Απανωτά τα κτυπήματα στην Γαλλία – Φώναζαν «ISIS» οι ένοπλοι - Μπήκαν στην εκκλησία την ώρα της λειτουργίας

Απανωτά τα κτυπήματα στην Γαλλία – Φώναζαν «ISIS» οι ένοπλοι - Μπήκαν στην εκκλησία την ώρα της λειτουργίας

Με αιματηρό τρόπο έληξε η ομηρία σε εκκλησία στη Νορμανδία της Γαλλίας, μετά από επέμβαση των ειδικών δυνάμεων της γαλλικής αστυνομίας.

Εγινε γνωστό ότι ο πρόεδρος της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ και ο υπουργός Εσωτερικών Μπερνάρ Καζνέβ βρέθηκαν αμέσως στο σημείο.

Ολα ξεκίνησαν όταν δύο δράστες, αγνώστων προς το παρόν στοιχείων, εισέβαλαν στην εκκλησία με μαχαίρια και έπιασαν ομήρους πέντε ανθρώπους, στο χωριό Saint-Etienne-du Rouvray της Νορμανδίας, βόρεια της Γαλλίας: Εναν ηλικιωμένο παπά, δύο καλόγριες και δύο πιστούς. Μια άλλη καλόγρια κατόρθωσε να εγκαταλείψει το σημείο και να ζητήσει βοήθεια.

Επιτόπου έφτασε άμεση δύναμη της αστυνομίας και κλήθηκαν οι ειδικές δυνάμεις. Κατά τη διάρκεια της επέμβασης της αστυνομίας οι δύο δράστες έπεσαν νεκροί από τα πυρά των αστυνομικών, μόλις βγήκαν στην πόρτα της εκκλησίας. Είχαν όμως δολοφονήσει τον ιερέα, κόβοντάς του τον λαιμό με μαχαίρι. Σύμφωνα με τη Le Point, οι δύο ένοπλοι φώναζαν «ISIS» μπαίνοντας στην εκκλησία. Μάχη να κρατηθεί στη ζωή δίνει ένας πιστός που επίσης δέχθηκε επίθεση από τους δράστες.

Από τα πρώτα στοιχεία της έρευνας προκύπτει ότι οι δύο δράστες μπήκαν στην εκκλησία την ώρα της λειτουργίας. Παρόντες ήταν ο υπέργηρος ιερέας και τέσσερις πιστοί, εκ των οποίων δύο καλόγριες. Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές που επικαλείται η Le Figaro, τουλάχιστον ο ένας από τους δράστες είχε γένια και φορούσε chachia, το μικρό μάλλινο καπελάκι που φοράνε οι μουσουλμάνοι.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Τραγωδία στη Λεμεσό: Μέσα σε αυτοκίνητο έξω από σχολείο φαίνεται να εκτυλίχθηκαν οι δραματικές στιγμές – Αποκλείστηκε η σκηνή

Τραγωδία στη Λεμεσό: Μέσα σε αυτοκίνητο έξω από σχολείο φαίνεται να εκτυλίχθηκαν οι δραματικές στιγμές – Αποκλείστηκε η σκηνή

Έντονη αναστάτωση έχει προκαλέσει στη Λεμεσό η υπόθεση που βρίσκεται υπό διερεύνηση και αφορά αστυνομικό, ο οποίος φέρεται να πυροβόλησε τη σύζυγό του και στη συνέχεια να έθεσε τέλος στη ζωή του. Οι ακριβείς συνθήκες του περιστατικού εξακολουθούν να εξετάζονται από τις αρμόδιες αρχές.

BEST OF TOTHEMAONLINE