ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Το σίγουρο «άλογο» των Προεδρικών εκλογών και οι λοιποί μνηστήρες του θώκου

Το σίγουρο «άλογο» των Προεδρικών εκλογών και οι λοιποί μνηστήρες του θώκου

Αν και βρισκόμαστε σε περίοδο διακοπών οι πολιτικοί σχεδιασμοί και οι ατζέντες ως γνωστό δεν σταματούν ποτέ.

Του Τάσου Χριστοδούλου

Μπορεί οι δημοτικές εκλογές να προηγούνται των Προεδρικών, ωστόσο το μυαλό των πολιτικών κομμάτων είναι στραμμένο στον Φεβρουάριο του 18’.

Βεβαίως, όποια πρόβλεψη και αν γίνει ορθώς θα θεωρηθεί παρακινδυνευμένη, αφενός διότι βρισκόμαστε ενάμιση χρόνο πριν την Προεδρική μάχη και αφετέρου διότι οι εξελίξεις στο Κυπριακό μπορούν να ανατρέψουν πολλά.

Ας πάρουμε όμως ως δεδομένο ότι μέχρι το 18’ η Κύπρος δεν θα πάει σε δημοψήφισμα και οι εκλογές θα διεξαχθούν κανονικά μέσα στο πολιτικό πλαίσιο που υπάρχει σήμερα.

Ο Νίκος Αναστασιάδης λοιπόν, θεωρείται από όλους, «συναγερμικούς» και μη ως το σίγουρο «άλογο» που θα οδηγήσει την κούρσα των Προεδρικών του 18’. 

Μάλιστα πληροφορίες θέλουν τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας να εξαγγέλλει επίσημα την υποψηφιότητα του τον ερχόμενο Ιανουάριο.  

Από εκεί πέρα το μόνο που υπάρχει την δεδομένη στιγμή είναι μνηστήρες του Προεδρικού Θώκου οι οποίοι ακούγονται είτε στα πολιτικά πηγαδάκια, είτε έχουν τοποθετηθεί οι ίδιοι δημόσια για τις προθέσεις τους.

Η Ελένη Θεοχάρους για παράδειγμα παραδέχτηκε δημοσίως σε τηλεοπτική εκπομπή ότι θα είναι υποψήφια.

Τα υπόλοιπα ονόματα που παίζουν για τον ενδιάμεσο είναι ο Νικόλας Παπαδόπουλος, ο Νίκος Κατσουρίδης, ο Γιαννάκης Ομήρου και ο Γιώργος Λιλλήκας, ο οποίος φλερτάρει και με το ΑΚΕΛ.

Παράλληλα δυο άλλα όνομα τα οποία ακούστηκαν για το ΑΚΕΛ είναι η Ερατώ Κοζάκου Μαρκουλλή και ο ευρωβουλευτής του κόμματος, Τάκης Χατζηγεωργίου. 

 

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Τραγωδία ανήμερα του Πάσχα: Θανατηφόρο στη Λεμεσό με θύμα 30χρονο μοτοσικλετιστή

Τραγωδία ανήμερα του Πάσχα: Θανατηφόρο στη Λεμεσό με θύμα 30χρονο μοτοσικλετιστή

Σε θανατηφόρο εξελίχθηκε το τροχαίο που σημειώθηκε το βράδυ της Κυριακής του Πάσχα στην επαρχία Λεμεσού.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top