προσπαθούν να φτάσουν στην Ελλάδα, ενώ την ίδια ώρα πληροφορίες από την Τουρκία κάνουν λόγο για έρευνες στα παράλια, απέναντι από τη Σύμη, για τον εντοπισμό περίπου 40 καταδρομέων οι οποίοι αναζητούνται για εμπλοκή στην απόπειρα πραξικοπήματος. Ολα αυτά προκάλεσαν έντονη ανησυχία, μετά και από την υπόθεση των 8 Τούρκων στρατιωτικών που έφτασαν με ελικόπτερο στην Κωνσταντινούπολη.

Σηκώθηκαν και τουρκικά μαχητικά

Σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο ειδήσεων, τουρκικά μαχητικά προσπάθησαν να σταματήσουν τα δύο σκάφη που κατευθύνονταν προς την Ελλάδα. Την ίδια πληροφορία μετέδωσε λίγη ώρα αργότερα και το Reuters. «Τουρκικά F-16 απογειώθηκαν για ελέγχους, μετά από αναφορές ότι σκάφη του τουρκικού λιμενικού είχαν εμφανιστεί σε ελληνικά χωρικά ύδατα στο Αιγαίο», ανέφερε το Reuters επικαλούμενο τουρκικές στρατιωτικές πηγές.

Η ιστοσελίδα της Hurriyet ανέφερε ότι μια μοίρα καταδρομέων που επιχείρησαν εναντίον του Τούρκου προέδρου Ταγίπ Ερντογάν το βράδυ της περασμένης Παρασκευής, προσπαθούσε να κινηθεί με πλωτά μέσα προς την Ελλάδα. Ομως, πηγές του ελληνικού Πενταγώνου διαψεύδουν τις πληροφορίες ότι τουρκικά σκάφη, με άγνωστο αριθμό επιβατών, προσεγγίζουν τα ελληνικά χωρικά ύδατα. Κάποιες πληροφορίες αναφέρουν ότι τα εν λόγω φουσκωτά παραμένουν σε τουρκικά χωρικά ύδατα.

Αυξημένη επιτήρηση στα Δωδεκάνησα

Παρόλα αυτά, είναι αυξημένη η επιτήρηση στα Δωδεκάνησα από ελληνικής πλευράς και γίνεται έλεγχος σε κάθε μέσο που εισέρχεται στον ελληνικό χώρο. Παράλληλα, σύμφωνα με τα Νέα, το αρχηγείο της αστυνομίας εξέδωσε εντολή για επιφυλακή. Παράλληλα, στην περιοχή κατευθύνθηκαν και πλωτά μέσα του Πολεμικού Ναυτικού και του Λιμενικού, για έλεγχο, ενώ σηκώθηκε και ελικόπτερο της Πολεμικής Αεροπορίας.

Ερευνες για καταδρομείς

Την ίδια ώρα, στην Τουρκία, σύμφωνα με την εφημερίδα Milliyet, αναζητούνται περίπου 40 καταδρομείς και γίνονται έρευνες στην περιοχή Μπόζμπουρουν, απέναντι από τη Σύμη. Στόχος τους, σύμφωνα με το τουρκικό δημοσίευμα, είναι να προλάβουν να τους συλλάβουν καθώς φοβούνται ότι μπορεί οι καταδρομείς- με την προϋπόθεση ότι παραμένουν στην περιοχή- ξεφύγουν προς τη Σύμη, που απέχει περίπου 20 λεπτά από την Τουρκία. Σύμφωνα με το δημοσίευμα οι δέκα από τους καταδρομείς αυτούς έχουν προσαχθεί.   

 

 

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



ΗΠΑ: «Πύραυλοι του Ισραήλ έπληξαν εγκατάσταση στο Ιράν»

ΗΠΑ: «Πύραυλοι του Ισραήλ έπληξαν εγκατάσταση στο Ιράν»

Επίθεση στο Ιράν με πυραύλους σε τουλάχιστον μια στρατιωτική εγκατάσταση πραγματοποίησε το Ισραήλ τα ξημερώματα της Παρασκευής σύμφωνα με τo ABC και το CNN.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top