ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Συγχαρητήρια ΔΗΣΥ σε Κυβέρνηση για το κολοκάσι

Συγχαρητήρια ΔΗΣΥ σε Κυβέρνηση για το κολοκάσι

Τα συγχαρητήρια του διαβίβασε ο ΔΗΣΥ στην Κυβένρηση για την κατοχύρωση του του Κολοκασιού Σωτήρας.

Συγκεκριμένα σε επιστολή το κόμμα αναφέρει:

«Συγχαίρουμε την κυβέρνηση για την κατοχύρωση του κολοκασιού Σωτήρας - μεγάλες οι δυνατότητες του αγροδιατροφικού τομέα στη σύγχρονη εποχή

Σημειώνοντας την επιτυχή κατάληξη της προσπάθειας και την κατοχύρωση από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή στο μητρώο ονομασιών προέλευσης και προστατευόμενων γεωγραφικών ενδείξεων του Κολοκασιού Σωτήρας/Κολοκάσι-Πούλλες Σωτήρας, υπογραμμίζουμε ότι πρόκειται για μια ακόμα σωστή κίνηση πολιτικής στην κατεύθυνση της αγροτικής ανάπτυξης.

Πέραν της αυτόδηλης σημασίας ως προς την ανάδειξη της γαστρονομικής και ευρύτερης παράδοσης του λαού μας, η συστηματική αξιοποίηση τέτοιων εξελίξεων μπορεί να συμβάλει και στον εμπλουτισμό του κυπριακού τουριστικού προϊόντος, όπως σημειώσε και ο υπουργός Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος.

Επικροτώντας αυτή την κατεύθυνση της κυβερνητικής πολιτικής με τις κινήσεις για κατοχύρωση και άλλων παραδοσιακών κυπριακών προϊόντων τοπικού χαρακτήρα, υπογραμμίζουμε τα μεγάλα περιθώρια που υπάρχουν για μια ευέλικτη εξειδίκευση στην  αγροδιατροφική βιομηχανία, που μπορεί να έχει και εξαγωγικό προσανατολισμό. Η χώρα μας μπορεί να αξιοποιήσει τις σύγχρονες διεθνείς τάσεις για ποιοτική και υγιεινή διατροφή και έτσι να δημιουργηθούν εστίες επιχειρηματικότητας και ευκαιρίες απασχόλησης για την περιφέρεια και την ύπαιθρο.

Ο Δημοκρατικός Συναγερμός, όπως είχαμε διακηρύξει και στη διάρκεια πρόσφατης περιοδείας σε παραγωγικές μονάδες του αγροδιατροφικού τομέα ανά την Κύπρο, πιστεύει στις δυνατότητες ιδιαίτερης ανάπτυξης αυτού του τομέα, υποστηρίζει κάθε προσπάθεια στήριξής του και θεωρεί ότι είναι καιρός να αναδείξουμε τις δημιουργικές δυνάμεις της γης και των ανθρώπων μας».

ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Τραγωδία στην άσφαλτο - Έχασε τη ζωή του ο Πολύκαρπος Μιχαήλ από την Κοκκινοτριμιθιά

Πάσχα στο σπίτι του θα κάνει ο παππούς Χρύσανθος - Αφέθηκε ελεύθερος ο 82χρονος

Καταγγελία για απαγωγή και κακοποίηση Σύρου - «Η αστυνομία δεν ενήργησε άμεσα» - Δείτε φωτογραφίες

Μονή Αββακούμ: Επανέρχονται οι δικηγόροι των μοναχών - Τι ζητούν από τον Μητροπολίτη Ησαΐα

Νηστεία: Ποιες τροφές μπορούμε να φάμε την Μεγάλη Εβδομάδα - Προτάσεις γευμάτων



Σύγκρουση Γενικού Εισαγγελέα - Γενικού Ελεγκτή - Η επόμενη μέρα

Σύγκρουση Γενικού Εισαγγελέα - Γενικού Ελεγκτή - Η επόμενη μέρα

Ενώπιον μιας πρωτοφανούς σύγκρουσης θεσμών βρίσκεται η κυπριακή κοινωνία η οποία παρακολουθεί με μεγάλο ενδιαφέρον για το ποιο θα είναι το αποτέλεσμα της δικαστικής διαμάχης μεταξύ του Γενικού Εισαγγελέα Γιώργου Σαββίδη και του Γενικού Ελεγκτή Οδυσσέα Μιχαηλίδη. Ενδιαφέρον Συνταγματικό, Πολιτειακό και Πολιτικό.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top