ΚΟΣΜΟΣ

Εκατοντάδες δολοφονίες στις Φιλιππίνες συνδεόμενες με διακίνηση ναρκωτικών

Εκατοντάδες δολοφονίες στις Φιλιππίνες συνδεόμενες με διακίνηση ναρκωτικών

Περίπου 1.800 δολοφονίες οι οποίες συνδέονται με τη διακίνηση ναρκωτικών έχουν καταγραφεί στις Φιλιππίνες αφότου ανέλαβε την εξουσία ο νέος πρόεδρος Ροντρίγκο Ντουτέρτε, πριν από επτά εβδομάδες, κηρύσσοντας έναν πόλεμο εναντίον των ναρκωτικών, ένας αριθμός πολύ υψηλότερος απ` ό,τι πιστευόταν μέχρι τώρα, σύμφωνα με στοιχεία της αστυνομίας.

Ο επικεφαλής της αστυνομίας των Φιλιππίνων Ρόναλντ Ντέλα Ρόσα δήλωσε ενώπιον μιας επιτροπής της Γερουσίας σήμερα ότι 712 φερόμενοι ως διακινητές και χρήστες ναρκωτικών σκοτώθηκαν κατά τη διάρκεια επιχειρήσεων της αστυνομίας μετά την 1η Ιουλίου.

Η αστυνομία ερευνά επίσης άλλες 1.067 ανθρωποκτονίες οι οποίες συνδέονται με την εμπορία ναρκωτικών, ανέφερε ο Ντέλα Ρόσα χωρίς να υπεισέλθει σε λεπτομέρειες.

Οι δηλώσεις αυτές καταγράφηκαν μία ημέρα αφότου ο πρόεδρος Ντουτέρτε καταφέρθηκε εναντίον των Ηνωμένων Εθνών διότι ο ΟΗΕ στηλίτευσε το κύμα των θανάτων.

Η κυβέρνηση των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής, που διατηρεί στενή συμμαχική σχέση με την Μανίλα, εξέφρασε επίσης την ανησυχία της για "τα δημοσιεύματα σχετικά με εξωδικαστικές δολοφονίες προσώπων που βάρυναν υποψίες ότι ενέχονταν σε εγκλήματα που σχετίζονταν με την εμπορία ναρκωτικών" και κάλεσαν την κυβέρνηση του Ντουτέρτε να διασφαλίσει πως οι υπηρεσίες επιβολής του νόμου τηρούν τα ανθρώπινα δικαιώματα.

Ως ακόμη και χθες Κυριακή, ο αριθμός των φερόμενων ως διακινητών ναρκωτικών που έχουν σκοτωθεί στον πόλεμο κατά των ναρκωτικών τον οποίο κήρυξε ο Ντουτέρτε τον οποίο έδιναν κυβερνητικοί αξιωματούχοι ήταν περίπου 900.

Ο αριθμός που έδωσε ο Ντέλα Ρόσα ενδέχεται να συμπεριλαμβάνει ανθρώπους που σκοτώθηκαν μετά τη νίκη του Ντουτέρτε στις προεδρικές εκλογές της 9ης Μαίου.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Πέρασαν χειροπέδες σε δεσμοφύλακα: Τον έπιασαν με τις πιτζάμες του ενώ έφερε κουκούλα και γάντια

Ετοιμάζουν βαλίτσες οι Κύπριοι: Οι προορισμοί που επέλεξαν για ταξίδι το Πάσχα - Τι ισχύει με τις τιμές

Τραυματισμός 29χρονου: Καταζητείται ο 33χρονος συγκάτοικος του - Τον μαχαίρωσε έπειτα από λογομαχία

Πασχαλινό τραπέζι: «Καίει» το κρέας τις τσέπες των καταναλωτών – Πιο φθηνά από πέρσι τα αυγά και τα λαχανικά – Δείτε πίνακες

Δίκη για το Μάτι: Φυλάκιση από 111 έως 3 έτη στους 6 ενόχους - Εξαγοράσιμη η ποινή, αφέθηκαν ελεύθεροι

Εκλογές 2024: Αυτή είναι η κοινότητα με τους λιγότερους εκλογείς



Απόπειρα φόνου: Ανάμεσα στους συλληφθέντες φυσικοί δράστες - Καταζητείται άλλο ένα πρόσωπο - Τεκμήρια θα ρίξουν φως στην υπόθεση

Απόπειρα φόνου: Ανάμεσα στους συλληφθέντες φυσικοί δράστες - Καταζητείται άλλο ένα πρόσωπο - Τεκμήρια θα ρίξουν φως στην υπόθεση

Υπό κράτηση βρίσκονται από χθες Κυριακή επτά πρόσωπα για τα οποία υπάρχει μαρτυρία για την ενδεχόμενη εμπλοκή τους στην απόπειρα φόνου κατά 34χρονου στην Ανθούπολη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top